Квашена капуста – чудовий продукт, який надзвичайно корисний для здоров’я, тому що покращує травлення. Чудове поєднання у простому рецепті, де інгредієнти квашена капуста з гарбузом і солодким перцем, дозволять приготувати смачну закуску, багату на корисні речовини.
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем: інгредієнти
Під час квашення відбувається ферментація і продукти стають більш доступними для організму. Завдяки вживанню такої їжі, можна значно поліпшити своє травлення.
Тож, продукти, які необхідні для квашення капусти за цим рецептом
- капуста – 250 г;
- гарбуз – 50 г;
- солодкий (болгарський) перець – 100 г;
- сіль -1 чайна ложка;
- цукор 1 чайна ложка;
- часник – 3 зубчики;
- перець горошком – 3 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.
Для більшого об’єму під час квашення набір продуктів треба збільшувати пропорційно.
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем: покроковий рецепт квашення капусти
Готувати капусту за цим рецептом дуже просто.
- Треба нашинкувати капусту і скласти в глибоку миску чи каструлю.
- Капусту треба пожмакати руками, щоб вона пустила сік.
- Зубчики часнику треба видавити через прес і додати до капусти, туди кинути перець горошком, лаврові листки.
- Солодкий перець треба помити, почистити і порізати на смужки. Потім треба додати перець до капусти.
- Гарбуз треба натерти соломкою і додати до капусти і все добре вимішати.
- Всю суміш треба викласти у скляну банку і накрити марлею.
- Капусту в банці треба залишити на 3 дні в кімнаті і раз на день протикаючи, щоб виходив газ.
Через три дні можна куштувати квашену капусту з гарбузом і перцем. Гарбуз надає капусті оригінальний солодкуватий присмак, прибираючи зайву гіркоту і кислоту.