ГоловнаСмачногоКвашена капуста на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення

Квашена капуста на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення

Існує багато рецептів квашеної капусти. Пропонуємо спробувати покроковий рецепт квашення капусти, яка буде готова до вживання вже за добу і ця квашена капуста готується з розрахунку на 3-літрову банку.

Рецепт квашеної капусти на 3 літрову банку, які інгредієнти потрібні

Зірка страви, як зрозуміло – це капуста. Важливо правильно вибрати качан та скористатися місячним календарем, який вказує сприятливі дні для квашення. Кількість інгредієнтів надана з розрахунку на одну 3-літрову банку. А вже скільки банок квасити, господиня вирішує сама

Інгредієнти для квашення

  • капуста – 2.5 кг;
  • вода – 1 ;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • перець духмяний – 2 горошини;
  • перець чорний – 6 горошин;
  • лавровий лист середнього розміру – 2 листочки.

Щоб готувати квашену капусту, слід підготовити трилітрову банку, таріль або глибоку миску, куди потім поставимо банку та каструлю, для приготування розсолу.

Квашена капуста на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення капусти

Спочатку готуємо розсіл, а потім, поки він буде холонути, будемо підготовлювати капусту

  • Воду виливаємо в каструлю, після закипання туди треба додати цукор, сіль, перемішати, щоб вони добре розчинилися. Потім додаємо й інші спеції (перець, лаврушку). Проварюємо буквально 2-3 хвилини, знімаємо з вогню і даємо охолонути.
  • Качан капусти помиємо, а потім шаткуємо на шатківниці або нарізаємо на тонкі пелюстки.
  • Порізану капусту треба щільно набити в банку до моменту, з якого банка починає звужуватися. Важливо залишити трошки місця в банці, щоб додати підготовлений розсіл.
  • Після цього банку з капустою заливаємо теплим розсолом по вінця.
  • Банку з заквашеною капустою треба поставити в глибоку миску і залишити в теплому місці для квашення.
  • Кожні п’ять-шість годин капусту в банці треба проштрикувати дерев’яною палкою або виделкою до самого дна, щоб випустити гази, які утворюються під час квашення.
  • Якщо на поверхні розсіл буде пінитися, його треба зняти ложкою.

Через добу  квашена капуста буде готова до вживання.

Смачного!

Квашення капусти: цікаві рецепти

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Рецепт, як квасити цілий качан капусти і як заквасити капусту по кавказькі

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст