ГоловнаСмачногоШвидка маринована капуста з часником буде готова всього за 2 години

Швидка маринована капуста з часником буде готова всього за 2 години

Цей рецепт особливо сподобається, якщо ви чекаєте ввечері на гостей і вирішите приготувати закуску з капусти. Швидка маринована капуста з часником готується швидко і готова до вживання всього 2 через години

Швидка маринована капуста з часником: інгредієнти

За цим рецептом дуже легко замаринувати капусту. На підготовку піде близько 10-15 хвилин і власне маринуватися капуста буде всього 2 години. Потім залишиться викласти її в красиву таріль та заправити запашною олійкою.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 600 грамів;
  • морква –  1 шт. (морквина середнього розміру);
  • вода – 1 літр;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • оцет – 70 мл;
  • рослинна олія – 120 мл;
  • перець чилі (свіжий) – кілька шматочків;
  • часник – 3-5 зубків;
  • лавровий лист – 1-2 штуки;
  • перець горошком чорний та запашний – по 5 штук кожного.

Швидка маринована капуста з часником: покроковий рецепт приготування

Швидка маринована капуста з часником: покроковий рецепт приготування

Ця капуста, залита гарячим маринадом, дуже класний рецепт, коли треба швидко зробити смачну закуску.

Перед приготуванням, всі овочі чистимо (часник, моркву) та миємо (капусту та перець чилі)

  1. Воду ставимо на вогонь  доводимо до кипіння.
  2. Поки вода нагрівається, шинкуємо капусту й складаємо її в каструлю з широким дном.
  3. На невеликі шматочки ріжемо перець чилі (але можна й не додавати, якщо не любите гострий смак), а часник нарізаємо пластинками.
  4. Моркву слід натерти на великій тертці й все це додаємо до капусти.
  5. Коли вода закипіла, додаємо туди лавровий лист, перець горошком (обидва види), сіль і цукор.
  6. Даємо маринаду покипіти 3 хвилини, щоб цукор і сіль трохи розійшлися, вливаємо оцет і відразу вимикаємо й даємо постояти 5 хвилин.
  7. В капусту з овочами виливаємо олію і вже потім виливаємо гарячий маринад.
  8. Всі овочі ретельно перемішуємо, потім каструлю слід накрити кришкою та залишити стояти на 2 години при кімнатній температурі.
  9. Через 2 години наша капуста швидкого приготування вже готова!

Швидка маринована капуста з часником дещо відрізняється за смаком від звичайної квашеної. Проте вона дуже смачна. Лише треба зважати, що на відміну від квашеної, вона не може дуже довго зберігатися, максимум – тиждень-півтора в холодильнику. Тому не варто багато її готувати, краще робити це за потреби.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст