Цей рецепт особливо сподобається, якщо ви чекаєте ввечері на гостей і вирішите приготувати закуску з капусти. Швидка маринована капуста з часником готується швидко і готова до вживання всього 2 через години
Швидка маринована капуста з часником: інгредієнти
За цим рецептом дуже легко замаринувати капусту. На підготовку піде близько 10-15 хвилин і власне маринуватися капуста буде всього 2 години. Потім залишиться викласти її в красиву таріль та заправити запашною олійкою.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 600 грамів;
- морква – 1 шт. (морквина середнього розміру);
- вода – 1 літр;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 0,5 склянки;
- оцет – 70 мл;
- рослинна олія – 120 мл;
- перець чилі (свіжий) – кілька шматочків;
- часник – 3-5 зубків;
- лавровий лист – 1-2 штуки;
- перець горошком чорний та запашний – по 5 штук кожного.
Швидка маринована капуста з часником: покроковий рецепт приготування
Ця капуста, залита гарячим маринадом, дуже класний рецепт, коли треба швидко зробити смачну закуску.
Перед приготуванням, всі овочі чистимо (часник, моркву) та миємо (капусту та перець чилі)
- Воду ставимо на вогонь доводимо до кипіння.
- Поки вода нагрівається, шинкуємо капусту й складаємо її в каструлю з широким дном.
- На невеликі шматочки ріжемо перець чилі (але можна й не додавати, якщо не любите гострий смак), а часник нарізаємо пластинками.
- Моркву слід натерти на великій тертці й все це додаємо до капусти.
- Коли вода закипіла, додаємо туди лавровий лист, перець горошком (обидва види), сіль і цукор.
- Даємо маринаду покипіти 3 хвилини, щоб цукор і сіль трохи розійшлися, вливаємо оцет і відразу вимикаємо й даємо постояти 5 хвилин.
- В капусту з овочами виливаємо олію і вже потім виливаємо гарячий маринад.
- Всі овочі ретельно перемішуємо, потім каструлю слід накрити кришкою та залишити стояти на 2 години при кімнатній температурі.
- Через 2 години наша капуста швидкого приготування вже готова!
Швидка маринована капуста з часником дещо відрізняється за смаком від звичайної квашеної. Проте вона дуже смачна. Лише треба зважати, що на відміну від квашеної, вона не може дуже довго зберігатися, максимум – тиждень-півтора в холодильнику. Тому не варто багато її готувати, краще робити це за потреби.