ГоловнаСмачногоКвашена капуста в гарячому маринаді: рецепт на 3 літрову банку, відео

Квашена капуста в гарячому маринаді: рецепт на 3 літрову банку, відео

Квашену капусту ми можемо їсти як салат чи закуску, готувати з неї страви, а також квасити на зиму. Простий покроковий рецепт на 3 літрову банку підкаже, як готується капуста в гарячому маринаді. Бонусом вашій увазі пропонується ще один рецепт квашення капусти – дивимось відео за посиланням в кінці публікації

Квашена капуста в гарячому маринаді: рецепт на 3 літрову банку

Є багато рецептів квашення капусти, можливо, вам захочеться спробувати ще й цей.

Інгредієнти на 3 літрову банку

  • капуcта – 1 невеликий качан;
  • морква – 1 шт. (середнього розміру);
  • часник -3 зубчики;
  • цибуля ріпка – 1-2 штуки;
  • перець солодкий (болгарський) – 1 штука червоного кольору (для контрасту і смаку) – за смаком;
  • лавровий лист – 2-3 штуки;
  • зелень – за бажанням.

Для розсолу на 3 літрову банку для квашення капусти нам знадобиться

вода – 1,5 літра

сіль – 2 столові ложки;

олія – пів склянки;

цукор – 4 столові ложки;

оцет 70% -1 столова ложка.

Як заквасити капусту в гарячому маринаді?

Перед приготуванням всі овочі та зелень миємо, чистимо від плодоніжки та зернят.

  1. Капустку нарізаємо чи шаткуємо на шатківниці.
  2. Моркву натираємо на крупну тертку.
  3. Перець довільно нарізаємо на невеликі шматочки.
  4. Зелень, якщо використовується, дрібнимо.
  5. Всі підготовлені овочі складаємо в миску та ретельно перемішуємо.
  6. Суміш обережно складаємо в чисту трилітрову банку.

В цей час готуємо гарячий маринад

  1. Воду ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.
  2. У киплячу воду треба висипати сіль, цукор, лавровий лист, перемішати.
  3. Як все розчиниться, додаємо оцет й виключаємо.
  4. Гарячим розсолом заливаємо капусту й закриваємо пластиковою кришкою.

Банка з квашеною капустою в гарячому маринаді залишається на добу, щоб охолола. Після цього наше квашення можна вже смакувати, а зберігається квашена капуста в холодильнику.

Якщо ж планується квасити капусту на зиму, то рецепт той самий. Але 3 літрову банку заздалегідь слід обов’язково простерилізувати та закрити залізною кришкою. Після охолодження квашену капусту за цим рецептом варто зберігати в льоху чи на балконі.

Відео рецепт квашення капусти в банці

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст