Квашену капусту ми можемо їсти як салат чи закуску, готувати з неї страви, а також квасити на зиму. Простий покроковий рецепт на 3 літрову банку підкаже, як готується капуста в гарячому маринаді. Бонусом вашій увазі пропонується ще один рецепт квашення капусти – дивимось відео за посиланням в кінці публікації
Квашена капуста в гарячому маринаді: рецепт на 3 літрову банку
Є багато рецептів квашення капусти, можливо, вам захочеться спробувати ще й цей.
Інгредієнти на 3 літрову банку
- капуcта – 1 невеликий качан;
- морква – 1 шт. (середнього розміру);
- часник -3 зубчики;
- цибуля ріпка – 1-2 штуки;
- перець солодкий (болгарський) – 1 штука червоного кольору (для контрасту і смаку) – за смаком;
- лавровий лист – 2-3 штуки;
- зелень – за бажанням.
Для розсолу на 3 літрову банку для квашення капусти нам знадобиться
вода – 1,5 літра
сіль – 2 столові ложки;
олія – пів склянки;
цукор – 4 столові ложки;
оцет 70% -1 столова ложка.
Як заквасити капусту в гарячому маринаді?
Перед приготуванням всі овочі та зелень миємо, чистимо від плодоніжки та зернят.
- Капустку нарізаємо чи шаткуємо на шатківниці.
- Моркву натираємо на крупну тертку.
- Перець довільно нарізаємо на невеликі шматочки.
- Зелень, якщо використовується, дрібнимо.
- Всі підготовлені овочі складаємо в миску та ретельно перемішуємо.
- Суміш обережно складаємо в чисту трилітрову банку.
В цей час готуємо гарячий маринад
- Воду ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.
- У киплячу воду треба висипати сіль, цукор, лавровий лист, перемішати.
- Як все розчиниться, додаємо оцет й виключаємо.
- Гарячим розсолом заливаємо капусту й закриваємо пластиковою кришкою.
Банка з квашеною капустою в гарячому маринаді залишається на добу, щоб охолола. Після цього наше квашення можна вже смакувати, а зберігається квашена капуста в холодильнику.
Якщо ж планується квасити капусту на зиму, то рецепт той самий. Але 3 літрову банку заздалегідь слід обов’язково простерилізувати та закрити залізною кришкою. Після охолодження квашену капусту за цим рецептом варто зберігати в льоху чи на балконі.