Головна Смачного Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Квашена капуста готується за різноманітними рецептами, які є у кожної господині. За цим рецептом з секретним інгредієнтом, квашена капуста вийде хрумка і смачна. А секрет полягає в тому, що до капусти додається горілка, але турбуватися не варто – її смак зовсім не відчувається.

Рецепт квашення капусти, щоб вона була хрумка

Кількість продуктів залежить від запланованої закваски

Інгредієнти

  • капуста білокачанна
  • морква
  • сіль
  • насіння кропу і коріандру (по 10 г кожного)
  • горілка – 50 г (на одну 3літрову банку)

Квашена капуста хрумка: приготування за рецептом з секретним інгредієнтом

  1. Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи (або на крупній тертці).
  2. Складаємо овочі в емальований таз, сіль додаємо за смаком.
  3. Додаємо насіння кропу і коріандру і все злегка перетираємо руками.
  4. Потім перекладаємо овочеву масу в меншу ємність (можна в дві каструлі), трамбуємо.
  5. Зверху кладемо гніт і витримуємо 3 дні при кімнатній температурі, періодично проколюючи капусту дерев’яною паличкою.
  6. На 4-й день перекладаємо квашену капусту в 3-х-літрові банки.
  7. Додаємо наш секретний інгредієнт – в центрі робимо заглиблення в капустяної масі і вливаємо по 50 мл горілки в одну 3-літрову банку.
  8. Закриваємо банки поліетиленовими кришками і зберігаємо капусту в прохолодному темному місці.

Смачного!

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами