Квашена капуста готується за різноманітними рецептами, які є у кожної господині. За цим рецептом з секретним інгредієнтом, квашена капуста вийде хрумка і смачна. А секрет полягає в тому, що до капусти додається горілка, але турбуватися не варто – її смак зовсім не відчувається.
Рецепт квашення капусти, щоб вона була хрумка
Кількість продуктів залежить від запланованої закваски
Інгредієнти
- капуста білокачанна
- морква
- сіль
- насіння кропу і коріандру (по 10 г кожного)
- горілка – 50 г (на одну 3літрову банку)
Квашена капуста хрумка: приготування за рецептом з секретним інгредієнтом
- Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи (або на крупній тертці).
- Складаємо овочі в емальований таз, сіль додаємо за смаком.
- Додаємо насіння кропу і коріандру і все злегка перетираємо руками.
- Потім перекладаємо овочеву масу в меншу ємність (можна в дві каструлі), трамбуємо.
- Зверху кладемо гніт і витримуємо 3 дні при кімнатній температурі, періодично проколюючи капусту дерев’яною паличкою.
- На 4-й день перекладаємо квашену капусту в 3-х-літрові банки.
- Додаємо наш секретний інгредієнт – в центрі робимо заглиблення в капустяної масі і вливаємо по 50 мл горілки в одну 3-літрову банку.
- Закриваємо банки поліетиленовими кришками і зберігаємо капусту в прохолодному темному місці.
Смачного!
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем