Квашена капуста використовується як окрема закуска-салат. Рецепт квашеної капусти з гарбузом і травами і з яблуками і кмином сподобається тим, що капуста отримала нові відтінки смаку, завдяки додатковим інгредієнтам. А ще з квашеної капусти можна готувати ще багато страв, де вона виступає гарніром, начинкою чи важливою складовою страви.
Рецепт квашеної капусти з гарбузом і травами
Для квашення капусти за цим рецептом нам знадобляться прості продукти.
Інгредієнти
- капуста – 4 кг;
- гарбуз (чищений) – 1 кг;
- сіль – 140 г;
- цукор – 3 столові ложки;
- трави: м’ята, естрагон – кілька стебел або 1-2 чайні ложки у сухому вигляді.
Кількість трав ви можете змінювати за своїм смаком, в залежності від того, якої насиченості аромату капусти ви хочете досягти.
Покроковий рецепт квашення капусти
- Капусту шаткують і перетирають з травами і сіллю.
- Гарбуз треба нарізати великими шматками і засипати цукром. Залишаємо так гарбуз, поки не виділиться сік.
- Укладаємо все овочі шарами: капуста, гарбуз і так само далі.
- Зверху треба накрити серветкою чи рушником і ставимо гніт (робимо будь-який прес, наприклад, зверху ставимо пляшку або банку з водою).
Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом
Даний рецепт з розрахунку на використання 10 кг капусти. Але ви можете робити меншу кількість, пропорційно зменшивши додаткові складові.
Інгредієнти
- капуста – 10 кг;
- яблука – 0,5 кг;
- насіння кропу і кмину (сухе) – по 10 г кожного;
- сіль – 150 г.
Покроковий рецепт приготування квашеної капусти з яблуками і насінням кропу та кмину
Ця процедура дуже проста
- Шаткуємо капусту.
- Яблука чистимо і ріжемо на шматки.
- Все перемішуємо з сіллю і додаємо насіння кропу і кмину.
- Складаємо у ємність під гніт. Періодично проколюємо до дна банки дерев’яною паличкою, випускаючи зайвий газ.
Цікаві варіанти квашення капусти за різними рецептами
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем
Рецепт квашеної капусти швидкої закваски
Якщо у вас є заквашена капуста, то можна приготувати з нею пиріг
Смачного!
Кожна господиня має свої секрети квашення капусти, які надають свої “нотки” звучання цьому смачному і дуже корисному продукту.