Всі досвідчені господині знають багато рецептів для квашення капусти. Але завжди хочеться здивувати свої рідних новими відтінками смаку. У цьому допоможе покроковий рецепт, який розповідає, як квасити капусту без цукру, а з медом. Господині, які скористалися таким рецептом квашенням капусти, були дуже задоволенні, тому що смак цієї закуски дуже припав їм до душі. Кажуть: «Просто пальчики оближеш!»
Як квасити капусту без цукру, а з медом розповідає покроковий рецепт
Квашена капуста – хіт зимових закусок в українських стравах. Крім смаку, квашена капуста має дуже багато корисних для організму речовин. Квасити капусту особливо актуально в холодну пору року, коли споживання фруктів і овочів суттєво зменшується. А квашена капуста відкриває свої комори вітамінів і корисних мікроорганізмів для нашого організму.
В даному покроковому рецепті квашення, замість цукру застосовується мед. Тому треба зважати на це і, якщо у Вас є алергія на мед, краще використати рецепт квашення капусти з солодким перцем і гарбузом.
Які продукти треба підготувати, щоб квасити капусту з медом
Розрахунок продуктів на 3-літрову банку (добре втрамбованої капусти)
- капуста білокачанна – 1 шт.;
- сіль – півтори столові ложки;
- морква – 1-2 шт.;
- мед – одна столова ложка;
- кмин – трохи менше половини чайної ложки. Але, якщо Ви не любите цю приправу, кмин можна і не додавати;
- вода – 800 мл.
За бажанням для аромату можна додатки кілька горошин духмяного перцю.
Як квасити капусту з медом: покроковий рецепт
- Капусту треба пошаткувати, моркву потерти на крупній тертці.
- Перемішати капусту, моркву і кмин. Важливо! Не треба нічого м’яти руками.
- Потім капусту щільно утрамбовуємо в стерилізовану банку. (Як стерилізувати банку, щоб це було зручно саме Вам, можна дізнатися за посиланням – ТУТ)
- Підігріваємо воджу і розчиняємо в ній сіль, а потім охолоджуємо.
- В охолоджену підсолену воду додається мед і розчиняємо його.
- Потім виливаємо підготовлену воду у капусту, слідкуючи, щоб розсіл рівномірно розійшовся по всій капусті у банці. Можна проштрикувати капусту дерев’яною паличкою, наприклад, для суші. Або ж можна скористатися звичайним ножем з тонким лезом.
- Наша капуста з медом заквашена і її треба поставити для квашення (бродіння).
- Квашена капуста за цим рецептом готується кілька днів і вона буде пускати бульбашки, як газировка. Щоб капуста випускала непотрібний газ, пару раз на день її треба проштрикувати.
Через три дні квашена капуста без цукру, а з медом – вже готова!
Для зберігання квашену капусту треба поставити у холодильник або в інше прохолодне місце.
Смачного!
Порада господинь: не поспішайте виливати розсіл, що залишився! Тому що потім в ньому можна готувати мочені яблука.