ГоловнаСмачногоПісні котлети з рису легко готувати і смачно їсти

Пісні котлети з рису легко готувати і смачно їсти

Рецепт, як легко готувати пісні котлети з рису, сподобається і людям, які постують, і вегетаріанцям. Основний інгредієнт – рис, і смачний продукт, і завдяки його властивостям, з нього легко формувати і смажити смачні котлети. Та й список необхідних продуктів дуже простий. Такі котлети можна включите в меню вегетаріанських страв, і пісних страв, і дієтичних страв.

Пісні котлети з рису: інгредієнти

Із запропонованої кількості продуктів, вийде 10-12 котлет, залежить від розміру сформованої котлети.

Інгредієнти для вегетаріанських котлет

  • рис (круглий) – 200 г
  • морква – 2 шт. середні (150 г);
  • цибуля-ріпка – 120 г;
  • сухарі панірувальні – 3 столові ложки;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець – за смаком.

Пісні котлети з рису: покроковий рецепт приготування вегетаріанських котлет

Щоб отримати смачні вегетаріанські котлети, крім продуктів, вжалимо взяти правильну пательню для смаження. В ідеалі підійде сковорідка з антипригарним покриттям. Якщо такої немає, можна взяти будь-яку, але бажано з товстим дном. І перед смаженням, слід впевнитися, що ваша пательня чиста, без залишку жиру від попереднього приготування. В іншому випадку наші котлети будуть прилипати і пригорати.

  1. Рис потрібно промити і залити 400 мл води і відварити до готовності. На це піде приблизно 20 хвилин. Потім до рису додаємо сіль і спеції і залишаємо трохи охолонути.
  2. Поки рис готується, чистимо моркву і цибулю.
  3. Цибулю ріжемо невеликими кубиками.
  4. Моркву тремо на дрібній терці.
  5. На пательні розігріваємо 2 столові ложки олії і викладаємо цибулю і моркву і підсмажуємо, припускаючи, ніби тушкуючи приблизно 8-10 хвилин. Трохи охолоджуємо.
  6. До охолодженого рису додаємо підсмажені овочі і перемішуємо.
  7. З отриманої маси формуємо невеликі котлети.
  8. Кожну котлету треба запанірувати в сухарях.
  9. В чистій пательні розігріваємо олію і обсмажуємо котлети приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, до хрусткої рум’яної скоринки.

За бажанням, в сезон, можна в наш рисовий “фарш” додати трошки подрібненої зеленої цибулі.

Рецепти вегетаріанських (пісних) страв

Рецепт пісного салату з буряку і тостів з авокадо

Пісні котлети з квасолі

Вегетаріанський рецепт пісної страви з сочевиці і шпинату

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст