ГоловнаСмачногоПісна страва сочевиця зі шпинатом дуже смачна, нагадує за смаком гречану кашу...

Пісна страва сочевиця зі шпинатом дуже смачна, нагадує за смаком гречану кашу і її просто приготувати за покроковим рецептом

Ця просто пісна страва – сочевиця зі шпинатом, яку можна приготувати за покроковим рецептом і їсти як під час посту. Звичайно в ті дні, коли дозволені гарячі страви з додаванням олії, дуже смачна і ситна. Її також можна включити в меню, якщо людина перебуває на дієті. Також, сочевиця зі шпинатом підходить для вегетаріанського меню, тому що до неї входять лише рослинні інгредієнти. За покроковим рецептом, який наведено нижче, буде дуже легко приготувати цю страву.

Пісна страва сочевиця зі шпинатом, які продукти необхідні для приготування

Запропонований рецепт у першу чергу буде цікавий тим, хто постує, на дієті або притримується вегетаріанства. Проте, ця просто їжа може бути до вподоби й іншим, якщо до неї для смаку додати 100 мл вершків.

Інгредієнти:

  • сочевиця – 500 г;
  • шпинат свіжий – 500 г;
  • стебло селери – 1шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • оливкова олія для смаження – 3-4 столові ложки;
  • винний або бальзамічний оцет для заправки;
  • сіль і перець за смаком.

Якщо готувати не пісний варіант, можна додавати молоко, вершки, сир.

Пісна страва сочевиця зі шпинатом: покроковий рецепт приготування

Сочевиця – чудовий продукт, який легко готувати – як рис. Цю проста пісна страва насправді дуже поживна. Після неї не залишиться почуття голоду. Отже, готуємо

  1. Суху сочевицю у дуршлаг, промиваємо проточною холодною водою протягом 2-3 хвилин.
  2. Промиту сочевицю складаємо у каструлю і треба залити, це важливо – холодною водою у пропорції 1 до 4 (сочевиця і вода).
  3. Потім туди ж додаємо селеру і часник і ставимо на сильний вогонь.
  4. Як тільки вода закипіла, треба посилити і додати перець, зменшити вогонь і накриваємо кришкою.
  5. Варити сочевицю треба протягом 30 хвилин повільному вогні. Потрібно слідкувати, щоб у каструлі була вода, якщо вона випарувалась (ввібрано крупою), треба додати гарячої води.
  6. В той час, коли сочевиця вариться, готуємо шпинат. Для цього на пательні розігріваємо оливкову олію і одразу ж туди додаємо півсклянки води і викладаємо весь шпинат. Спочатку його буде багато, але під час приготування шпинат швидко зменшується в об’ємі у кілька разів.
  7. До шпинату додаємо солі і готуємо 2-3 хвилини постійно помішуючи. Як тільки він зменшиться в об’ємі, зменшуємо вогонь до слабкого, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 10-12 хвилин. Важливо слідкувати, щоб шпинат не пристав до дна пательні. Для цього періодично перевіряємо, помішуючи. Якщо шпинат ввібрав всю воду, можна підливати трохи гарячої води, важливо, щоб дно пательні постійно було вологе.
  8. Відварену сочевицю перекладаємо у дуршлаг, щоб повністю позбутися води і перекладаємо у пательню до шпинату.
  9. Добре перемішуємо сочевицю і шпинат, за потреби доводимо до смаку за допомогою солі, перцю й інших спецій.
  10. Суміш сочевиці зі шпинатом залишаємо на маленькому вогні на 3-4 хвилини, щоб вони дійшли.

Якщо хочеться додати смаку і ви не перебуваєте на дієті або не постуєте, можна в кінці приготування додати 100 мл нежирних вершків. Просто прямо в пательню зі шпинатом і сочевицею додаємо вершки, прогріваємо, добре перемішуємо. Подавати на стіл варто з тертим пармезаном

Страва з сочевиці зі шпинатом виходить досить рідкою за консистенцією, тому її можна викладати у супову тарілку. Прикрасити можна зеленню.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст