Цей пісний рецепт стане в пригоді тим, хто постує або ж суп-пюре з сочевиці можна приготувати на курячому бульйоні. Цей рецепт вам сподобається, тому що ви можете самі вирішувати яку саме основу брати для супу, наприклад, овочевий бульйон чи просто воду та урізноманітнювати смаки за допомогою додаткових інгредієнтів!
Рецепт як приготувати пісний суп-пюре з сочевиці або ж на бульйоні
Такі супи з сочевиці відносяться до іспанської кухні. Сочевиця дедалі більше отримує поширення на кухні українських господинь. Ця культура в приготуванні має ніжну текстуру та відчутну нотку смаку бобових. Якщо ви ще не пробували сочевицю, рекомендуємо виправити цю ситуацію і приготувати. Наприклад суп-пюре. Це дуже просто, швидко і легко!
Інгредієнти на суп
Продукти за даним рецептом надані для пісної страви, але ви замість води можете готувати на курячому бульйоні, овочевому чи іншому за своїм смаком
- сочевиця – пів склянки;
- картопля – 3 шт. (середнього розміру);
- морква – 1-2 шт. (невеликого розміру);
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- часник – 1 головка
- спеції: сіль, перець, лавровий лист, набір трав – за смаком
Суп-пюре із сочевиці покроковий рецепт приготування
Якщо ви не любите надто солодкуватий смак від вареної моркви, візьміть тоді 1 шт.
Як готувати пісний суп-пюре зі сочевиці?
Один з варіантів цього рецепту від іспанських господинь. Родзинкою за цим рецептом буде смажений часник, який додасть страві пікантний, трохи гострий, але не різкий смак!
- Заздалегідь слід замочити сочевицю у підсоленій воді на 1-2 години.
- Беремо часник, чистимо й обсмажуємо на пательні до золотавого кольору (щоб часник не горів треба слідкувати за температурою та постійно помішувати його на пательні).
- В каструлю наливаємо води літр-півтора залежно від того, якої густоти ви хочете мати суп та варите спочатку моркву протягом 20 хвилин.
- Після чого до моркви додаємо почищену та порізану картоплю, подрібнену цибулю, сочевицю та часник.
- Додаємо спеції – сіль, перець, лавровий лист. Все на свій смак.
- Доводимо до кипіння й варимо ще 20-30 хвилин.
- Як овочі стануть готовими, знімаємо суп з вогню, виймаємо лавровий лист, горошок перцю, якщо додавали, й перебиваємо блендером.
Наш пісний суп-пюре з сочевиці готовий!
Додаткові інгредієнти, які змінюють смак супу з сочевиці, додаючи нові нотки
Якщо ви хочете додати більш насиченого вершкового смаку, після того, як перебили у блендері, повертаємо суп на вогонь й поступово вводимо вершки, постійно помішуючи. Обережно! Суп може «булькати» й можна обпектися. Нагадаємо, що ця опція для любителів солодкуватого вершкового смаку.
А ще цей суп можна варити з додаванням шматочків гарбуза, це ще більше наситить смаком та створить неймовірну текстуру супу.
Добре просмажені смужки бекону також будуть добре смакувати з цим супом. Звичайно, він тоді вже не входить в пісний рецепт, але сподобається тим, хто любить свинину.
Перед подачею суп-пюре з сочевиці можна прикрасити подрібненою зеленню, гарбузовими зернятками, сухариками або тертим сиром пармезан.