Головна Смачного Пряний кайєнський томатний соус

Пряний кайєнський томатний соус

Цей пряний кайєнський томатний соус має солодко-гострий смак. Він чудово підходить до страв з м’яса і неймовірно підкреслить смак шашлику. Соус з помідорів з кайенським перцем буде смакувати, навіть, зі скибочкою хрумкого багету чи з сиром.

Для приготування пряного кайєнського соусу можна використовувати помідори, які мають дещо порепаний вигляд, чи були трошки придавлені. Ці вади легко видаляються при підготовці м’якоті і ми зможемо обробити весь урожай томатів, які не підходять для консервування.

Пряний кайєнський томатний соус: інгредієнти

  1. помідори – 2 кг;
  2. яблуко (велике) – 1шт.;
  3. цукор-сирець– 1 склянка;
  4. цибуля – 1 шт;
  5. цукор коричневий – 1/2 склянки;
  6. яблучний оцет – 1/4 склянки;
  7. лимонний сік – 3 ст. ложки;
  8. сіль – 1 чайна ложка;
  9. кайенський перець – 1 стручок середнього розміру (кількість залежить від бажаної гостроти соусу).

Пряний кайєнський томатний соус: підготовка

На процес підготовки овочів знадобиться приблизно 20 хвилин.

  • Потрібно помити помідори та зняти з них шкірку.
  • Ріжемо помідори на кубики середнього розміру.
  • Яблуко чистимо і дрібнимо на кубики середнього розміру – приблизно як порізали кубики томатів.
  • Чистимо цибулю і ріжемо на дрібні кубики.
  • Кайеньский перець чистимо і дрібнимо. Для приготування нам потрібно півчайної ложки. Проте, якщо Ви любите більш гострі соуси, можете збільшити кількість перцю.

Пряний кайєнський томатний соус: приготування

  1. Соус бажано готувати у сотейнику з товстим дном. Поєднуємо помідори, яблуко, цукор, цибулю, коричневий цукор, яблучний оцет, лимонний сік, сіль і кайенськи перець у сотейнику і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
  2. Зменшуємо вогонь і варимо соус, періодично помішуючи, поки коричневий цукор повністю не розчиниться і не утворить сироп. Нам знадобиться варити соус на маленькому вогні близько 2 годин 30 хвилин.
  3. Якщо суміш не загусла, продовжуйте кип’ятіння, доки суміш не загусне до консистенції тягучого соусу, приблизно ще 30 хвилин. Важливо: слідкуємо за консистенцією, вона може відрізнятися в залежності від сорту помідорів. Дуже соковиті помідори – соус доведеться варити трошки довше.
  4. Зняти пряний кайєнський томатний соус з вогню і охолоджувати до кімнатної температури від 1 до 2 годин.
  5. Потім перекладаємо соус у скляну банку з кришкою і ставимо у холодильник. В холодильнику соус може зберігатися до двох тижнів.

Якщо Ви хочете зробити з пряного кайенського соусу зимову заготовку, після зняття з вогню, його потрібно розлити по стерилізованим банкам і закрутити. Поставити на кришку і дати охолонути. Після чого поставити у прохолодне місце для тривалого зберігання.

Смачного!

 

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами