Існує безліч варіантів маринування м’яса, щоб потім його смажити на відритому вогні. Вашій увазі пропонується рецепт, як приготувати смачний маринад для шашлику з цибулі.
Смачний маринад для шашлику з цибулі, рецепт
Смак шашлику залежить не тільки від якості м’яса, але й від того, в чому ми його маринуємо. М’ясо на шашлик зазвичай беруть ошийок, окіст (надпочечник), лопатка.
Для приготування маринаду за цим рецептом знадобляться зовсім прості інгредієнти.
- м’якоть свинини (вибрана вами на шашлик) – 2 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 кг;
- сіль – 1 столова ложка;
- олія – 2 столові ложки;
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець молотий – 1 чайна ложка.
Як приготувати й замаринувати шашлик
В цьому маринаді рекомендується залишити м’ясо на ніч. Але, якщо мало часу, достатньо буде й 2-3 години для маринування.
- Цибулю чистимо й нарізаємо напівкільцями.
- Порізану цибулю складаємо в миску, висипаємо сіль й добре жмакаємо руками, щоб цибуля пустила сік. Й поки відставляємо цю миску.
- М’ясо треба обмити, обсушити та нарізати на шматки приблизно однакового розміру.
- В порізане м’ясо додаємо лавровий лист, перець та олію – все перемішуємо.
- В цибулю викладаємо підготовлене м’ясо, ретельно перемішуємо, накриваємо кришу ставимо в холодильник на декілька годин чи на всю ніч.
Смачного!
Незвичайний кавовий маринад для шашлику