Прекрасний соус-желе з червоного болгарського перцю і зеленого халапеньйо. Це ідеальна насолода до багатьох улюблених страв. Гострий соус з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо додасть нового звучання м’ясним стравам. Любителі гострих смакових відчуттів, можуть намастити його на шмат житнього хлібу і насолоджуватись неймовірними смаком.

Гострий соус з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо: інгредієнти

  • червоний болгарський перець подрібнений – 1 склянка;
  • перець халапеньйо подрібнений – 1/2 склянки;
  • цукор – 5 склянок;
  • оцет яблучний – півтори склянки;
  • пектин рідкий – 30 мл.

Гострий соус з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо: приготування

  1. Помити і обсушити перці.
  2. Видалити стебла, жилки і більшість насіння болгарського і халапеньйо. Потім подрібнити їх в кухонному комбайні.
  3. Кладемо болгарський перець, халапеньйо, цукор і оцет у велику каструлю (важливо мати великий об’єм) і ставимо на сильний вогонь. Довести до закипання і кип’ятити 3 хвилини на помірному вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
  4. Зніміть з вогню і остудіть 5 хвилин.
  5. Постійно помішуючи, додайте пектин і дайте суміші продовжувати охолоджуватися ще 2 хвилини. Тепер перемішуємо 1 хвилину.
  6. Гострий соус-желе з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо переливаємо у гарячі, стерилізовані банки і зверху накриваємо стерилізованими кришками.
  7. Закріпіть кришки, створивши вакуумне ущільнення і дайте банкам повільно охолонути.

Зберігати соус у холодильнику.

Важливо! Під час приготування потрібно бути обережними, адже перці можуть «жалити», залишившись на руках після подрібнення, потрапляючи на шкіру. В деяких випадках під час кипіння пари перцю можуть подразнювати слизову ока.