Прекрасний соус-желе з червоного солодкого (болгарського перцю) і зеленого халапеньйо. Це ідеальна насолода до багатьох улюблених страв. Гострий соус з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо додасть нового звучання м’ясним стравам
Гострий соус з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо: інгредієнти
Любителі гострих смакових відчуттів, можуть намастити його на шмат житнього хліба і насолоджуватись неймовірним смаком
Інгредієнти
- червоний болгарський перець подрібнений – 1 склянка;
- перець халапеньйо подрібнений – 1/2 склянки;
- цукор – 5 склянок;
- оцет яблучний – півтори склянки;
- пектин рідкий – 30 мл.
Гострий соус з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо: приготування
Працювати з перцями, особливо з гострими, краще в гумових рукавичках.
- Помити і обсушити перці.
- Видалити стебла, жилки і більшість насіння болгарського і халапеньйо. Потім подрібнити їх в кухонному комбайні.
- Кладемо болгарський перець, халапеньйо, цукор і оцет у велику каструлю (важливо мати великий об’єм) і ставимо на сильний вогонь. Довести до закипання і кип’ятити 3 хвилини на помірному вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
- Зніміть з вогню і остудіть 5 хвилин.
- Постійно помішуючи, додайте пектин і дайте суміші продовжувати охолоджуватися ще 2 хвилини. Тепер перемішуємо 1 хвилину.
- Гострий соус-желе з червоним солодким перцем і перцем халапеньйо переливаємо у гарячі, стерилізовані банки і зверху накриваємо стерилізованими кришками.
- Закріпіть кришки, створивши вакуумне ущільнення і дайте банкам повільно охолонути.
Зберігати соус у холодильнику.
Важливо! Під час приготування потрібно бути обережними, адже перці можуть «жалити», залишившись на руках після подрібнення, потрапляючи на шкіру. В деяких випадках під час кипіння пари перцю можуть подразнювати слизову ока.