Весна та літо це початок відпочинку на природі. І традиційно, багато людей люблять смакувати шаликом. Шалики готують за найрізноманітнішими рецептами. Кожна господиня має свої секрети маринаду для шашлика.
Маринад для шашлику, цікаві рецепти з гранатовим соком
Маринад з гранатового соку досить специфічний, тому враховуйте цей момент, коли будете маринувати шашлики.
Для маринаду знадобиться із розрахунку на 2 кг м’яса:
- гранатовий сік – 200 мл;
- цибуля середнього розміру – 4 шт.;
- спеції та сіль за смаком.
Приготування і маринування шашлику з гранатовим соком
М’ясо нарізаємо на шматочки і додаємо до нього спеції та добре перемішуємо. Потім беремо 2 цибулині і ріжемо кільцями чи півкільцями. Ще 2 цибулини подрібнюємо у блендері чи тремо на звичайну тертку, наше завдання – зробити цибулеве пюре.
Цибулеве пюре перемішуємо з гранатовим соком та додаємо до м’яса. Потім все ретельно перемішуємо (м’ясо зі спеціями, нарізану цибулю і маринад з гранатового соку) і залишаємо маринуватися на 10-12 годин. В ідеалі – періодично перемішувати м’ясо протягом всього маринування.
Даний маринад дуже цікавий тим, що з ним можна експериментувати. Наприклад, з розрахунку на 2 кг м’яса, до базового рецепту можна додати рослинної олії та червоного вина (200 мл). І, навіть, можна витримати м’ясо в газованій воді 1 годину, а потім замаринувати в основному маринаді.
Маринад для шашлику, цікаві рецепти на основі червоного вина
Поширеним варіантом для маринування шашлику являється маринад на базі червоного сухого вина. Для маринування можна використовувати і напівсухе червоне вино.
Для маринаду з червоним вином знадобиться із розрахунку на 2 кг м’яса:
- вино червоне – 500-600 мл;
- цибуля – 5-6 шт.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування і маринування шашлику з червоним вином
Нарізаємо м’ясо, цибуля краще порізати на півкільцями. Порізане м’ясо добре перемішуємо з цибулею і спеціями. Цибулю можна трошки прим’яти, щоб вона швидше віддала сік м’ясу. Також, м’ясо можна трошки збризнути лимонним соком і залиште на 30 хвилин – 1 годину.
Потім заливаємо м’ясо вином і добре перемішуємо і даємо промаринуватись десь 5 годин у холодильнику, періодично перемішуючи. На свій смак і уподобання, можна додати зелень: петрушку, укроп, базилік чи кінзу. М’ясо, яке замариновано у маринаді за цим рецептом, матиме неймовірний смак, аромат і обов’язково сподобається всім, хто його скуштує.