Літо – це сезон шашликів. Існує безліч рецептів маринаду. Незвичайний кавовий маринад для шашлику у поєднанні з базиліком і м’ятою надасть м’ясу надзвичайно ніжний смак і неймовірний аромат.

Незвичайний кавовий маринад для шашлику: інгредієнти

Пропорції кавового маринаду надані із розрахунку на 2 кг м’яса (ошийок чи корейка)

  • кава натуральна (зварена) – 1 л;
  • олія оливкова чи кунжутна – 60-70 мл;
  • базилік фіолетовий чи зелений– пучок (до 70-100 гр);
  • листя м’яти – 50 гр;
  • цибуля – 4 шт.;
  • суміш перці;
  • сіль за смаком.

Незвичайний кавовий маринад для шашлику: приготування

Приготування кавового маринаду.

  1. Потрібно зварити 1 л натуральної чорної кави середньої міцності.
  2. Дати охолонути до температури приблизно +70°C …+80°C.
  3. М’яту перетерти.
  4. Базилік дрібно порізати.

До охолодженої до вказаної температури кави, потрібно додати олію, порізаний базилік, перетерте листя м’яти. Потім цю суміш потрібно посолити, бажано використовувати крупну кам’яну сіль та додати суміш мелених перців.

Маринування шашлику у кавовому маринаді з базиліком.

  1. М’ясо помити і обсушити, порізати на порційні шматки.
  2. Цибулю порізати на кільця.
  3. Шматки м’яса скласти у велику ємність, додати цибулю.
  4. Залити м’ясо гарячим кавовим маринадом і дати охолонути до кімнатної температури.
  5. Потім накрити кришкою і поставити маринуватися у прохолодне місце. В кавовому маринаді м’ясо повинна знаходитися не менше 6 годин.

Рецепт маринаду для шашлику з йогуртом

Рецепт маринаду для шашлику з гранатового соку

Смачного!