ГоловнаСмачногоКонсервація баклажанів на зиму, рецепт в томатному соусі, негострі і гострі баклажани

Консервація баклажанів на зиму, рецепт в томатному соусі, негострі і гострі баклажани

Баклажан – популярний овоч, з якого багато господинь роблять різноманітні заготовки на зиму. Якщо ви любите баклажани, то консервація баклажанів на зиму за порадами, які дає рецепт в томатному соусі, негострі і гострі баклажани, допоможе без проблем зробити зимову заготовку на будь-який смак.

Консервація баклажанів на зиму, рецепт в томатному соусіКонсервація баклажанів на зиму, рецепт в томатному соусі

Даний рецепт заготовки баклажанів передбачає їх достатньо велику кількість. За рецептурою в нас йдуть помідори, але їх можна замінити на томатну пасту, розведену водою, або томатний сік.

Інгредієнти:

  • баклажани – 5 кг;
  • помідори – 2 кг (червоні);
  • цибуля ріпка – 170г;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – 90 г;
  • зелень петрушки – 80 г;
  • зелень селери – 80 г;
  • олія – 200 мл;
  • перець духмяний горошок – 10 шт.

Рецепт приготування баклажанів в томатному соусі на зиму

  1. Всі овочі миємо і підсушуємо рушником.
  2. Нарізаємо баклажани кружечками завтовшки приблизно 1 см.
  3. Ці кружальця складаємо у велику каструлю, пересипаємо сіллю і даємо настоятися 20 хвилин, поки баклажани пустять сік.
  4. Поки баклажани настоюються, займаємося помідорами: обдаємо окропом, знімаємо шкірку, дрібнимо і кип’ятимо́ зі спеціями.
  5. Баклажани виймаємо з розсолу, даємо йому стекти і обсмажуємо скибочки на олії до золотавого кольору.
  6. Далі потрібно розкласти баклажани по літровим банкам (виходить приблизно 600 г на банку).
  7. Заливаємо баклажани киплячою томатною сумішшю (400 г на банку) і консервуємо (закатаємо).
  8. Банки з баклажанами в томатному соусі поступово охолоджуємо під ковдрою.

Зберігати в прохолодному місці.

Порада: якщо банки перед консервацією стерилізувати не менш, ніж 15 хвилин і потім закатати, то можна зберігати їх при кімнатній температурі.

Консервація баклажанів на зиму, рецепт я приготувати негострі баклажаниКонсервація баклажанів на зиму, рецепт я приготувати негострі баклажани

Цей рецепт передбачає використання оцту, тобто будуть мариновані баклажани. Але закуска з баклажанів готується дуже легко. І, що важливо, ця зимова заготовка може зберігатися при кімнатній температурі.

Інгредієнти

  • баклажани (середні) – 10 шт.;
  • помідори (червоні, великі) – 10 шт.;
  • перець солодкий – 10 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 5 шт.;
  • олія – 1 склянка;
  • оцет 9% – півсклянки;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • сіль – 2 столові ложки

Негострі баклажани на зиму, покроковий рецепт приготування

  1. Баклажани і помідори миємо, чистимо цибулю, з перцю видаляємо насіння.
  2. Всі овочі і цибулю нарізаємо великими шматками і викладаємо у каструлю. За бажанням помідори можна облити окропом і зняти шкірку.
  3. Пересипаємо цукром і сіллю.
  4. Заливаємо оцтом і олією.
  5. Потім ці овочі треба проварити 30 хвилин.
  6. Отриману суміш  слід розкласти по стерилізованим банкам, закатати ключем для консервації, остудити під ковдрою (банки не перевертаємо!).

Зберігати при кімнатній температурі.

Рецепт, як приготувати гострі баклажани на зиму – консервація баклажанівРецепт, як приготувати гострі баклажани на зиму – консервація баклажанів

Ця закуска сподобається всім любителям «з перчинкою»

Інгредієнти

  • баклажани – 2 кг;
  • гострий перець – 40 г;
  • солодкий перець – 300 г;
  • часник – 100 г;
  • сіль – 3 столові ложки (без верху);
  • оцет 9% – 1 склянка.

Покроковий рецепт приготування гострих баклажанів на зиму

  1. Всі овочі миємо, видаляємо насіння і плодоніжки. Баклажани чистити не потрібно.
  2. Баклажани ріжемо на середнього розміру кружальця (приблизно в 1 см).
  3. Викладаємо порізані баклажани сіллю і залишаємо настоятися 3 години.
    поки баклажани настоюються, через м’ясорубку пропускаємо часник, гострий і солодкий перець.
  4. Все змішати, додавши оцет.
  5. Баклажани виймаємо з розсолу, обсмажуємо на невеликій кількості олії.

Розкладаємо по стерильним банкам баклажани з гострою сумішшю, заливши залишками розсолу, і консервуємо.

Зберігати в прохолодному місці.

Смачного!

Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст