Серпень приносить не тільки тепло, а ще й безліч овочів та фруктів з городу. Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів легкий у виконанні. Приготування займає зовсім небагато часу, а гострий смак баклажану чудово підійде до будь-яких м’ясних страв.

Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів: інгредієнти

Баклажани – 5-6 шт. середнього розміру

Часник – 10 зубчиків;

Інгредієнти для маринаду

  • оцет 6% – 10 мл;
  • вода – 2 склянки;
  • гвоздика – 4 шт.;
  • лавровий лист – 5 шт.;
  • духмяний перець горошок – 10 шт.;
  • сіль – 1, 5 ст. ложки;
  • рослинна олія – 1 ст. ложка;
  • коричневий цукор – 3 ст. ложки.

Коричневий цукор можна замінити на: 2 ст. ложки меду і 1 ст. ложка звичайного цукру.

Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів: приготування

  1. Баклажани очистити, порізати пластинами.
  2. Порізані баклажани обсмажуємо, щоб вони стали золотавого кольору.
  3. Часник ріжемо пластинками.
  4. Всі інгредієнти для маринаду складаємо в каструлю, далі потрібно закип’ятити і дати охолонути.
  5. Пластинки баклажану змочуємо в маринаді.
  6. Кладемо їх в посудину, де потім буде зберігатися закуска.
  7. Перекладаємо всі пластинку баклажану часником.
  8. Заливаємо маринадом і ставимо для зберігання у холодильнику.
  9. Маринаду для гострої закуски з баклажанів повинно бути достатньо, щоб повністю покрити пластинки.

Вживати гостру закуску з маринованих баклажанів можна вже наступного дня. Але краще дати баклажану насититися маринадом і смакувати можна через 3-5 днів.

Смачного!

Рецпти страв з баклажану:

  1. Низькокалорійна баклажанова паста
  2. Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі