Серпень приносить не тільки тепло, а ще й безліч овочів та фруктів з городу. Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів легкий у виконанні. Приготування займає зовсім небагато часу, а гострий смак баклажану чудово підійде до будь-яких м’ясних страв.
Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів: інгредієнти
Баклажани – 5-6 шт. середнього розміру
Часник – 10 зубчиків;
Інгредієнти для маринаду
- оцет 6% – 10 мл;
- вода – 2 склянки;
- гвоздика – 4 шт.;
- лавровий лист – 5 шт.;
- духмяний перець горошок – 10 шт.;
- сіль – 1, 5 ст. ложки;
- рослинна олія – 1 ст. ложка;
- коричневий цукор – 3 ст. ложки.
Коричневий цукор можна замінити на: 2 ст. ложки меду і 1 ст. ложка звичайного цукру.
Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів: приготування
- Баклажани очистити, порізати пластинами.
- Порізані баклажани обсмажуємо, щоб вони стали золотавого кольору.
- Часник ріжемо пластинками.
- Всі інгредієнти для маринаду складаємо в каструлю, далі потрібно закип’ятити і дати охолонути.
- Пластинки баклажану змочуємо в маринаді.
- Кладемо їх в посудину, де потім буде зберігатися закуска.
- Перекладаємо всі пластинку баклажану часником.
- Заливаємо маринадом і ставимо для зберігання у холодильнику.
- Маринаду для гострої закуски з баклажанів повинно бути достатньо, щоб повністю покрити пластинки.
Вживати гостру закуску з маринованих баклажанів можна вже наступного дня. Але краще дати баклажану насититися маринадом і смакувати можна через 3-5 днів.
Смачного!
Рецпти страв з баклажану: