ГоловнаСмачногоРецепт маринованих помідорів з гострим перцем на зиму

Рецепт маринованих помідорів з гострим перцем на зиму

Консервація городини на зиму починається ще з середини літа, як тільки овочі починають достигати на городі. Існує багато рецептів заготівлі томатів. Спробуйте рецепт маринованих помідорів з гострим перцем на зиму. Ці томати сподобаються любителям солодко гостро і кислого смаку томатів. Якщо хочеться «перчинки», в банку можна додати ще стручок гострого перцю.

Мариновані помідори з пекучим перцемРецепт маринованих помідорів з гострим перцем на зиму: інгредієнти

Для цих помідорів на зиму потрібно приготувати маринад. Але загалом запропонований рецепт маринованих помідорів дуже простий і не потребує ні багато часу, ні надто багато сил. Зате результат вас порадує своїм пікантним смаком. Отже

Інгредієнти

  • помідори – 1 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • гострий перець – на свій смак і можна додати по 1 стручку в кожну банку.

Інгредієнти для маринаду

Кількість продуктів надана з розрахунку на 1 літр води

  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець духмяний горошком – 5 шт.;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • оцтова есенція – 1 столова ложка;
  • сіль – 1 столова ложка.

Мариновані помідори з пекучим перцемРецепт приготування маринованих помідорів з гострим перцем на зиму

Якщо стручки гострого перцю великі, їх можна порізати на шматки (по півтора-два сантиметри)

Спочатку приготуємо маринад (кількість продуктів вказана з розрахунку на 1 літр, як зазначалося вище в рецепті)

  • Воду доводимо до кипіння, додаємо цукор, сіль, перець, лаврушку, перемішуємо і даємо закипіти.
  • На маленькому вогні варимо маринад до 5 хвилин.
  • Після чого знімаємо з вогню, охолоджуємо і додаємо оцтову есенцію.

Поки маринад охолоджується, готуємо продукти та потім закатуємо помідори на зиму

  • Помідори та гострий перець помити, обсушити.
  • Часник почистити та порізати пласкими скибочками.
  • У стерилізовані банки викласти шарами – помідори, потім перець з часником і знову помідори. Кількість шарів залежить від розміру помідорів.
  • Залити помідори гарячим маринадом, який підігріваємо після додавання есенції, і залишити постояти на 10 хвилин.
  • Маринад з банок знову злити в каструлю, довести до кипіння, трохи остудити, залити банки з помідорами, закатати.
  • Банки треба перевернути на кришку і залишити до повного охолодження.

Смачного!

Способи стерилізації банок

Помідори на зиму: цікаві рецепти зимової заготівлі томатів

Помідори мариновані у яблучному соку готуємо за покроковим рецептом

Як закрити зелені помідори по-грузинськи 

Солоні (мочені) помідори за простим рецептом 

Помідори «під снігом»: покроковий рецепт закрутки томатів на зиму

Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок

Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні

Мариновані помідори на зиму

Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки

Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст