ГоловнаСмачногоБаклажани на зиму як гриби, покроковий рецепт

Збір врожаю радує нас можливістю смакувати улюбленими стравами, у тому числі й в зимову пору. Мова йде про баклажани, чи як в народі кажуть «синенькі». Покроковий рецепт розповість, як приготувати баклажани на зиму за смаком, як гриби – це улюблена закуска багатьох українських сімей. Ніжні шматочки “синеньких” в цих стравах за своїм смаком нагадують за смаком солоні і мариновані дари лісу – гриби.

Баклажани «як гриби»

Ця страва не вимагає якихось особливих інгредієнтів. Головна зірка, як вже зрозуміло, – це баклажани.

Інгредієнти

  • баклажани – 2 кг;
  • часник – 1 голівка (середня);
  • пучок кропу – 250-300 г;
  • олія – 300 мл
  • оцет 9% – 10-11 столових ложок;
  • сіль – 4,5 столові ложки
  • вода – 2,5 л

Покроковий рецепт приготування баклажанів «як гриби» на зиму

Приготування не потребує якихось складних маніпуляцій, які можуть втомити. За покроковим рецептом досить просто готувати баклажани на зиму навіть, якщо ви робите це вперше.

  1. Баклажани миємо, знімаємо шкірку (якщо вона не груба, можна і залишити), нарізаємо кубиками завбільшки 1,5 – 2 см.
  2. У велику каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і оцет і ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.
  3. Кубики баклажана закидаємо в киплячий розсіл і вогонь доводимо до кипіння.
  4. Після того, як розсіл вдруге закипів, варимо баклажани до 5 хвилин на середньому вогні.
  5. Після цього знімаємо з вогню, баклажани відкидаємо на друшляк і даємо розсолу стекти. Важливо не струшувати, не приминати баклажани, інакше гіркота розійдеться.
  6. Даємо охолонути баклажанам, на що знадобиться кілька годин.
  7. В цей час підготуємо часник – почистимо і подрібнимо.
  8. Кріп миємо і дрібнимо та перемішуємо з подрібненим часником.
  9. Коли баклажани охололи, додаємо до них суміш часнику і зелені і поливаємо олією.
  10. Все дуже обережно перемішуємо дерев’яною ложкою.
  11. У стерилізовані скляні банки складаємо баклажанову суміш і утрамбовуємо та ставимо у холодильник на 5-6 годин.

Наша закуска з баклажанів, яка за смаком як гриби, готова!

Зберігати банки з баклажанами слід у прохолодному місці – у льоху або в холодильнику.

Смачного!

Способи стерилізації банок

Ви не можете копіювати текст