Сезон помідорів триває і родина насолоджується цим овочем у різних видах – у салатах, мариновані, запечені. Рецепт смачної першої страви також може сподобатися всій родині. Суп зі свіжих тушкованих помідорів готується всього пів години: 15 хвилин на підготовку і 15 хвилин на саме приготування. Цей томатний суп має легкий і ніжний смак з мінімумом калорій.
Суп із свіжих тушкованих помідорів: інгредієнти для томатного супу
Для приготування цього супу потрібні продукти, які є на кухні будь-якої господині. Звичайно родзинка страви – свіжі томати. Отже, нам знадобляться такі інгредієнти:
- 4 великих помідора (або 6 середніх помідорів)
- 1 чайна ложка солі
- 1/8 чайної ложки перцю
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1/4 чайної ложки цукру
Томатний суп зі свіжих тушкованих помідорів: приготування
- Помідори почистити від шкірки, видалити плодоніжку.
- Ріжемо помідори на шматки.
- Ставимо сотейник на вогонь і викладаємо туди порізані помідори.
- Проварюємо їх на середньому вогні 5 хвилин.
- Потім зменшуємо вогонь і готуємо ще 10-15 хвилин на маленькому вогні.
- Під кінець приготування додаємо сіль, перець, масло і цукор. Приправами можна коригувати смак.
Наш суп із свіжих томатів готовий.
За бажанням подавати можна з грінками.
Якщо більше подобається суп-пюре, можна перебити томатний суп у блендері і прикрасити перед подачею листочком базиліку.