Всі господині знають безліч рецептів страв з кабачку. Але, можливо, Ви пропустили рецепт кабачкових котлет і він стане Вам і Вашим близьким до вподоби. Кабачкові котлети готуються досить швидко і добре смакують як у гарячому вигляді, так і у вигляді закуски – холодними.
Кабачкові котлети: інгредієнти
для приготування цієї страви знадобиться простий набір продуктів:
- кабачки – 6-7 штук середнього розміру;
- хліб черствий – 300 гр;
- часник – 5-6 зубчиків не дуже великі;
- яйця – 2 шт;
- сіль, перець за смаком;
- олія для смаження.
За бажанням у кабачкову масу можна буде додати зелень – кріп та петрушку.
Кабачкові котлети: приготування
Процес приготування простий і всі його елементи добре знайомі.
- Миємо кабачки та очищаємо від шкірки, вибираємо насіння та зрізаємо плодоніжку.
- Підготовлені кабачки натираємо на тертці середнього розміру – не на самій крупній, і не самій дрібній. Солимо, перемішуємо і відставляємо на 10 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
- В цей час у блендері перебиваємо сухий хліб, щоб отримати хлібні крихти. Можна розім’яти хліб руками, але це довше і крихти можуть бути завеликими.
- Часник дрібнимо через часниковий прес.
- Настав час і ми віджимаємо кабачки, щоб прибрати сік.
- До віджатої кабачкової маси додаємо хлібні крихти, часник і яйця. Якщо Вам подобається більш гостра їжа, додаємо перець і ретельно вимішуємо.
- З отриманої маси формуємо котлетки і смажимо на добре розігрітій пательні до золотистого кольору.
Кабачкові котлети добре їсти зі сметаною чи зі сметанним соусом. Їх можна вживати не лише гарячими, але як закуску у холодному вигляді.