Всі господині знають безліч рецептів страв з кабачку. Але, можливо, Ви пропустили рецепт кабачкових котлет і він стане Вам і Вашим близьким до вподоби. Кабачкові котлети готуються досить швидко і добре смакують як у гарячому вигляді, так і у вигляді закуски – холодними.

Кабачкові котлети: інгредієнти

для приготування цієї страви знадобиться простий набір продуктів:

  • кабачки – 6-7 штук середнього розміру;
  • хліб черствий – 300 гр;
  • часник – 5-6 зубчиків не дуже великі;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

За бажанням у кабачкову масу можна буде додати зелень – кріп та петрушку.

Кабачкові котлети: приготування

Процес приготування простий і всі його елементи добре знайомі.

  1. Миємо кабачки та очищаємо від шкірки, вибираємо насіння та зрізаємо плодоніжку.
  2. Підготовлені кабачки натираємо на тертці середнього розміру – не на самій крупній, і не самій дрібній. Солимо, перемішуємо і відставляємо на 10 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
  3. В цей час у блендері перебиваємо сухий хліб, щоб отримати хлібні крихти. Можна розім’яти хліб руками, але це довше і крихти можуть бути завеликими.
  4. Часник дрібнимо через часниковий прес.
  5. Настав час і ми віджимаємо кабачки, щоб прибрати сік.
  6. До віджатої кабачкової маси додаємо хлібні крихти, часник і яйця. Якщо Вам подобається більш гостра їжа, додаємо перець і ретельно вимішуємо.
  7. З отриманої маси формуємо котлетки і смажимо на добре розігрітій пательні до золотистого кольору.

Кабачкові котлети добре їсти зі сметаною чи зі сметанним соусом. Їх можна вживати не лише гарячими, але як закуску у холодному вигляді.

Смачного!