Літо все набирає обертів і починається сезон кабачків, які вже з’явилися у продажу. Молоді кабачки будуть дуже смакувати Вам і Вашій родині, коли Ви їх приготуєте по запропонованому рецепту на мангалі.
Кабачок – смачний і дієтичний овоч для якого існує безліч рецептів приготування. але є особливості, які важливо враховувати. Наприклад, при приготування на мангалі, якщо замаринувати молодий кабачок тільки з сіллю – він може вийти суховатим. Якщо зробити маринад зі сметани – не всім сподобається цей смак, може бути досить прісним. Пропонуємо спробувати рецепт кабачків на мангалі у маринаді з майонезом та спеціями.
Рецепт кабачків на мангалі: інгредієнти
Цей рецепт дуже гарний тому що на приготування як маринаду, так і самих кабачків на мангалі, знадобиться зовсім мало часу.
Що знадобиться для приготування кабачків на мангалі
- кабачки молоді – приблизно 1, 2 кг (6 штук);
- майонез – 100 мл;
- сіль, перець – трошки більше, ніж Ви зазвичай кладете на таку кількість кабачків.
Овочі самі вберуть стільки солі, скільки їм потрібно.
Рецепт кабачків на мангалі: приготування
Важливо! Не додавайте до маринаду зелень – ні свіжу, ні засушену, адже під час приготування на мангалі вона буде пригоряти і цим може зіпсувати смак Вашої страви. Свіжу зелень, наприклад, петрушку, можна буде додати вже до готових кабачків.
Для приготування маринаду чудово підійде часник, але не свіжовидавлений, а сухий – ідеально буде скористатися часничним порошком.
- Кабачки миємо та добре витираємо рушником, шкірку кабачка залишаємо.
- Ріжемо наші кабачки кільцями по 8-10 мм завтовшки та складаємо у миску.
- Солимо, перчимо, додамо часничний порошок (за бажанням) та заливаємо майонезом.
- Добре перемішуємо кабачки і залишаємо маринуватися поки розтоплюється мангал чи готується м’ясо.
- Згідно рецепту, викладаємо кільця молодих кабачків на решітку в один ряд.
- Обсмажуємо до 5 хвилин з кожного боку.
Молоді кабачки, які Ви приготуєте за даним рецептом на решітці на мангалі стануть ідеальним гарніром до м’яса, риби, курки. Тобто до всього, що приготовлено як на мангалі, так і в домашніх умовах.
Смачного!