Рецепт смачних кабачків у сирі, приготовлені в духовці, будуть дуже смакувати. Цей рецепт легкий і швидкий у виконанні. Цей рецепт ще дуже вдалий, адже ми не будемо смажити наші овочі. отже, вони збережуть свої корисні властивості.
Смачні кабачки в сирі в духовці: інгредієнти
Даний рецепт особливо актуальний влітку, коли наші городит дають гарний врожай кабачків.
- 4 кабачка, порізані вздовж (потім на брусочки до 5 см);
- 1/2 склянки свіжо тертого пармезану;
- 1/2 чайної ложки сухого чебрецю;
- 1/2 чайної ложки сухого орегано;
- 1/2 чайної ложки сухого базиліку;
- 1/4 чайної ложки порошку часнику;
- сіль і свіжомолотий чорний перець за смаком;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки подрібненого свіжого листя петрушки.
З кабачками існує багато страв як для вживання ождразу, так і для заготовок на зиму. Наприклад, за цим рецептом можна приготувати гостренькі кабачки “Тещін язик”
Смачні кабачки в сирі в духовці: приготування
Вмикаємо духовку на 200 градусів.
- Кабачки треба помити, почистити і порізати на брусочки приблизно 5 см завдовжки.
- Змащуємо брусочки оливковою олією. Слідкуйте, щоб олії не було забагато – потрібно тільки трошки змастити поверхню кабачка.
- Змішати, чебрець, орегано, базилік, порошок часнику, сіль і перець за смаком і в цій паніровці обваляти брусочки.
- Деко застеляємо пергаментним папером і ставимо зверху решітку.
- Викладаємо кабачки і посипаємо їх пармезановою сумішшю
- Ставимо в духовку і випікаємо до золотавого кольору, приблизно 15 хвилин.
Витягнувши кабачки з духовки, посипаємо їх петрушкою і подаємо до столу з сметанним чи сметанно-часниковим-кріпним соусом.
Пармезан можна замінити на звичайний твердий сир. В такому випадку до сирної паніровки можна додати крихти черствого хліба.