[the_ad id="53171"]

Смачні кабачки в сирі в духовці

Рецепт смачних кабачків у сирі, приготовлені в духовці, будуть дуже смакувати. Цей рецепт легкий і швидкий у виконанні. Цей рецепт ще дуже вдалий, адже ми не будемо смажити наші овочі. отже, вони збережуть свої корисні властивості.

Смачні кабачки в сирі в духовці: інгредієнти

Даний рецепт особливо актуальний влітку, коли наші городит дають гарний врожай кабачків.

  • 4 кабачка, порізані вздовж (потім на брусочки до 5 см);
  • 1/2 склянки свіжо тертого пармезану;
  • 1/2 чайної ложки сухого чебрецю;
  • 1/2 чайної ложки сухого орегано;
  • 1/2 чайної ложки сухого базиліку;
  • 1/4 чайної ложки порошку часнику;
  • сіль і свіжомолотий чорний перець за смаком;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки подрібненого свіжого листя петрушки.

З кабачками існує багато страв як для вживання ождразу, так і для заготовок на зиму. Наприклад, за цим рецептом можна приготувати гостренькі кабачки “Тещін язик”

Смачні кабачки в сирі в духовці: приготування

Вмикаємо духовку на 200 градусів.

  1. Кабачки треба помити, почистити і порізати на брусочки приблизно 5 см завдовжки.
  2. Змащуємо брусочки оливковою олією. Слідкуйте, щоб олії не було забагато – потрібно тільки трошки змастити поверхню кабачка.
  3. Змішати, чебрець, орегано, базилік, порошок часнику, сіль і перець за смаком і в цій паніровці обваляти брусочки.
  4. Деко застеляємо пергаментним папером і ставимо зверху решітку.
  5. Викладаємо кабачки і посипаємо їх пармезановою сумішшю
  6. Ставимо в духовку і випікаємо до золотавого кольору, приблизно 15 хвилин.

Витягнувши кабачки з духовки, посипаємо їх петрушкою і подаємо до столу з сметанним чи сметанно-часниковим-кріпним соусом.

Пармезан можна замінити на звичайний твердий сир. В такому випадку до сирної паніровки можна додати крихти черствого хліба.

Смачного!

- Advertisment -

Ви не можете копіювати текст