Кабачки «Тещин язик» має багато варіацій для приготування закуски на зиму. Практично кожна господиня має свій варіант рецепту. Пропонується рецепт, який досить простий у приготуванні і ця закуска має насичений, але не надто пекучий смак.
Кабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик»: інгредієнти
За цим рецептом в середньому виходить 3 баночки по 500 мл зимової закрутки. Якщо вам подобається більш гостра страва, можна збільшити кількість перцю. Кабачки краще брати молоді
Інгредієнти
- кабачки – 1 кг;
- помідори – 1 кг;
- перець солодкий (болгарський) – 1 шт. (великий);
- часник – 50 г;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 100 г;
- оцет 9% – 70 мл;
- олія – 70 мл;
- гострий молотий червоний перець – 0,5-1 чайна ложка.
Кабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик»: покроковий рецепт приготування
- Всі овочі помити і почистити. Якщо кабачки молоді, то їх можна не чистити.
- Помідори і перець проганяємо через м’ясорубку і виливаємо у каструлю.
- Додаємо туди сіль, цукор і олію. Ставимо на вогонь і після закипання варимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
- Кабачки нарізаємо довгими шматками або скибочками – як вам зручніше, і додаємо до томатної пасти.
- Готуємо, періодично помішуючи, на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
- Часник пропускаємо через прес або дуже дрібно ріжемо.
- Потім у томатний соус з кабачками додаємо подрібнений часник і вкидаємо перець. Кількість перцю можна регулювати під час приготування в залежності від ваших смаків.
- Все перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
- Додаємо оцет, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 2 хвилини.
- Наші кабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик» готові.
- Переливаємо у стерильні банки і закатуємо або закручуємо спеціальними кришками.
- Банки перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо поступово охолоджуватися .
Закуска з кабачків у томатному соусі може зберігатися як в квартирі, на балконі, так і в погребі.