ГоловнаСмачногоКабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик»

Кабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик»

Кабачки «Тещин язик» має багато варіацій для приготування закуски на зиму. Практично кожна господиня має свій варіант рецепту. Пропонується рецепт, який досить простий у приготуванні і ця закуска має насичений, але не надто пекучий смак.

Кабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик»: інгредієнти

За цим рецептом в середньому виходить 3 баночки по 500 мл зимової закрутки. Якщо вам подобається більш гостра страва, можна збільшити кількість перцю. Кабачки краще брати молоді

Інгредієнти

  • кабачки – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • перець солодкий (болгарський) – 1 шт. (великий);
  • часник – 50 г;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 100 г;
  • оцет 9% – 70 мл;
  • олія – 70 мл;
  • гострий молотий червоний перець – 0,5-1 чайна ложка.

Кабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик»: покроковий рецепт приготування

  1. Всі овочі помити і почистити. Якщо кабачки молоді, то їх можна не чистити.
  2. Помідори і перець проганяємо через м’ясорубку і виливаємо у каструлю.
  3. Додаємо туди сіль, цукор і олію. Ставимо на вогонь і після закипання варимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  4. Кабачки нарізаємо довгими шматками або скибочками – як вам зручніше, і додаємо до томатної пасти.
  5. Готуємо, періодично помішуючи, на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
  6. Часник пропускаємо через прес або дуже дрібно ріжемо.
  7. Потім у томатний соус з кабачками додаємо подрібнений часник і вкидаємо перець. Кількість перцю можна регулювати під час приготування в залежності від ваших смаків.
  8. Все перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
  9. Додаємо оцет, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 2 хвилини.
  10. Наші кабачки на зиму в томатному соусі «Тещин язик» готові.
  11. Переливаємо у стерильні банки і закатуємо або закручуємо спеціальними кришками.
  12. Банки перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо поступово охолоджуватися .

Закуска з кабачків у томатному соусі може зберігатися як в квартирі, на балконі, так і в погребі.

Смачного!

Кабачки: рецепти приготування різних страв

Варення з кабачків з лимоном

Кабачкова піца

Аджика з кабачками

Кабачкові котлети

Молоді кабачки під помідорним соусом

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст