На смак варення з кабачків з лимоном нагадуватиме скоріше ананасове чи апельсинове, але аж ніяк не овочеве. Зазвичай, прийнято готувати варення з фруктів та ягід, але овочеве варення також має чудовий смак і містить в собі багато корисних речовин
Варення з кабачків з лимоном, інгредієнти
- лимон – 1 шт;
- кабачки – 1 кг;
- цукор – 1 кг;
- вода – півсклянки.
Покроковий рецепт приготування кабачкового варення з лимоном
Щоб мати варення з кабачків, потрібно спершу приготувати сироп
- В емальовану ємність потрібно викласти цукор, залити водою і перемішувати, поки не утвориться однорідна консистенція.
- Поставити ємність на середній вогонь і варити, помішуючи, поки сироп не приготується.
- Кабачки миємо, чистимо і ріжемо на кубики. Якщо є насіння – видаляємо.
- Лимон миємо і дрібнимо разом з цедрою.
- Кубики кабачків обережно викладаємо у киплячий сироп.
- Після нового закипання сиропу з кабачками, додаємо подрібнений лимон і варимо ще протягом 40 хвилини.
- Після чого знімаємо з вогню і розкладаємо по теплим стерилізованим банкам і щільно накриваємо кришками.
Підказка – як можна стрилізувати банки різними способами
Отже, цікавий і водночас простий рецепт кабачкового варення допоможе урізноманітнити наші зимові заготовки.
Смачного!
В сезон з кабачків можна приготувати піцу. Цікавинка цього рецепту в тому, що в домашніх умовах наш нижній корж для піци – овочевий з кабачків, буде тоненьким і хрумкими.