Піца – улюблена страва багатьох дітей і дорослих, а приготовлена на основі кабачків з курячим м’ясом або ковбасою, буде добре смакувати. Адже рецепт приготування передбачає використання сезонних продуктів. Ще важливий момент – в домашніх умовах не завжди вдається зробити тонкий корж, але з кабачків це зробити значно легше.
Піца на основі з кабачків: інгредієнти
Як вже зазначалося, даний рецепт передбачає використання сезонних продуктів. Дана кількість продукті розрахована в середньому на 4 порції
- кабачки – 2 шт. (середні);
- помідори – 2 шт. (середні);
- куряче м’ясо (стегно) 2 шт. або ковбаса – 200 г;
- твердий сир – 100 г;
- манка – 5 столових ложок;
- борошно пшеничне – 5 столових ложок;
- яйце – 1 шт.;
- олія для смаження м’яса;
- сіль, спеції за смаком.
Піца на основі з кабачків з курячим м’ясом або ковбасою: покроковий рецепт приготування
Для випікання цієї піци краще використовувати пергаментний папір (ламінований), щоб після приготування піцу було легко зняти з дека.
- Всі овочі потрібно помити.
- Кабачки треба почистити, натерти на тертці, присипати сіллю і залишити в ємності, щоб вони дали сіль.
- Включаємо духовна на прогрівання до +180… +200 градусів.
- М’ясо нарізується кубиками і злегка обсмажується на олії. (Якщо використовується ковбаса, її не треба смажити).
- Помідори треба порізати тонкими кружальцями.
- Твердий сир натираємо на крупну терку.
- Кабачки добре віджимаються.
- До віджатих кабачкам додається просіяне борошно, манка і яйце. (За бажанням можна ще посолити, хоча сіль додавалась вже до того, тому слід зважати на її кількість).
- Отриману масу викладаємо по центру застеленого пергаментом дека і розрівнюємо ложкою. Товщина нашого пляцика повинна бути 0,5-0,7 см.
- Зверху викладаються кружальця помідорів.
- Потім йде шар м’яса (ковбаси), який зверху присипаємо тертим твердим сиром.
- Випікаємо піцу приблизно 35-40 хвилин (залежить від духовки).
Готова піца на основі з кабачків з курячим м’ясом викладається на таріль і ріжеться на порції. Зверху можна притрусити порізаною зеленню або ж прикрасити ще кількома кружальцями помідора і листочками м’ятию
Смачного!
Даний рецепт піци можна взяти як основу – корж із кабачків, а от начинку можна урізноманітнювати на свій смак. Наприклад, м’ясо можна перемішати з припущеною цибулею, можна додати ще подрібнені печериці. Якщо немає томатів, замість них можна зробити сітку з кетчупу.