ГоловнаСмачногоНіжний сирно-маковий рулет, покроковий рецепт

Ніжний сирно-маковий рулет, покроковий рецепт

Ніжний сирно-маковий рулет – смачний десерт і особливо актуальний на Маковея і його допоможе приготувати покроковий рецепт. 14 серпня віруючі святкують Медовий Спас або Маковея. В цей день прийнято готувати страви з додаванням меду та випікати смаколики з маком. Ніжний сирно-маковий рулет чудово підійде як для святкового дня, так і для чаювання всією родиною в інші дні. Покроковий рецепт допоможе його легко приготувати.

Ніжний сирно-маковий рулет, покроковий рецепт: інгредієнти

Сирне тісто, рублене з сиру, борошна та масла, має надзвичайну ніжність і легкість, що зробить наш маковий рулет дуже смачним.

Інгредієнти поділено на різні етапи випічки.

Інгредієнти для тіста

  • борошно – 300 гр;
  • сир – 200 гр;
  • масло вершкове – 75 гр;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • цедра одного лимону;
  • цукор – 50 гр;
  • яйце – 1 шт.;
  • жовток (без білку) – 1 шт.;
  • мигдаль – 50 гр (не обов’язково);
  • сіль на кінчику чайної ложки.

Інгредієнти для начинки

  • мак – 150 гр;
  • молоко – 150 мл;
  • цукор – 65 гр.

Інгредієнти для прикраси сирно-макового рулету

  • вершкове масло – 10 гр;
  • цукрова пудра – 1 ст. ложка.

Ніжний сирно-маковий рулет, покроковий рецепт: приготування

Приготування сирно-макового рулету розділено на етапи. Для витікання потрібно включити духовку на +180С, деко застелити папером для випічки.

Приготування начинки для сирно-макового рулету

Інгредієнти і їх кількість беремо згідно списку інгредієнтів для начинки.

  1. Мак перемелюємо на кавомолці.
  2. Кип’ятимо молоко з цукром.
  3. Отриманим сиропом заливаємо перемелений мак і даємо охолонути до кімнатної температури.

Приготування тіста для сирно-макового рулету

Кількість продуктів беремо зі списку інгредієнтів для тіста.

  1. Змішуємо борошно, цукор, розпушувач, цедру лимона.
  2. Холодне масло тремо на тертці і додаємо до нашої суміші. Все перемішуємо, щоб шматочки масла були покриті борошном.
  3. До утвореної маси додаємо сир. Сир повинен бути достатньо сухим (не вогким), але без грудочок.
  4. Потрібно порубати тісто ножем або виделкою. Додаємо яйце і жовток і замішуємо тісто.
  5. Потім тісто потрібно розплющити, покласти в пакет і поставити у холодильник на півгодини.
  6. За півгодини достаємо тісто і розкатуємо скалкою, присипаємо його подрібненими і підсмаженими мигдальними горішками.
  7. Отримане тісто складаємо тричі і знову розкатуємо скалкою.
  8. Отримане тісто намазуємо начинкою при цьому залишаємо з боків по 1 см.
  9. Згортаємо рулет і ставимо випікатися у духовку при температурі +180С приблизно 40-50 хвилин.
  10. Витягнувши готовий рулет, ще теплим мастимо вершковим маслом і присипаємо цукровою пудрою.

Такий ніжний сирно-маковий рулет можна вживати як теплим, так і вже охолонувшим.

Смачного!

Маковей 2021, листівки привітання на Медовий Спас

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст