Ніжний сирно-маковий рулет – смачний десерт і особливо актуальний на Маковея і його допоможе приготувати покроковий рецепт. 14 серпня віруючі святкують Медовий Спас або Маковея. В цей день прийнято готувати страви з додаванням меду та випікати смаколики з маком. Ніжний сирно-маковий рулет чудово підійде як для святкового дня, так і для чаювання всією родиною в інші дні. Покроковий рецепт допоможе його легко приготувати.
Ніжний сирно-маковий рулет, покроковий рецепт: інгредієнти
Сирне тісто, рублене з сиру, борошна та масла, має надзвичайну ніжність і легкість, що зробить наш маковий рулет дуже смачним.
Інгредієнти поділено на різні етапи випічки.
Інгредієнти для тіста
- борошно – 300 гр;
- сир – 200 гр;
- масло вершкове – 75 гр;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- цедра одного лимону;
- цукор – 50 гр;
- яйце – 1 шт.;
- жовток (без білку) – 1 шт.;
- мигдаль – 50 гр (не обов’язково);
- сіль на кінчику чайної ложки.
Інгредієнти для начинки
- мак – 150 гр;
- молоко – 150 мл;
- цукор – 65 гр.
Інгредієнти для прикраси сирно-макового рулету
- вершкове масло – 10 гр;
- цукрова пудра – 1 ст. ложка.
Ніжний сирно-маковий рулет, покроковий рецепт: приготування
Приготування сирно-макового рулету розділено на етапи. Для витікання потрібно включити духовку на +180С, деко застелити папером для випічки.
Приготування начинки для сирно-макового рулету
Інгредієнти і їх кількість беремо згідно списку інгредієнтів для начинки.
- Мак перемелюємо на кавомолці.
- Кип’ятимо молоко з цукром.
- Отриманим сиропом заливаємо перемелений мак і даємо охолонути до кімнатної температури.
Приготування тіста для сирно-макового рулету
Кількість продуктів беремо зі списку інгредієнтів для тіста.
- Змішуємо борошно, цукор, розпушувач, цедру лимона.
- Холодне масло тремо на тертці і додаємо до нашої суміші. Все перемішуємо, щоб шматочки масла були покриті борошном.
- До утвореної маси додаємо сир. Сир повинен бути достатньо сухим (не вогким), але без грудочок.
- Потрібно порубати тісто ножем або виделкою. Додаємо яйце і жовток і замішуємо тісто.
- Потім тісто потрібно розплющити, покласти в пакет і поставити у холодильник на півгодини.
- За півгодини достаємо тісто і розкатуємо скалкою, присипаємо його подрібненими і підсмаженими мигдальними горішками.
- Отримане тісто складаємо тричі і знову розкатуємо скалкою.
- Отримане тісто намазуємо начинкою при цьому залишаємо з боків по 1 см.
- Згортаємо рулет і ставимо випікатися у духовку при температурі +180С приблизно 40-50 хвилин.
- Витягнувши готовий рулет, ще теплим мастимо вершковим маслом і присипаємо цукровою пудрою.
Такий ніжний сирно-маковий рулет можна вживати як теплим, так і вже охолонувшим.