Фахівці рекомендують намагатися готувати страви з сезонними продуктами. Так людина зможе отримувати найбільшу кількість корисних речовин. Рецепт шарлотки з абрикосами і сливами –це чудовий десерт для всієї родини.
Рецепт шарлотки з абрикосами і сливами: інгредієнти
Кількість продуктів вказана для шарлотки з розрахунку на 4 порції. Час приготування – підготовка і випікання, займає близько 45 хвилин
Інгредієнти для шарлотки
- абрикоси свіжі – 50 г;
- сливи свіжі – 50 г;
- ванілін – 0.5 г;
- вершкове масло – 10 г;
- пшеничне борошно -160 г;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- цукор -180 г;
- яйця – 4 шт.
Як готується шарлотка з абрикосами і сливами підказує покроковий рецепт
Після підготовки всіх інгредієнтів по списку, який зазначено вище, починаємо готувати смачний десерт
- Спочатку готуємо форму – змащуємо 10 грамами вершкового масло. Якщо форма має виступи і закруглення, особливу увагу звернути на ці місця, щоб потім тісто на пристало чи шарлотка не пригоріла.
- Присипаємо злегка мукою змащену форму.
- У глибоку ємність вбиваємо 4 яйця і взбиваємо їх міксером, щоб отримати пінисту однорідну масу.
- Додаємо туди цукор і 0,5 г ваніліну і продовжуємо збивати на великий швидкості.
- Потім всипаємо борошно, розпушувач і розмішуємо ВАЖЛИВО – починаючи знизу вгору, щоб бульбашки тіста не уходили.
- Беремо наші абрикоси і сливи, розрізаємо, видаляємо кісточки і додаємо в тісто і продовжуємо його обережно перемішувати.
- Після цього викладаємо тісто у підготовлену форму і ставимо у духовку
- Випікається шарлотка з абрикосами і сливами 30-35 хвилин при температурі +190 °С.
Перед подачею, за бажанням, шарлотку можна присипати цукровою пудрою і прикрасити листочком м’яти і свіжою ягодою