Фахівці рекомендують намагатися готувати страви з сезонними продуктами. Так людина зможе отримувати найбільшу кількість корисних речовин. Рецепт шарлотки з абрикосами і сливами –це чудовий десерт для всієї родини.

Рецепт шарлотки з абрикосами і сливами: інгредієнти

Кількість продуктів вказана для шарлотки з розрахунку на 4 порції. Час приготування – підготовка і випікання, займає близько 45 хвилин

Інгредієнти для шарлотки

  • абрикоси свіжі  – 50 г;
  • сливи свіжі – 50 г;
  • ванілін – 0.5 г;
  • вершкове масло – 10 г;
  • пшеничне борошно -160 г;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • цукор -180 г;
  • яйця – 4 шт.

Як готується шарлотка з абрикосами і сливами підказує покроковий рецепт

Після підготовки всіх інгредієнтів по списку, який зазначено вище, починаємо готувати смачний десерт

  1. Спочатку готуємо форму – змащуємо 10 грамами вершкового масло. Якщо форма має виступи і закруглення, особливу увагу звернути на ці місця, щоб потім тісто на пристало чи шарлотка не пригоріла.
  2. Присипаємо злегка мукою змащену форму.
  3. У глибоку ємність вбиваємо 4 яйця і взбиваємо їх міксером, щоб отримати пінисту однорідну масу.
  4. Додаємо туди цукор і 0,5 г ваніліну і продовжуємо збивати на великий швидкості.
  5. Потім всипаємо борошно, розпушувач і розмішуємо ВАЖЛИВО – починаючи знизу вгору, щоб бульбашки тіста не уходили.
  6. Беремо наші абрикоси і сливи, розрізаємо, видаляємо кісточки і додаємо в тісто і продовжуємо його обережно перемішувати.
  7. Після цього викладаємо тісто у підготовлену форму і ставимо у духовку
  8. Випікається шарлотка з абрикосами і сливами 30-35 хвилин при температурі +190 °С.

Перед подачею, за бажанням, шарлотку можна присипати цукровою пудрою і прикрасити листочком м’яти і свіжою ягодою

Смачного!