ГоловнаСмачногоРулет з лаваша з яблуком та сиром: рецепт десерту, який швидко готується...

Існує дуже багато рецептів з лавашем, адже з ним зручно та швидко готувати. Рулет з лаваша з яблуком та сиром в начинці – чудовий варіант сніданку чи вечері. Пропонуємо рецепт десерту, який готується в духовці, а на виході ми маємо хрумку скоринку і надзвичайно ніжну начинку.

Які продукти потрібні для приготування десерту з лаваша з начинкою з яблук та сиру

Як вже зрозуміло з назви, наш десерт містить небагато складових. Але, щоб отримати по-справжньому смачний рулет, слід додати «секретні» інгредієнти, яких немає в самій назві рецепта. Отже

Інгредієнти

  1. лаваш тонкий – 3 шт.;
  2. сир (творог) – 300 гр.;
  3. яблука – 500 гр.;
  4. олія – 1 столова ложка
  5. цукор – 6 столових ложок (можна регулювати за власним вподобанням та з урахуванням смаку яблук);
  6. манка – 3 столові ложки;
  7. сметана – 3 столові ложки.

За бажанням можна додати корицю (притрушувати шар з яблуками) та цукати, наприклад з ананасів, родзинки тощо.

Покроковий рецепт десерту «Рулет з лаваша з яблуком та сиром»

Три листи лаваша потрібні для приготування трьох рулетів, які в процесі ми будемо нарізати на порціонні шматки. Всі інгредієнти ділимо приблизно на три частини – кожна для окремого листку лаваша.

Сир треба перетерти через сито (так він стане більш пухким та однорідним).

Яблука помити, почистити та натерти на крупну тертку.

  • Лист лаваша (так повторюємо з кожним з трьох) слід змастити сметаною (1 столова ложка).
  • Далі викладається 1/3 частина сиру, потім третину тертих яблук, які потім присипаємо цукром (2 ст. ложки) та ложкою манки.
  • Якщо до смаку, розсипаємо третину цукатів та кориці за вашим смаком.
  • Скручуємо лаваш в рулет та нарізаємо порціонними шматками.

Рулет з лаваша з яблуком та сиром: рецепт десерту, який швидко готується в духовці, завдяки чому він має хрустку скоринку та ніжну начинку

  • Так повторюємо з усіма листами лавашу.
  • На деко кладемо пергаментний папір, змащуємо його олією та викладаємо лаваші.
  • Ставимо деко в духовку, яка вже розігріта на 180 градусів на 12-15 хвилин (залежить від вашої духовки. Слідкуємо, щоб лаваш підрум’янився, як на фото).
  • Потім перевертаємо лаваші та відправляємо в духовку ще на 8-10 хвилин.

Покроковий рецепт приготування смачного рулету

Перед подачею можна присипати рулет  цукровою пудрою.

Смачного!

Швидкий сніданок: рецепт лаваша (або тортилья) з яйцем та шинкою

Ви не можете копіювати текст