Існує дуже багато рецептів з лавашем, адже з ним зручно та швидко готувати. Рулет з лаваша з яблуком та сиром в начинці – чудовий варіант сніданку чи вечері. Пропонуємо рецепт десерту, який готується в духовці, а на виході ми маємо хрумку скоринку і надзвичайно ніжну начинку.
Які продукти потрібні для приготування десерту з лаваша з начинкою з яблук та сиру
Як вже зрозуміло з назви, наш десерт містить небагато складових. Але, щоб отримати по-справжньому смачний рулет, слід додати «секретні» інгредієнти, яких немає в самій назві рецепта. Отже
Інгредієнти
- лаваш тонкий – 3 шт.;
- сир (творог) – 300 гр.;
- яблука – 500 гр.;
- олія – 1 столова ложка
- цукор – 6 столових ложок (можна регулювати за власним вподобанням та з урахуванням смаку яблук);
- манка – 3 столові ложки;
- сметана – 3 столові ложки.
За бажанням можна додати корицю (притрушувати шар з яблуками) та цукати, наприклад з ананасів, родзинки тощо.
Покроковий рецепт десерту «Рулет з лаваша з яблуком та сиром»
Три листи лаваша потрібні для приготування трьох рулетів, які в процесі ми будемо нарізати на порціонні шматки. Всі інгредієнти ділимо приблизно на три частини – кожна для окремого листку лаваша.
Сир треба перетерти через сито (так він стане більш пухким та однорідним).
Яблука помити, почистити та натерти на крупну тертку.
- Лист лаваша (так повторюємо з кожним з трьох) слід змастити сметаною (1 столова ложка).
- Далі викладається 1/3 частина сиру, потім третину тертих яблук, які потім присипаємо цукром (2 ст. ложки) та ложкою манки.
- Якщо до смаку, розсипаємо третину цукатів та кориці за вашим смаком.
- Скручуємо лаваш в рулет та нарізаємо порціонними шматками.
- Так повторюємо з усіма листами лавашу.
- На деко кладемо пергаментний папір, змащуємо його олією та викладаємо лаваші.
- Ставимо деко в духовку, яка вже розігріта на 180 градусів на 12-15 хвилин (залежить від вашої духовки. Слідкуємо, щоб лаваш підрум’янився, як на фото).
- Потім перевертаємо лаваші та відправляємо в духовку ще на 8-10 хвилин.
Перед подачею можна присипати рулет цукровою пудрою.
Смачного!
Швидкий сніданок: рецепт лаваша (або тортилья) з яйцем та шинкою