Літній період і сезон черешні – чудовий час приготувати ніжний і легкий сирний пиріг з черешнею. На приготування знадобиться 1 час 20 хвилин, максимум до півтори години.
Ніжний і легкий сирний пиріг з черешнею: інгредієнти
Смак і аромат пирога буде просто неймовірно смакувати всім членам родини. Для цього знадобляться інгредієнти
Інгредієнти для тіста
- мука – 200 гр;
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- сир (творог) – 150 гр;
- молоко – 3 ст. ложки;
- цукор – 3 ст. ложки;
- яйця -2 шт.;
- сіль – 1/4 ч.ложки;
- вершкове масло для змащування форми.
Інгредієнти для начинки
- черешня – 500 гр;
- сир (творог) – 200 гр;
- яйця – 3 шт.;
- сметана – 2 ст. ложки;
- цукрова пудра – 2 ст. ложки;
- манка – 1 ст. ложка;
- цукор – 4 ст. ложки
Для прикрашання:
- Черешня з кісточками
- Цукрова пудра
Ніжний і легкий сирний пиріг з черешнею: процес приготування
- Просіяну муку змішуємо з розпушувачем і сіллю. Сир перетираємо через сито, додаємо молоко, яйця і цукор, перемішуємо.
- Утворену суміш поєднуємо з сирною і перемішуємо. Слідкуємо, щоб тісто стало м’яким. Потім потрібно розкачати тісто, щоб було легше – покласти його між 2 шарами поліетилену чи харчової плівки., товщиною 5-6 мм.
- Форму для випікання потрібно змастити маслом і викласти в неї тісто, зробивши бортики висотою 3-4 см.
- В розігріту духовку до +180°С ставимо корж і випікаємо 10-15 хвилин.
В цей час готуємо начинку
Перетертий через сито сир поєднуємо з яйцями, сметаною, манкою, цукровою пудрою і цукром, перемішуємо.
На корж викладаємо черешню. Попередню з черешні для начинки потрібно видалити кісточки. Зверху на черешню викладаємо сирно-сметанну масу.
Випікати 40 хвилин при температурі +180°С.
Готовий пиріг треба потримати в духовці 10-15 хвилин у духовці. Потім дати сирному пирогу з черешнею охолонути при кімнатній температурі. Після чого посипати цукровою пудрою, прикрасити черешнею і подавати на стіл.