Літній період і сезон черешні – чудовий час приготувати ніжний і легкий сирний пиріг з черешнею. На приготування знадобиться 1 час 20 хвилин, максимум до півтори години.

Ніжний і легкий сирний пиріг з черешнею: інгредієнти

Смак і аромат пирога буде просто неймовірно смакувати всім членам родини. Для цього знадобляться інгредієнти

Інгредієнти для тіста

  • мука – 200 гр;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • сир (творог) – 150 гр;
  • молоко – 3 ст. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • яйця  -2 шт.;
  • сіль – 1/4 ч.ложки;
  • вершкове масло для змащування форми.

Інгредієнти для начинки

  • черешня – 500 гр;
  • сир (творог) – 200 гр;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;
  • манка – 1 ст. ложка;
  • цукор – 4 ст. ложки

Для прикрашання:

  • Черешня з кісточками
  • Цукрова пудра

Ніжний і легкий сирний пиріг з черешнею: процес приготування

  1. Просіяну муку змішуємо з розпушувачем і сіллю. Сир перетираємо через сито, додаємо молоко, яйця і цукор, перемішуємо.
  2. Утворену суміш поєднуємо з сирною і перемішуємо. Слідкуємо, щоб тісто стало м’яким. Потім потрібно розкачати тісто, щоб було легше – покласти його між 2 шарами поліетилену чи харчової плівки., товщиною 5-6 мм.
  3. Форму для випікання потрібно змастити маслом і викласти в неї тісто, зробивши бортики висотою 3-4 см.
  4. В розігріту духовку до +180°С ставимо корж і випікаємо 10-15 хвилин.

В цей час готуємо начинку

Перетертий через сито сир поєднуємо з яйцями, сметаною, манкою, цукровою пудрою і цукром, перемішуємо.

На корж викладаємо черешню. Попередню з черешні для начинки потрібно видалити кісточки. Зверху на черешню викладаємо сирно-сметанну масу.

Випікати 40 хвилин  при температурі +180°С.

Готовий пиріг треба потримати в духовці 10-15 хвилин у духовці. Потім дати сирному пирогу з черешнею охолонути при кімнатній температурі. Після чого посипати цукровою пудрою, прикрасити черешнею і подавати на стіл.

Смачного!