Традиційна весняна випічка – пиріжки з зеленою цибулею і яйцем особливо актуальні в сезон активного зростання зелені. Зробити такий смаколик не складно, якщо слідувати рецепту. Головне в приготуванні – добре вимішати тісто, щоб воно вийшло м’яким та еластичним.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем актуальні в сезон, інгредієнти
Для приготування тіста на пиріжки знадобляться наступні продукти:
- дріжджі сухі – 2,5 ч. ложки;
- молоко – 250 мл;
- вершковий маргарин – 100 гр;
- цукор – 2 ст. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка;
- мука – 500 гр;
- яйце – 1 шт.
Для начинки пиріжків підготуємо наступні продукти:
- яйця – 5-8 шт.;
- зелена цибуля – 1 великий пучок;
- сіль – за смаком.
Для прикрашання на Ваш смак – можна взяти ту ж зелену цибулю, кріп.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем особливо актуальні в сезон: процес приготування
Готуємо тісто для пиріжків
- Підігріємо молоко і додамо до нього дріжджі. Даємо постояти 10 хвилин.
- В окремій посудині потрібно поєднати яйце, цукор, сіль, маргарин (трохи розм’якшений) і все ретельно перемішати.
- Влити туди молоко з дріжджами, розмішати. Під кінець перемішування, додати просіяну муку, добре вимістити.
- Готове тісто повинно бути м’яким та еластичним, викладаємо його у пакет та ставимо у холодильник на 1 годину.
Готуємо начинку для пиріжків
- Яйця варимо в круту, остуджуємо, та ріжемо на дрібні кубики.
- Зелену цибулю потрібно помити, обсушити і дрібно порізати.
- З’єднуємо яйця і зелену цибулю, солимо та перемішуємо.
Готуємо пиріжки
- Тісто з холодильника розкачуємо та ріжемо на шматочки. Ці шматочки скатуємо у кульки, а потім з кульки робимо коржик.
- В кожен коржик кладемо начинку і формуємо пиріжок.
- Деко змащуємо рослинною олією чи на пергаментний папір викладаємо готові пиріжки швом донизу.
- Змащуємо пиріжки зверху збитим яйцем і даємо постояти хвилин 15-20.
Духовку розігріваємо до +180…+200°C і випікаємо пиріжки до золотавого кольору 30-40 хвилин.