Приготування домашньої здоби потребує ретельності у уваги. Не всі господині використовують рецепти з нормуванням продуктів, а готовлять багато страв «на око». Знаючи секрети смачної випічки, можна радувати всю родину і гостей

Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати при приготуванні карамелі

Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати
Карамель повинна охолоджуватися при кімнатній температурі

Існує помилка, заснована на міфі, що карамель повинна стояти на холоді. Використовуючи розтоплений ізомальт, багато господинь роблять одну помилку: після того, як карамель застигає, її ставлять у холодильник. Це серйозна помилка, тому що через різкий перепад температури, карамель зіпсується. Карамель повинна охолоджуватися при кімнатній температурі.

Секрети смачної випічки: помилкою буде брати яйця з холодильника

Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати
Для приготування страв слід використовувати теплі яйця, не з холодильника

Серед багатьох господинь існує кулінарний міф, що яйця для використання повинні бути холодними. Професійні кулінари зазначають, що при приготуванні будь-яких кулінарних страв, слід використовувати тільки теплі яйця. Щоб білки мали потрібну консистенцію для випічки, необхідно, щоб яйця були кімнатної температури. У такому випадку вони будуть краще збиватися, а бульбашки — легше утворюватися, насичуючись киснем.

Нагадаємо, скільки часу зберігаються яйця без холодильника

Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати при декоруванні здоби

Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати
Для начинки і декору домашньої випічка краще брати натуральні продукти

Багато господинь використовують мастику для декору випічки. Її часто називають «кулінарним пластиліном». Практика показує, що мастика часто залишається на тарілці. Щоб торт сподобався всім, для домашньої випічка краще брати натуральну начинку. Торт, який роблять з мастики, перебуваючи в холодильнику, почне втрачати свою форму і танути.

Секрети смачної випічки: яких помилок слід уникати – приготування без рецепта

Частою помилкою багатьох господинь – готувати випічку без рецепта, «на око».  З приготуванням десертів так не можна, тому що тут важливі кожен інгредієнт і кожен грам. Тобто, якщо за рецептом потрібно покласти 3 яйця, а замість цього буде 2, то десерт вийде вже не таким. Якщо в рецепті сказано про те, що потрібно просівати борошно, то так і потрібно робити, не варто лінуватися.

Секрети смачної випічки: смачний домашній крем

Часто господині не починають пекти торти, тому що вважають, що крем для торта складно зробити. Проте, самий простий спосіб це взяти смачну, свіжу сметану, змішати її з ваніліном і цукром, так і вийде смачний домашній крем зі сметани. Такий крем можна використовувати не тільки для бісквітів, але ще і для випічки з пісочним тістом.