Рецепт такого варення дуже сподобається всім, а особливо тим, хто любить шоколад. Завдяки додаванню какао у варення, воно набуває неймовірного смаку. Яблука у сливовому варенні, допоможуть його загустити. Сливове варення з шоколадом, какао і яблуками за смаком буде мати нотки чорносливу у шоколаді.
Сливове варення з шоколадом, какао і яблуками: інгредієнти
- сливи – 300 гр;
- яблука – 2 шт.,
- чорний шоколад – 40 гр;
- цукор – 350 гр;
- какао – 10 гр;
- кориця – чверть чайної ложки.
Сливове варення з шоколадом, какао і яблуками: приготування
- Простерилізувати банки і кришки.
- Вимити сливи, видалити кісточки. Розділити сливу на чверті.
- Яблука миємо, видаляємо серцевину і ріжемо на скибочки.
- У мисочку кладемо цукор і додаємо корицю, перемішуємо. Потім туди ж додаємо какао, щоб воно посилило аромат і смак шоколаду у варенні, все добре перемішуємо.
- Підготовлені яблука і сливи перебиваємо у блендері, щоб була консистенція кашки.
- Виливаємо перебиті фрукти у каструлю з товстим дном і додаємо цукор, перемішаний з корицею і какао. Потім все обережно перемішуємо.
- Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
- Після закипання на повільному вогні варимо 10 хвилин постійно перемішуючи.
- Як тільки наше варення набуває бордового кольору, додаємо шоколад і обережно! перемішуємо. Коли шоколад розчиниться, він сам рівномірно розподілиться по варенню.
- Після чого варення потрібно зняти з вогню і розлити по стерильним банкам і щільно закрити.
- Банки зі сливовим варенням перевернути на кришки і накрити пледом, щоб вони поступово охолоджувалися.
Зберігати банки зі сливовим варенням з шоколадом краще у темному, прохолодному місці.
Приготовлене варення буде не тільки смакувати і радувати ароматом зимовими днями, а ще й чудово підійде для випічки. Його можна використовувати для начинки пирогів, просочення коржів тортів, прикраси випічки, сиропу для запіканки й інших десертів.