Рецепт такого варення дуже сподобається всім, особливо тим, хто любить шоколад. Завдяки додаванню какао у варення, воно набуває неймовірного смаку. Яблука у сливовому варенні, допоможуть його загустити. Сливове варення з шоколадом, какао і яблуками за смаком буде мати нотки чорносливу у шоколаді.

Сливове варення з шоколадом, какао і яблуками: інгредієнти

  • сливи – 300 гр;
  • яблука – 2 шт.,
  • чорний шоколад – 40 гр;
  • цукор – 350 гр;
  • какао – 10 гр;
  • кориця – чверть чайної ложки.

Сливове варення з шоколадом, какао і яблуками: приготування

  1. Простерилізувати банки і кришки.
  2. Вимити сливи, видалити кісточки. Розділити сливу на чверті.
  3. Яблука миємо, видаляємо серцевину і ріжемо на скибочки.
  4. У мисочку кладемо цукор і додаємо корицю, перемішуємо. Потім туди ж додаємо какао, щоб воно посилило аромат і смак шоколаду у варенні, все добре перемішуємо.
  5. Підготовлені яблука і сливи перебиваємо у блендері, щоб була консистенція кашки.
  6. Виливаємо перебиті фрукти у каструлю з товстим дном і додаємо цукор, перемішаний з корицею і какао. Потім все обережно перемішуємо.
  7. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
  8. Після закипання на повільному вогні варимо 10 хвилин постійно перемішуючи.
  9. Як тільки наше варення набуває бордового кольору, додаємо шоколад і обережно! перемішуємо. Коли шоколад розчиниться, він сам рівномірно розподілиться по варенню.
  10. Після чого варення потрібно зняти з вогню і розлити по стерильним бакам і щільно закрити.
  11. Банки з сливовим варенням перевернути на кришки і накрити пледом, щоб вони поступово охолоджувалися.

Зберігати банки зі сливовим варенням з шоколадом краще у темному, прохолодному місці.

Сливове варення з шоколадом, какао і яблуками буде не тільки смакувати і радувати ароматом зимовими днями, а ще й чудово підійде для випічки. Його можна використовувати для начинки пирогів, просочення коржів тортів, прикраси випічки, сиропу для запіканки й інших десертів.

Смачного!