Варення з твердих груш «п’ятихвилинка» готується швидко за покроковим рецептом і має дуже витончений смак. Отже, готуємо інгредієнти, стерилізуємо банки і можемо швидко зробити зимову заготовку смачного десерту
Інгредієнти, щоб готувати грушеве варення «п’ятихвилинка»
Рецепт приготування цього варення потребує, щоб ми брали тверді сорти груш. Тому що з соковитих, але м’яких, ми не зможемо отримати більш цілі шматочки солодкої груші.
- груші – 400 г;
- цукор – 400 г;
- вода – 100 мл.
Варення з твердих груш «п’ятихвилинка» готується швидко за покроковим рецептом
- Груші треба помити, почистити від шкірки і видалити серцевину.
- Підготовлені плоди ріжемо на невеликі кубики чи скибочки (за бажанням) і складаємо у каструлю чи сотейник.
- Додаємо до груш 100 мл води і доводимо до кипіння.
- Проварюємо груші, щоб вони стали м’якими, приблизно 5 хвилин.
- Шумовкою обережно виймаємо груші і відкладаємо поки на тарілку, а у відвар з груш додаємо цукор і доводимо до кипіння.
- Сироп варимо приблизно 5-6 хвилин на невеликому вогні постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
- Після цього повертаємо груші назад у сироп, доводимо до кипіння і даємо проваритися у сиропі 5 хвилин. За цей час груші повинні повністю просочитися сиропом.
- Гаряче грушеве варення з твердих плодів розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо.