Цей незвичайний рецепт сливового варення з шоколадно-горіховим смаком досить просто готувати. І хоча шоколаду в рецепті немає, завдяки «чарівному інгредієнту» саме шоколадний смак і буде відчуватися. Тому, всім любителям цікавинок у стравах, може сподобатися цей покроковий рецепт приготування варення зі слив.
Рецепт сливового варення з шоколадно-горіховим смаком : інгредієнти
Кількість продуктів дана з розрахунку, що вийде приблизно півлітрова баночка варення. Отже, нам знадобляться наступні інгредієнти:
- сливи – 500 г;
- какао-порошок – 2 столові ложки;
- цукор – 190 г;
- волоські горіхи (ядра) – 50 г;
- вершкове масло – 50 г;
- вода – 30 мл.
Рецепт сливового варення з шоколадно-горіховим смаком: покрокове приготування
- Сливи помити, видалити кісточку і розрізати на 6 частин.
- У каструлю скласти підготовлені сливи, воду і частину цукру – 50 г і поставити на вогонь.
- Після закипання сливи потрібно варити протягом 30 хвилин (води не додаємо, тому що слива дасть свій сік і рідини буде достатньо).
- Поки на плиті варяться сливи, беремо какао і розтираємо його разом з цукром, який залишився – 140 г.
- Отриману какао-суміш додаємо у проварені сливи (варили їх 30 хвилин), перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.
- Після чого у наше вариво додаємо вершкове масло (50 г), перемішуємо і на маленькому вогні продовжуємо готувати приблизно 5 хвилин.
- Потім додаємо подрібнені ядра волоського горіху і варимо ще 10 хвилин, не забуваючи помішувати дерев’яною ложкою.
Наше сливове варення з шоколадним смаком готове!
Гаряче варення переливаємо у стерилізовану банку і закатуємо.