Сезон зимових заготовок набирає обертів. Існує безліч рецептів, щоб переробити урожай зібраної городини. Цікавий рецепт аджики з кабачками дозволить мати не лише соус, а й холодну закуску. Тому що кабачки додадуть ситості продукту, а знайомий смак аджики буде радувати рецептори. Готувати досить просто за покроковим рецептом.
Рецепт аджики з кабачками: інгредієнти
Аджика, це суміш подрібнених інгредієнтів овочів, які ми звикли намазувати на хліб або використовувати як соус до м’яса чи пасти. Для цього рецепту знадобляться такі продукти:
- кабачки (вже почищені) – 3,5 кг;
- томати – 2 кг;
- морква – 700 г;
- перець – 700 г;
- цукор – півсклянки;
- сіль – 450 г;
- олія – півтори склянки;
- оцет – 120 г;
- часник – 6 головок;
- перець червоний молотий – 3 столові ложки.
Рецепт аджики з кабачками: покроковий хід приготування
- Всі овочі, крім часнику, потрібно помити, почистити від шкірки і перемолоти на м’ясорубку.
- Потім перебити томат, кабачки, перець і моркву перемішати, щоб утворилася однорідна маса.
- У цю овочеву масу додаємо олію і спеції та знову обережно перемішуємо.
- Отриману масу ставимо на вогонь, доводимо до закипання і потім на маленькому вогні варимо приблизно 40 хвилин.
- Часник почистити і подрібнити через спеціальну чавилку.
- Коли час вийшов у наше овочеве вариво додаємо вичавлений часник і варимо ще до 5 хвилин.
- Потім додаємо оцет і проварюємо аджику ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
- Наша аджика готова і розкладаємо її по стерилізованим банкам.
Можна закатати аджику, а можна зберігати її у холодильнику, просто щільно накривши кришкою.
Корисні поради, як можна стерилізувати банки різними способами – читати ТУТ
Існує безліч рецептів аджики, тому можно експерементувати. Поданому рецепту можна коригувати кількість солі і гострого перцю – підбирати за смаком.