ГоловнаСмачногоРецепт аджики з кабачками дозволить мати не лише соус, а й холодну...

Рецепт аджики з кабачками дозволить мати не лише соус, а й холодну закуску

Сезон зимових заготовок набирає обертів. Існує безліч рецептів, щоб переробити урожай зібраної городини. Цікавий рецепт аджики з кабачками дозволить мати не лише соус, а й холодну закуску. Тому що кабачки додадуть ситості продукту, а знайомий смак аджики буде радувати рецептори. Готувати досить просто за покроковим рецептом.

Рецепт аджики з кабачками: інгредієнти

Аджика, це суміш подрібнених інгредієнтів овочів, які ми звикли намазувати на хліб або використовувати як соус до м’яса чи пасти. Для цього рецепту знадобляться такі продукти:

  • кабачки (вже почищені) – 3,5 кг;
  • томати – 2 кг;
  • морква – 700 г;
  • перець – 700 г;
  • цукор – півсклянки;
  • сіль – 450 г;
  • олія – півтори склянки;
  • оцет – 120 г;
  • часник – 6 головок;
  • перець червоний молотий – 3 столові ложки.

Рецепт аджики з кабачками: покроковий хід приготування

  1. Всі овочі, крім часнику, потрібно помити, почистити від шкірки і перемолоти на м’ясорубку.
  2. Потім перебити томат, кабачки, перець і моркву перемішати, щоб утворилася однорідна маса.
  3. У цю овочеву масу  додаємо олію і спеції та знову обережно перемішуємо.
  4. Отриману масу ставимо на вогонь, доводимо до закипання і потім на маленькому вогні варимо приблизно 40 хвилин.
  5. Часник почистити і подрібнити через спеціальну чавилку.
  6. Коли час вийшов у наше овочеве вариво додаємо вичавлений часник і варимо ще до 5 хвилин.
  7. Потім додаємо оцет і проварюємо аджику ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
  8. Наша аджика готова і розкладаємо її по стерилізованим банкам.

Можна закатати аджику, а можна зберігати її у холодильнику, просто щільно накривши кришкою.

Корисні поради, як можна стерилізувати банки різними способами – читати ТУТ

Існує безліч рецептів аджики, тому можно експерементувати. Поданому рецепту можна коригувати кількість солі і гострого перцю – підбирати за смаком.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст