Популярний шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт, за яким можна приготувати вегетаріанський паштет з квасолі і грибів. Цю закуску можна поставити на святковий стіл на Новий рік 2022, а можна вживати цю страву в будь-який день року, тому що це смачно і корисно.
Рецепт вегетаріанського паштету, інгредієнти
За даним рецептом вказані інгредієнти, які дає Євген Клопотенко. Але, якщо вам подобаються, наприклад, гливи, ви можете використати їх. В мене є білі гриби, зібрані восени і заморожені, вони чудово смакують. тобто це базовий рецепт, який можна інтерпретувати за своїми смаками.
Інгредієнти для паштету
- квасоля відварена – 200 г;
- опеньки варені – 200 г;
- цибуля (біла) – 1 шт.;
- олія – 2- столові ложки;
- кмин – пів чайної ложки;
- часник – 2 зубчики;
- лимонний сік – 1-2 столові ложки.
Для оформлення подачі на святковий стіл треба взяти багет або батон.
Покроковий рецепт, як готувати вегетаріанський паштет з квасолі від Євгена Клопотенко
Шеф-кухар вибрав опеньки, тому що лісові гриби більш ароматні. Їх можна купити в супермаркеті. Якщо вам, як мені, не подобається кмин, можна його не додавати або замінити на іншу приправу, яка вам більше смакує.
- Спочатку відварюємо квасолю і гриби. Вода, в якій варилася квасоля, не треба виливати. Її потім можна використати, щоб врівноважити консистенцію паштету.
- Цибулю треба почистити і порізати дрібними кубиками.
- На пательню налити 1-2 столові ложки олії і висипати цибулю і підсмажувати, поки цибуля не стане м’якою. Важливо: не пересмажте цибулю. Щоб отримати потрібну готовність цибулі, її треба смажити хвилину-півтори, постійно помішуючи.
- Два зубчики часнику треба розчавити(шеф робить це пласкою стороною ножа). Якщо ви так не вмієте, можна дуже дрібно порізати або видавити часник через «чавилку».
- Подрібнений часник додаємо до цибулі, туди ж викладаємо відварені гриби і квасолі.
- Всі продукти на пательні треба перемішати, додати кмин, сіль, молотий перець (за смаком), перемішати.
- Квасолю і гриби треба прогрівати на пательні (середній вогонь) протягом однієї – двох хвилини.
- Після цього все треба перекласти в блендер і перебити до однорідності, додавши 1-2 столові ложки лимонного соку, щоб збалансувати смак паштету.
- Якщо паштет виходить занадто щільним, можна додати трохи води з-під квасолі і ложку олії. Додавати треба повільно, куштуючи паштет і перевіряючи його консистенцію.
Подавати можна на шматочках багету або батону. А можна підсмажити тости і намастити вегетаріанський паштет з грибів і квасолі, прикрасивши зеленню.
Вегетаріанський паштет з квасолі від Євгена Клопотенко