ГоловнаСмачногоВегетаріанський паштет з квасолі від Євгена Клопотенко

Вегетаріанський паштет з квасолі від Євгена Клопотенко

Популярний шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт, за яким можна приготувати вегетаріанський паштет з квасолі і грибів. Цю закуску можна поставити на святковий стіл на Новий рік 2022, а можна вживати цю страву в будь-який день року, тому що це смачно і корисно.

Рецепт вегетаріанського паштету, інгредієнти

За даним рецептом вказані інгредієнти, які дає Євген Клопотенко. Але, якщо вам подобаються, наприклад, гливи, ви можете використати їх. В мене є білі гриби, зібрані восени і заморожені, вони чудово смакують. тобто це базовий рецепт, який можна інтерпретувати за своїми смаками.

Інгредієнти для паштету

  • квасоля відварена – 200 г;
  • опеньки варені – 200 г;
  • цибуля (біла) – 1 шт.;
  • олія – 2- столові ложки;
  • кмин – пів чайної ложки;
  • часник – 2 зубчики;
  • лимонний сік – 1-2 столові ложки.

Для оформлення подачі на святковий стіл треба взяти багет або батон.

Покроковий рецепт, як готувати вегетаріанський паштет з квасолі від Євгена Клопотенко

Шеф-кухар вибрав опеньки, тому що лісові гриби більш ароматні. Їх можна купити в супермаркеті. Якщо вам, як мені, не подобається кмин, можна його не додавати або замінити на іншу приправу, яка вам більше смакує.

  1. Спочатку відварюємо квасолю і гриби. Вода, в якій варилася квасоля, не треба виливати. Її потім можна використати, щоб врівноважити консистенцію паштету.
  2. Цибулю треба почистити і порізати дрібними кубиками.
  3. На пательню налити 1-2 столові ложки олії і висипати цибулю і підсмажувати, поки цибуля не стане м’якою. Важливо: не пересмажте цибулю. Щоб отримати потрібну готовність цибулі, її треба смажити хвилину-півтори, постійно помішуючи.
  4. Два зубчики часнику треба розчавити(шеф робить це пласкою стороною ножа). Якщо ви так не вмієте, можна дуже дрібно порізати або видавити часник через «чавилку».
  5. Подрібнений часник додаємо до цибулі, туди ж викладаємо відварені гриби і квасолі.
  6. Всі продукти на пательні треба перемішати, додати кмин, сіль, молотий перець (за смаком), перемішати.
  7. Квасолю і гриби треба прогрівати на пательні (середній вогонь) протягом однієї – двох хвилини.
  8. Після цього все треба перекласти в блендер і перебити до однорідності, додавши 1-2 столові ложки лимонного соку, щоб збалансувати смак паштету.
  9. Якщо паштет виходить занадто щільним, можна додати трохи води з-під квасолі і ложку олії. Додавати треба повільно, куштуючи паштет і перевіряючи його консистенцію.

Подавати можна на шматочках багету або батону. А можна підсмажити тости і намастити вегетаріанський паштет з грибів і квасолі, прикрасивши зеленню.

Вегетаріанський паштет з квасолі від Євгена Клопотенко

Смачного!

Закуска з фаршированих яєць з оригінальною начинкою

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст