Головна Блог Сторінка 48

Багаторічні рослини, як ділити і коли пересаджувати

Коли наш квітник вже розростається, важливо вчасно і правильно поділити квіти й пересадити їх на нове місце.Головним способом розмноження багатолітніх рослин вважається ділення куща. Багаторічні рослини потрібно знати як ділити та коли пересаджувати.

Багаторічні рослини, як ділити і коли пересаджувати, поради квітникарів

Різні рослини потребують різний період для ділення одні раз на 10 років, інші – раз у 3-5 років.

Багаторічні рослини потрібно ділити за певних умов, щоб, по-перше, розрідити рослину і вона краще розвивалась, по-друге, щоб відсадити – для розмноження

  • загущення і розвалення самого куща;
  • часткове усихання рослини;
  • захаращений вигляд з великою кількістю сухих пагонів;
  • сильне розростання;
  • пригнічення іншими рослинами, які ростуть неподалік;
  • погіршення стану чи зупинка цвітіння.

Поради квітникарів, коли сприятливі терміни, щоб пересаджувати багаторічні рослини, як ділити і коли

Це узагальнені поради, але вони дають уявлення по термінах, що може стати в пригоді

  • якщо рослина квітує до середини літа, ділити її потрібно у другій половині сезону, тобто наприкінці літа на початку осені;
  • рослини, які квітують в кінці літа і на початку осені – розділяти слід ранньою весною, до появи основної маси листя. Восени ділити їх не бажано, бо рослина може не встигнути прижитися;
  • є ряд багатолітніх рослин, які можна ділити під час квітування. Наприклад: конвалії, іриси, шавлія, хризантеми.

Багаторічні рослини, як ділити і коли пересаджувати, підготовка перед діленням

Перед безпосередньо розділенням багаторічної рослини, потрібно виконати нескладні підготовчі роботи

  • видалити бур’ян;
  • за день до розділення багаторічної рослини її необхідно полити, добре зволожити землю по всі глибині залягання коренів;
  • перед розділення необхідно з’ясувати кордони кореневища багаторічного куща.

Які інструменти знадобляться, коли ви будете пересаджувати багаторічні рослини

Для проведення робіт знадобляться садові інструменти: рукавички, лопата, вили, ніж. Всі інструменти повинні бути гострими.

Перед тим, як розділяти багаторічний кущ необхідно врахувати:

  • оглянути рослину і визначити кількість місць відновлення і росту;
  • вирішити, на скільки частин потрібно ділити рослину;
  • не можна проводити ділення у розпал дня – робіть це зранку чи добре після обіду;
  • ділення багаторічної рослини краще проводити у похмурий день;
  • провести санітарне очищення оголених коренів;
  • у процесі роботи можна одразу обрізати надземну частину рослини, вкоротити пагони і листя для кращого укорінення на новому місці.

Багаторічні рослини, як ділити і коли пересаджувати, як правильно проводити ділення

Від правильного проведення ділення багаторічної рослини, залежить як вона зможе прижитися після процедури і як буде зростати. Тому важливо все робити по крокам.

  • при розділення кореневої системи, вражені та відмерлі частини потрібно видалити – залишаємо тільки цілі і здорові;
  • багаторічні рослини краще ділити на 2-4 частини з гарним пуком коренів і 2-3 бруньками для відновлення;
  • якщо коріння не заплутане, можна його розділити руками, обережно розтягуючи частини;
  • якщо коріння заплутане, потрібно розрізати його гострим ножем, жорстке коріння може потребувати розпилювання пилкою;
  • якщо після розділення коріння у Вас залишилось багато пагонів, дочірніх рослин, не поспішайте їх викидати, можна спробувати укоренити;
  • після розділення коріння, необхідно відновити місце: розпушити землю, вийняти залишки коренів і гілочок, внести свіжий грунт і добриво.

Багаторічні рослини, як ділити і коли пересаджувати, посадка

Після розділення коріння, потрібно висадити рослину у заздалегідь підготовлене місце з урахуванням її потреб у зростанні.

Після розділення, уважно перевіряємо коріння. Рослина швидше адаптується, якщо провести невелике обрізання коренів. Це буде стимулювати нарощування периферійних коренів;

  • зрізи потрібно обробити фунгіцидом чи товченим вугіллям. Також, можна ненадовго опустити коріння в розчин стимулятора росту;
  • місце для посадки розділеного багаторічного куща готуємо заздалегідь:
    • для цього слід перекопати землю;
    • зробити яму трошки більше розміру кореневища;
    • за потреби робимо дренаж;
    • у лунку перед посадкою додаємо органічні та мінеральні добрива;
  • рослину в підготовлену яму ставимо таким чином, щоб зберігся попередній рівень заглиблення, обережно розправляємо корені. Заповнюємо яму субстратом і втрамбовуємо;
  • в завершення – добре поливаємо і мульчуємо. Мульчування допоможе утримувати вологу в землі та захистить рослину від перепаду температур.

Залишки рослини після розділення можна використати для висаджування в горщики чи контейнери, або декорувати терасу.

Липень: знак зодіаку Рак і Лев, цікаві факти про особливості їх характеру

Екватор літа – липень у на початку місяця святкує свій день народження знак зодіаку Рак, а наприкінці липня – Лев. Цікаві факти про особливості їх характеру допоможуть краще зрозуміти представників стихії води і вогняної стихії. Можливо, щось ви знали, а щось стане для вас новиною

Липень: знак зодіаку Рак

Липень: знак зодіаку Рак на початку липня

Люди, народжені в першій половині липня, належать до сонячного зодіакального знаку Рак

Знак Зодіаку Рак

  • Дата народження: 21 червня — 22 липня
  • Стихія: Вода
  • Планета-покровитель: Місяць

Цікаві факти про особливості характеру Рака

Які риси характеру притаманні Раку

  • обережність;
  • потреба свободи;
  • проникливість.

Незважаючи на привітну зовнішність та м’який характер, Раки не ідеальні.

У них є негативні риси:

  • нерішучість і недовірливість;
  • вразливість;
  • злопам’ятність;
  • нав’язливість та примхливість.

Однойменне сузір’я уособлює жахливий рак, який допомагав Гідрі перемогти Геракла. Самі ж люди, народжені під цим знаком зодіаку, дуже миролюбні.

Більше інформації про цікаві факти про знак зодіаку Рак можна знайти за цим посиланням

Липень: знак зодіаку Лев, цікаві факти про особливості характеру

Липень: знак зодіаку Лев - наприкінці липня, цікаві факти про особливості характеру

Зазвичай, представники Лева – це сильні та харизматичні особистості.

 

 

Знак Зодіаку Лев

  • Дата народження: 23 липня — 22 серпня
  • Стихія: Вогонь
  • Планета-покровитель: Сонце

Загальна характеристика знаку зодіаку Лев

В другій половині місяця народжуються Леви. Цим знаком зодіаку опікується зірка нашої сонячної системи – Сонце. Разом з Овнами та Стрільцями Леви відносяться до тригону Вогню. Саме тому ці представники знаку зодіаку — горді та щедрі люди.

Люди знаку Лева. Леви – це королі та королеви, життя яких завжди проходить ніби «на подіумі» – в центрі уваги, під перехрестям думок і вражень оточуючих людей.

Основні риси їхнього характеру знаку зодіаку Лев

Як і всі представники зодіакального кола, Леви мають як позитивні риси характеру, так і ті, якими не варто пишатися

Позитивні риси характеру Лева

  • сила волі та гідність;
  • лідерські якості та вміння переконувати.;
  • розум, щедрість та шляхетність.

Це основні, але далеко не всі риси характеру Лева, які складають його сильну особистість. Зрозуміло, що знак зодіаку, який народився в кінці липня –  Лев, не ідеальний. Хоча цей знак вважається одним із найсильніших знаків зодіакального кола.

У Левів є свої слабкості, які можуть погіршити і його життя, і оточуючих:

  • егоїзм і гординя;
  • пихатість і нетерпимість;
  • авторитарність.

Цікаві факти про Лева у ретроспективі

Сузір’я Лева розташоване неподалік сузір’я Рака. Воно відоме ще з часів Стародавнього Єгипту та Стародавньої Греції. За однією з версій, воно уособлює левів, з яким боровся Геракл. Представники знаку Лев куди більш миролюбні.

Знак зодіаку Лев, характеристика знаку та цікаві факти

Знак зодіаку за місяцем народження

Січень: який знак зодіаку на початку і в кінці січня?

Лютий: знак зодіаку на початку і в кінці місяця — Водолій і Риби

Березень: знак зодіаку Риби і Овен, цікаві факти           ,

Квітень: знаки зодіаку Овен і Телець

Травень: знаки зодіаку травня на початку місяця і в кінці – Телець і Близнюки

Червень: на початку місяця знак зодіаку Близнюки, наприкінці – Рак

Серпень: який знак зодіаку в серпні? Дата народження і характеристика

Вересень: знак зодіаку на початку і в кінці місяця – Діва і Терези

Жовтень: знак зодіаку Терези і Скорпіон, цікаві факти

Листопад: знаки зодіаку Скорпіон і Стрілець, цікаві факти

Грудень: знаки зодіаку на початку і в кінці місяця

Натуральність у зачісках – три ефектні техніки стрижки та фарбування

Натуральність у зачісках, яка підкреслює невимушеність, природну текстуру та хвилястість волосся не втрачає свою актуальність і лишається у тренді. Багато жінок віддають перевагу натуральному вигляду волосся на противагу ідеально укладеним та надмірно стильованим зачіскам. Натуральні зачіски – це економія не тільки часу, а і суттєва економія грошей за рахунок різноманітних технік стрижки та зачіски.

Ми наводимо 3 основних техніки стрижок, фарбування та укладання волосся, які створюють ефект натуральності. Беріть будь-яку ідею і використовуйте її, коли наступного разу підете до вашого перукаря.

Багатошарові зачіски в стилі боб на середню довжину волосся створюють ефект натуральності і невимушеності

Цей тренд є особливо актуальним для короткої і середньої довжини стрижок в стилі боб – коли волосся укорочене в зоні потилиці. Обов’язкова умова – така зачіска повинна виглядати природно і невимушено – ніби волосся розтріпав порив вітру. Об’єм – ще одна обов’язкова риса такої зачіски. Ефект об’єму досягається різними техніками фарбування і створенням багатошаровості за рахунок різної довжини прядок в різних зонах стрижки. Цей стиль зачіски цікаво доповнюють текстуровані прямі чубчики і окремі асиметричні прядки замість чубчику.

Техніка фарбування з природними переходами кольору на довге волосся

Секрет подібного фарбування в тому, що переходи кольору повинні були ледь помітними, а хвилі виглядати немов створені природною схильністю волосся до завивання. Особливо акцентом для таких зачісок також є прямі об’ємні хвилясті чубчики.

 

Об’ємна стрижка в стилі піксі боб на коротке волосся

Стрижка в стилі піксі боб – універсальна, мода на неї практично не змінюється останні десятиліття. Цей стиль зачіски підходить для любого віку і для багатьох типів обличчя. Цього року модний акцент піксі боб  – прямі багатошарові чубчики  і асиметричні чубчики скошеної форми.  Також в моді окремі асиметричні прядки замість об’ємного чубчика. Довжина піксі боб актуальна як дуже коротка, так і подовжена.

Якщо тут ви не знайшли того, що вам підходить, спробуйте подивіться зачіски у натуральному стилі, які легко підтримувати.

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і завантажити

Популярні аудіоказки для самих маленьких українською мовою можна слухати онлайн або безкоштовно завантажити на телефон чи комп’ютер. Для зручності аудіоказки скачати можна у форматі MP3 або M4A для iPhone. В цієї добірці пропонуємо слухати і завантажувати наступні аудіоказки: Ріпка, Пан Коцький, Гуси-лебеді, Курочка Ряба, Колобок, Кіт і миша, Їжак і заєць, Зайчикова хатка, Вовк і семеро козенят, В гостях у сонечка.

Аудіоказка “Ріпка” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Казки українською слухати і завантажити

Завантажити аудіоказка українською “Ріпка” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Ріпка” для iPhone

Аудіоказка “Пан Коцький” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і завантажити

Завантажити аудіоказка українською “Пан Коцький” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Пан Коцький” для iPhone

Аудіоказка “Гуси-лебеді” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і завантажити

Завантажити аудіоказка українською “Гуси-лебеді” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Гуси-лебеді” для iPhone

Аудіоказка “Курочка Ряба” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і скачати

Завантажити аудіоказка українською “Курочка Ряба” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Курочка Ряба” для iPhone

Аудіоказка “Колобок” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і скачати

Завантажити аудіоказка українською “Колобок” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Колобок” для iPhone

Аудіоказка “Кіт і миша” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і завантажити

Завантажити аудіоказка українською “Кіт і миша” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Кіт і миша” для iPhone

Аудіоказка “Їжак і заєць” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Їжак і заєць аудіоказка українською

 

Завантажити аудіоказка українською “Їжак і заєць” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Їжак і заєць” для iPhone

Аудіоказка “Зайчикова хатка” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і скачати

Завантажити аудіоказка українською “Зайчикова хатка” MP3 Завантажити аудіоказка українською “Зайчикова хатка” для iPhone

Аудіоказка “Вовк і семеро козенят” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і скачати

Завантажити аудіоказка українською "Вовк і семеро козенят" MP3 Завантажити аудіоказка українською "Вовк і семеро козенят" для iPhone

Аудіоказка “В гостях у сонечка” українською – слухати та скачати безкоштовно в форматах MP3 і M4A

Аудіоказки для маленьких діточок: слухати і скачати

Завантажити аудіоказка українською "В гостях у сонечка" MP3 Завантажити аудіоказка українською “В гостях у сонечка” для iPhone

Кабачкова ікра дієтичний варіант – без смаження овочів

Існує безліч варіантів приготування кабачкової ікри на зиму, і в кожної господині є свої секрети. Пропонуємо спробувати дієтичний варіант, коли кабачкова ікра готується без смаження овочів.  Даний покроковий рецепт, для зручності, вказує кількість інгредієнтів не лише в грамах, а й в ложках, склянках. Звертаємо увагу, що послідовність закладки інгредієнтів може відрізнятися від звичних вам рецептів.

Інгредієнти для приготування кабачкової ікри в дієтичному варіантіІнгредієнти для приготування кабачкової ікри в дієтичному варіанті

Як вже зазначалося, в даній рецептурі вказується кількість продуктів як в грамах (г), мілілітрах (мл), так в і ложках/склянках.

Інгредієнти

  • кабачки – 3 шт. середнього розміру (1,5 кг)
  • морква – 250 г (1 велика морква або 2 середні)
  • цибуля ріпчаста – 2 шт. величенькі (250 г)
  • олія – 100 мл (пів склянки)
  • томатна паста – 150 г або 6 столових ложок
  • сіль – 25 г (1 столова ложка)
  • цукор – 100 г (4 столові ложки)
  • чорний мелений перець – 1 чайна ложка або до смаку
  • червоний мелений перець – 1 чайна ложка або за смаком за смаком
  • часник – 3 зубчики середнього розміру
  • оцет, якщо  9%, тоді 50 мл (10 чайних ложок)
    • якщо столовий оцет 70%, тоді беремо 5 мл (1 чайна ложка).

З даної кількості продуктів виходить від 2 до 2,3 літра готової кабачкової ікри.

До приготування слід підготувати банки в необхідній кількості і простерилізувати їх. Зручніше брати півлітрові, але це на ваш розсуд – можна під ключ або кришки-“закрутки”. Готувати краще у каструлі з товстим дном, щоб овочі не пригорали, коли будуть тушкуватися.

Кабачкова ікра дієтичний варіант: покроковий рецепт приготуванняКабачкова ікра дієтичний варіант: покроковий рецепт приготування

Починаючи приготування ікри на зиму, заздалегідь слід простерилізувати банки.  Кабачки краще брати молоді, якщо веж більш старі, тоді треба вибрати тверді насінинки. Для варки краще брати каструлю з товстим дном, щоб під час приготування, кабачкова ікра не пригорала

Готуємо кабачкову ікру

  1. Моркву і цибулю чистимо і ріжемо на невеликі кубики.
  2. Кабачки миємо, чистимо, за потреби видаляємо насіння.
  3. На м’ясорубку одразу у велику каструлю, в якій будемо готувати, перебиваємо цибулю, потім моркву, а потім шматочки кабачків.
  4. В отриману овочеву масу додаємо пів склянки (100 мл) олії – слідкуйте, щоб вона була без запаху. Все ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь.
  5. Після закипання овочеву масу слід варити на невеликому вогні під кришкою протягом 40 хвилин, періодично помішуючи. Якщо ви не підготували банки заздалегідь, можна це зробити, поки ікра вариться на плиті.
  6. Через 40 хвилин знімаємо каструлю з овочами з плити та подрібнюємо до однорідності блендером із зануренням. Важливо бути обережними, щоб не отримати опіки від бульбашок. Якщо блендера немає, можна залишити ікру й кубиками.
  7. Перебита кабачкова ікра, її дієтичний варіант без смаження, буде жовтуватого кольору і зараз додаємо томатну пасту (150 г), яка і надасть золотавого відтінку нашій ікрі.
  8. Потім додаємо туди столову ложку солі, 4 столові ложки цукру, суміш перців – за вашим смаком і все ретельно перемішуємо.
  9. Після чого ставимо ікру знову на вогонь і уварюємо, щоб вона стала потрібної консистенції, це приблизно 20 хвилин. Варити ікру потрібно під кришкою з невеличкою щілиною для виходу пару.
  10. Доварюючи ікру, її потрібно регулярно помішувати, але слід бути обережними, тому що вона може «стріляти».
  11. Як тільки кабачкова ікра набула потрібної консистенції, натираємо туди (чи давимо через давилку) 3 зубчики часнику і все ретельно перемішуємо.
  12. Далі в ікру виливаємо оцет – кількість залежить від міцності (див. розділ «Інгредієнти»), перемішуємо, даємо закипіти і одразу знімаємо з вогню.
  13. Одразу, поки ікра максимально гаряча, розливаємо її по стерилізованим банкам. Ще раз нагадуємо про необхідність бути обережними, щоб не попекти собі руки!
  14. Банки наливаємо максимально повно, намагаючись, щоб не утворювалися повітряні «пухирі» і закручуємо гвинтовими кришками або закатуємо ключем.
  15. Після чого перевертаємо банки до гори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо охолоджуватися природнім шляхом (приблизно доба).

Ця кабачкова ікра, яка має своєрідний дієтичний варіант приготування, може зберігатися і в квартирі. Кількість цукру можна трохи зменшити, якщо вам не подобається солодкуватий присмак. Замість томатної пасти можна використати помідори, але їх повинно бути вдвічі більше, без насіння і з них треба зняти шкурку

Смачного!

Кухарство: корисні поради досвідчених господинь

Звісно, багато речей господині знають, але не зайвим буде нагадати.

  • Техніка безпеки. Це важливий пункт, тому що під час зимових заготовок ми часто обпікаємо пальці, руки. Тому треба слідкувати, щоб при помішуванні, наші перебиті овочі не надто сильно «булькали».
  • Всі банки і кришки під час стерилізації дуже гарячі, не забуваємо використовувати рукавички та «прихватки».
  • Краще використовувати посуд з антипригарним покриттям, з товстим дном, а для помішування зручніше мати дерев’яну ложку з довгою ручкою.
  • Не все можливо передбачити, тому під рукою треба мати хлоргексидин, для знезараження ран при порізах та пантенол, щоб обприскати рану у випадку опіку.

Існують різні способи стерилізації банок. Рекомендація: перед стерилізацією банки краще мити харчовою содою або гірчицею без використання миючих засобів

Для тих, хто дочитав – мій улюблений рецепт кабачкової ікри, який також вже інтерпретовано за смаками нашої сім’ї.

Діліться своїми рецептами та секретами приготування!

Що таке година диявола або відьомський час? В чому небезпека цієї нічної години

Година диявола або відьомський час – це небезпечний період, який припадає проміжок з 3 до 4 години ночі. Фахівці розповіли, що означає година диявола, в чому криється небезпека цієї нічної години, які важливі прикмети, пов’язані з цією годиною

Що таке година диявола або відьомський час? В чому небезпека цієї нічної години

Прокидаючись у відьомський час, важливо відстежувати тенденції. Якщо це сталося лише один разу, то нічого страшного Але, якщо це відбувається з певною періодичністю, варто замислитись.

Відоме прислів’я «Найтемніша ніч перед світанком» також можна віднести до відьомського часу – період з 3 до 4 ранку і це година перед світанком. І, як відомо, це час найскладніший, коли дуже складно дочекатися ранку, але надія на прийдешній незабаром світанок допомагає.

Чому період з 3:00 до 3:59 години ночі небезпечний?

Вважається, що в годину диявола нечиста сила найактивніша. Якщо проводити аналогії, то відьомський час схожий багато в чому на п’ятницю 13. У цей час стають активними духи, тому люди найчастіше чують або бачать примар якраз у період з трьох до чотирьох годин ранку.

  • В годину диявола часто відбуваються якісь незрозумілі та паранормальні явища.
  • З 3 до 4 години ночі більшість людей бачить страшні сни.
  • Ще в цей час було коїться безліч жахливих злочинів, багато з яких було скоєно людьми, які вважають, що ними керував сам диявол. Вони чули голоси в голові або перебували в якомусь трансі.
  • Саме в цей час проводиться більшість темних чаклунських обрядів, особливо на цвинтарях.
  • Фахівці застерігають – не можна ворожити з 3 до 4 годин ночі. Не слід проводити жодних ритуалів. Ні в якому разі не можна бажати нікому зла, не проклинайте нікого.

Що таке година диявола (відьомський час): прикмети та рекомендації

Якщо ви часто змушені бути на самоті в цей час, але при цьому не спите, тоді не можна проявляти агресію, лаятися. Не можна згадувати людей поганими словами, особливо якщо їх немає в живих.

Раптом довелося йти поночі між 3 і 4 годинами ранку і вам страшно, ні в якому разі не дивіться назад через ліве плече. Диявольська активність настільки велика, що може вас наздогнати, поки ніхто цього не бачить.

Прикмети

Згідно з прикметами, якщо ви прокидаєтеся о 3:33, це говорить про те, що до вас приходить сам диявол. Подібні візити не є небезпечними. Побачити демонів ви не зможете, але зможете їх відчути. Якщо це відбувається кілька ночей поспіль, це поганий знак, що вказує на те, що хтось вас прокляв. Це з тим, що 3:33 — це половина від 666 — числа звіра.

Натуральний засіб для догляду за волоссям, що зробить його шовковистим і блискучим

Існує безліч косметичних засобів для догляду за волоссям. Проте іноді їх вартість висока, але на допомогу приходять народні рецепти. Натуральний засіб для догляду за волоссям з одним простим інгредієнтом зробить його блискучим і шовковистим на дотик.

Натуральний засіб для догляду за волоссям, як приготувати та використовувати

  1. Щоб зробити цей засіб, нам знадобиться звичайний чорний чай. Можна використовувати будь-який чайний бренд, щоб зробити цю косметичну воду.
  2. Готуємо міцний чорний чай без домішок і переливаємо його (охолодженим) у чисту пляшку з розпилювачем.
  3. Після регулярного миття голови шампунем і кондиціонером, даємо волоссю повністю висохнути.
  4. Тепер розчісуємо волосся.
  5. Розприскуємо нашу підготовлену чайну воду по всій довжині волосся.
  6. Поки волосся вологе, можна зробити легкий масаж шкіри голови. Волосся сохне природнім шляхом (без фену).
  7. Не потрібно знову мити волосся. Після того, як ви висушили волосся, потрібно його ще раз розчесати.

Результати використання натурального засобу будуть помітні майже одразу.

Цей натуральний засіб з чорного чаю слід регулярно використовувати після миття голови. Наносити треба на сухе і розчісане волосся.

Зберігати рідину можна у холодильнику, але не більше одного тижня. Потім слід готувати свіжий розчин.

За бажанням можна додати кілька крапель лимонного соку або 1-2 краплі улюбленої ефірної олійки, щоб отримати приємний аромат.

Дитина знаку зодіаку Рак – характер, вподобання, сильні і слабкі сторони

Знак зодіаку Рак – належить до стихії води і дитина цього знаку, дуже чутлива, креативна, з яскравою уявою. Вони вразливі та гостро потребують безпеки, важко сприймають критику. Який характер і вподобання, сильні і слабкі сторони Рака малюка? Яка професія більше підходить Раку підлітку? Це та інші важливі поради батькам дітей знаку зодіаку Рак, дають астрологи.

Характер Рака

Раки зі сторони виглядають інтровертами. Насправді це добрі та дуже чуйні люди. Їм потрібно багато кохання, розуміння та уваги. Діти, народжені під знаком зодіаку Рак, дуже обдаровані, чудово розуміють інших і хочуть, щоб усі навколо почували себе добре.

Дорослі представники знаку зодіаку Рак живуть почуттями інших та вміють слухати. Вони завжди можуть прийти на допомогу, вислухати і підтримати.

Як вже зазначалося, знак зодіаку Рак представник водної стихії. Для неї типові люди, які керуються своїми емоціями. Не можна забувати й про вплив на Місяця, який символізує інтуїцію, розуміння та близькість. Такі люди часто можуть сприйматися як суворі зовні, але зазвичай виявляються м’якими всередині. У дитинстві вони захищають інших дітей, а в подальшому житті покладають на себе роль захисника і опікуна.

Що потребує дитина Рак?

Дитині-Раку потрібно багато кохання та емоційної безпеки. Для них особливо важливими є батьки. Недотримання цієї вимоги може мати серйозні наслідки. Людина, народжена під знаком Рака, вже в дитинстві може поводитися трохи по-дорослому.

Діти-Раки люблять рольові ігри, в яких вони отримують вихід для своєї багатої уяви. Перевага надається турботливим рольовим іграм типу мама-тато-дитина. М’які іграшки і ляльки часто входять до улюблених іграшок. Раки також люблять виявляти свою творчість, вигадувати, малювати, ліпити. Вони дуже артистичні та креативні.

Негативні риси дитини знаку зодіаку Рак

Раки іноді можуть бути надмірно чутливими та мати досить низьку самооцінку, легко ображаються. Діти знаку Рак швидко вступають у бійки зі своїми друзями, часто ображаються та плачуть, якщо відчувають, що до них ставляться несправедливо. У цей час вони можуть дозволити собі взяти гору, що проявляється в агресивній поведінці. В такому стані Діти Рак можуть говорити речі, які насправді не мають на увазі, але рідко вибачаються. Буває й так, що Раки чіпляються ніби пазурами і тримаються за те, що сприймають як власність. Це може бути ідея, річ чи людина.

Професії, які підходять Ракам

Ракам підходять професії, в яких потрібно проявляти турботу та порядку, наприклад, медсестра, поліцейський, вчитель тощо. Також їх можна зустріти у консервативних професіях, пов’язаних із збереженням старовини, таких як музейний працівник, архіваріус чи археолог. Уява та креативність дитини Рака можуть стати в нагоді у виборі професії. Тому серед них часто трапляються письменники, художники, дизайнери.

Порада для батьків, у яких дитина народилася під знаком зодіаку Рак

Батькам, у яких дитина знаку Рак, потрібно пам’ятати, що їх діти люблять спокійні ігри та спокій навколо себе. Можна завести для дитини домашнього улюбленця, тому що малюку подобається піклуватися про тваринку.

Дуже важливо для дітей цього знаку зодіаку, щоб батьки огорнули їх любов’ю, турботою, щоб було багато обіймів. Діти знаку зодіаку Рак потребують безпечної домівки і місця, де вони можуть усамітнитися та почуватися комфортно. Вони цінують можливість розповісти про свої почуття, тому ви, як батьки, повинні це заохочувати. Режим дня – час для їжі та сну сприятливий для маленьких Раків. Якщо ви наймаєте няню, поруч із дитиною має бути хтось із близьких.

Гороскоп дитини знаку зодіаку

Овен

Телець

Близнюки

Лев

Діва

Терези

Скорпіон

Стрілець

Козеріг

Водолій

Риби

Рецепт джему з цибулі

Заготовки до зими розпочалися і господині цікавляться їх рецептами. Цікавий рецепт джему з цибулі нескладно і досить швидко готувати. Щоб приготувати цю зимову заготовку, можна викристовувати як червону (ялтинську) цибулю, так і звичайну, білу. До уваги пропонужться 2 рецепти джему з цибулі – більш європейський варінт, і як готувати джем по-американські. Обидва рецепти дуже схожі між собою, але мають відмінності в процесі приготування.

Рецепт джему з цибулі: інгредієнти

Для приготування цибулевого джему нам знадобляться наступні продукти:

  • цибуля червона чи біла – 7 невеликих шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • вино червоне або біле (в залежності від кольору цибулі) – 2 склянки;
  • бальзамічний або винний оцет;
  • оливкова чи інша рослинна олія;
  • чебрець за смаком.

Рецепт джему з цибулі: приготування

  1. Почищену цибулю потрібно порізати напівкільцями.
  2. У сотейнику або глибокій пательні нагріваємо олію і закладаємо цибулю.
  3. Пасеруємо цибулю на середньому вогні до золотавого кольору.
  4. Додаємо цукор і припускаємо разом з цибулею, щоб вона почала карамелізуватися.
  5. Додаємо в сотейник вино, оцет, чебрець і тушкуємо на дуже повільному вогні поки рідина майже не випарується.
  6. Гарячий джем розкладаємо по баночках, накриваємо кришками і ставимо поступово охолоджуватися.

Американці дуже люблять різноманітні джеми. Рецепт цибулевого джему по-американськи трохи відрізається технологією приготування.

Рецепт джему з цибулі по-американськи: інгредієнти

Рецепт джему з цибулі
Вдалий варіант переробки цибулі при великому урожаї
  • оливкова олія – 1/4 склянки;
  • цибуля – 4 склянки, нарізаної кубиками середнього розміру;
  • цукор – півсклянки;
  • винний або бальзамічний оцет – півсклянки;
  • сіль – 1/4 ч. ложки;
  • мелений чорний перець за смаком.

Рецепт джему з цибулі по-американськи: приготування

В даному рецепті порядок приготування дещо відрізняється від попереднього.

  1. Потрібно нагріти рослинну олію у важкій сковороді на середньому вогні.
  2. Змішати цукор у рослинну олію дерев’яною ложкою, постійно перемішуючи, поки суміш не стане легкого карамельного кольору, близько 10 хвилин. Обережно! Суміш буде дуже гарячою.
  3. Перемішати цибулю, сіль і чорний перець в окремому посуді, не жмакати!
  4. Підсолену і перчену цибулю викладаємо у сотейник. Цибуля одразу почне карамелізуватися. Потрібно постійно перемішувати на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, а цибулю обсмажуємо приблизно 15 хвилин. Якщо цукор буде братися грудочками, потрібно зменшити вогонь і трохи довше розтоплювати.
  5. Потім наливаємо червоний винний оцет в суміш цибулі і кип’ятіть, поки суміш не отримає консистенцію джему, близько 30 хвилин.

Наш джем з цибулі по-американськи готовий. Його можна подавати до страв з м’яса.

Смачного!

Можливо, вас зацікавить рецепт смачних томатів на зиму

Щавель на зиму: консервований, заморожений, солоний, сушений

Якщо ви хочете радувати родину стравами з соковитим, злегка кислуватим щавлем протягом цілого року, потрібно подбати про це заздалегідь. Щавель на зиму можна зробити консервований, заморожений, солоний, сушений. Також, досвідчені кухарі дають пораду стосовно добавок до щавлю, щоб він був більш смачний і ароматний.

Консервований щавель: як консервувати щавель

Для консервування щавлю потрібно вибирати молоді, ніжні і м’які екземпляри.

  • Треба промити, обсушити і порізати листя щавлю.
  • Порізану зелень треба скласти в півлітрові банки, попередньо обдавши кожну окропом і насипавши на дно ложку солі.
  • Залити зелень окропом і простерилізувати банки у великій каструлі протягом десяти хвилин і закатати банки
  • Консервований щавель в банках треба перевернути і поставити на добу охолоджуватися під теплою ковдрою.

Цей спосіб гарантує збереження щавлю до нового врожаю, навіть якщо банки будуть зберігатися не в холодному погребі, а в квартирі при звичайній температурі.

Як заморозити щавель на зиму

Найпростіший і швидкий спосіб заготовити щавель на зиму – заморозити

  • Перед заморозкою потрібно підготувати порційні пакети, щоб відразу розкласти листя невеликими порціями для зручності дозування.
  • Слід відібрати молоді, ніжні листочки, промити, обсушити рушником.
  • Потім зрізати грубі стебла, залишивши тільки ніжне листя.
  • Далі слід порізати щавель соломкою і розкласти в пакети, потім герметично закрити, видавивши з кожного пакету повітря, і помістіть в морозилку.

Взимку досить буде дістати один або два пакети і розморозити для приготування будь-яких страв.

Сушений щавель на зиму

Перевага сушеного щавлю полягає в компактності його зберігання та мінімальної калорійності продукту.

  • Перш, ніж відправляти в сушку, листя потрібно перебрати, видаливши зіпсовані і надто жорсткі, промити і обсушити м’яким рушником.
  • Нарізати для сушки щавлеві листя не потрібно, так як в цілому вигляді воно краще зберігає свої корисні якості.
  • Найчастіше господині сушать щавель, зібравши листя в невеликі пучки і розвісивши їх у затіненому місці до повної втрати вологи. Крім того, можна використовувати для сушки сито або пластиковий ящик з перфорованим дном. Листя розкладається тонким шаром і потрібно періодично струшувати, щоб уникнути злежування.
  • Для прискорення процесу можна скористатися спеціальною електросушаркою або аерогрилем.

Повністю просушений лист при згинанні ламається або кришиться, тому сухий щавель зберігається в щільно закритій банці.

Як солити щавель для зимової заготовки

Солений щавель дуже добре підходить для приготування перших страв і для додавання у пироги

  • Береться 1 кілограм молодого щавлевого листа, перебираємо, видаливши зіпсовані і жовті листочки, промиваємо і обсушуємо рушником.
  • Нарізаємо листя, розмір не має значення. Краще різати так, як ви звикли готувати щавель для страв.
  • Порізану зелень викладаємо в миску і додаємо дві столові ложки солі з верхом. Руками перемішуємо зелень, щоб сіль розподілилася по листю рівномірно.
  • Залишаємо зелену масу постояти приблизно з годину, щоб листя пустили сік.
  • Розкладаємо масу в чисті сухі банки, щільно утрамбовуємо, щоб виключити бульбашки повітря.
  • Після чого закриваємо кришками і опускаємо в льох або ставимо в холодильник.

Кислота, що міститься в щавлі, послужить чудовим консервантом для цієї заготовки.

Якщо у вас немає льоху чи погребу, а всі заготовки зберігаються в квартирі при звичайній кімнатній температурі, солений щавель не зберігатиме довго, тому краще зберігати засолений щавель в холодильнику.

Корисні поради від кухарів для смаку щавлю в зимових заготовках

Щоб забезпечити приємний смак і аромат страв з щавлю, готуючи листя на зиму, можна відразу додати подрібнену зелень петрушки, кропу, селери, а також дрібно нарубані стрілки молодого часнику.

Кількість і пропорції кожна господиня визначає на власний смак. Як правило, достатньо, щоб добавка займала близько десятої частини обсягу щавлевої зелені.

Як можна стерилізувати банки різними способами

Ви не можете копіювати текст