Кабачкова ікра, якщо використати для приготування запропонований покроковий рецепт, матиме ніжний і водночас пікантний смак, тому що готується з майонезом, часником і томатною пастою. Саме майонез надасть ніжного відтінку, а часник – пікантності. Крім того, майонез буде виступати ще як додатковий консервант, що збільшить тривалість зберігання кабачкової ікри.
Кабачкова ікра з майонезом, часником і томатною пастою: пропорції продуктів
Для приготування цієї ікри можна брати і кабачки, і цукіні – на ваш розсуд.
Інгредієнти для кабачкової ікри
- кабчки – 3 кг;
- часник – 100 г;
- майонез – 250 г;
- томатна паста – 250 г;
- цибуля ріпчаста – 400г;
- цукор – півсклянки;
- сіль – 2 столові ложки;
- оцет (6% або 9%) – 3 столові ложки;
- олія – 100 мл;
- перець гострий молотий – за смаком.
Кабачкова ікра з майонезом, часником і томатною пастою: покроковий рецепт приготування
Для при готування кабачкової ікри рекомендується брати посуд з товстим дном, наприклад, сотейник. Завдяки цьому, інгредієнти не будуть підгоряти і краще протушкуються.
- Кабачки помити, якщо шкірка вже груба, треба почистити і видалити насіння та нарізати кубиками.
- Цибулю треба почистити і нарізати кубиками.
- Складаємо в ємність порізані кабачки і цибулю та дрібнимо до однорідності за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.
- В отриману однорідну масу додаємо подрібнений часник і ставимо на вогонь.
- Після закипання овочеву суміш варимо не невеликому вогні біля години, періодично помішуючи.
- Додаємо цукор, сіль.
- Після цього вливаємо олію.
- Тепер настав час додати томатну пасту (або подрібнені свіжі помідори без шкурки).
- Нарешті додаємо оцет, все добре перемішуємо і варимо ще 30 хвилин.
- Останній крок – додаємо до кабачкової ікри майонез і варимо ще 20 хвилин.
Готову кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками або закручуємо ключем для консервації.
Зберігати кабачкову ікру слід у прохолодному місці.
Смачного!
Корисні поради
Як приготувати домашній майонез всього за 5 хвилин – підказки з фото
Як стерилізувати банки різними способами
Рецепт аджики з кабачками дозволить мати не лише соус, а й холодну закуску