ГоловнаСмачногоКабачкова ікра з майонезом, часником і томатною пастою

Кабачкова ікра з майонезом, часником і томатною пастою

Кабачкова ікра, якщо використати для приготування запропонований покроковий рецепт, матиме ніжний і водночас пікантний смак, тому що готується з майонезом, часником і томатною пастою. Саме майонез надасть ніжного відтінку, а часник – пікантності. Крім того, майонез буде виступати ще як додатковий консервант, що збільшить тривалість зберігання кабачкової ікри.

Кабачкова ікра з майонезом, часником і томатною пастою: пропорції продуктів

Для приготування цієї ікри можна брати і кабачки, і цукіні – на ваш розсуд.

Інгредієнти для кабачкової ікри

  • кабчки – 3 кг;
  • часник – 100 г;
  • майонез – 250 г;
  • томатна паста – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 400г;
  • цукор – півсклянки;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • оцет (6% або 9%) – 3 столові ложки;
  • олія – 100 мл;
  • перець гострий молотий – за смаком.

Кабачкова ікра з майонезом, часником і томатною пастою: покроковий рецепт приготування

Для при готування кабачкової ікри рекомендується брати посуд з товстим дном, наприклад,  сотейник. Завдяки цьому, інгредієнти не будуть підгоряти і краще протушкуються.

  1. Кабачки помити, якщо шкірка вже груба, треба почистити і видалити насіння та нарізати кубиками.
  2. Цибулю треба почистити і нарізати кубиками.
  3. Складаємо в ємність порізані кабачки і цибулю та дрібнимо до однорідності за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.
  4. В отриману однорідну масу додаємо подрібнений часник і ставимо на вогонь.
  5. Після закипання овочеву суміш варимо не невеликому вогні біля години, періодично помішуючи.
  6. Додаємо цукор, сіль.
  7. Після цього вливаємо олію.
  8. Тепер настав час додати томатну пасту (або подрібнені свіжі помідори без шкурки).
  9. Нарешті додаємо оцет, все добре перемішуємо і варимо ще 30 хвилин.
  10. Останній крок – додаємо до кабачкової ікри майонез і варимо ще 20 хвилин.

Готову кабачкову ікру розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками або закручуємо ключем для консервації.

Зберігати кабачкову ікру слід у прохолодному місці.

Смачного!

Корисні поради

Як приготувати домашній майонез всього за 5 хвилин – підказки з фото

Як стерилізувати банки різними способами

Рецепт аджики з кабачками дозволить мати не лише соус, а й холодну закуску

Як виміряти продукти склянкою та ложкою

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст