Головна Блог Сторінка 47

Кабачкова ікра дієтичний варіант – без смаження овочів

Існує безліч варіантів приготування кабачкової ікри на зиму, і в кожної господині є свої секрети. Пропонуємо спробувати дієтичний варіант, коли кабачкова ікра готується без смаження овочів.  Даний покроковий рецепт, для зручності, вказує кількість інгредієнтів не лише в грамах, а й в ложках, склянках. Звертаємо увагу, що послідовність закладки інгредієнтів може відрізнятися від звичних вам рецептів.

Інгредієнти для приготування кабачкової ікри в дієтичному варіантіІнгредієнти для приготування кабачкової ікри в дієтичному варіанті

Як вже зазначалося, в даній рецептурі вказується кількість продуктів як в грамах (г), мілілітрах (мл), так в і ложках/склянках.

Інгредієнти

  • кабачки – 3 шт. середнього розміру (1,5 кг)
  • морква – 250 г (1 велика морква або 2 середні)
  • цибуля ріпчаста – 2 шт. величенькі (250 г)
  • олія – 100 мл (пів склянки)
  • томатна паста – 150 г або 6 столових ложок
  • сіль – 25 г (1 столова ложка)
  • цукор – 100 г (4 столові ложки)
  • чорний мелений перець – 1 чайна ложка або до смаку
  • червоний мелений перець – 1 чайна ложка або за смаком за смаком
  • часник – 3 зубчики середнього розміру
  • оцет, якщо  9%, тоді 50 мл (10 чайних ложок)
    • якщо столовий оцет 70%, тоді беремо 5 мл (1 чайна ложка).

З даної кількості продуктів виходить від 2 до 2,3 літра готової кабачкової ікри.

До приготування слід підготувати банки в необхідній кількості і простерилізувати їх. Зручніше брати півлітрові, але це на ваш розсуд – можна під ключ або кришки-“закрутки”. Готувати краще у каструлі з товстим дном, щоб овочі не пригорали, коли будуть тушкуватися.

Кабачкова ікра дієтичний варіант: покроковий рецепт приготуванняКабачкова ікра дієтичний варіант: покроковий рецепт приготування

Починаючи приготування ікри на зиму, заздалегідь слід простерилізувати банки.  Кабачки краще брати молоді, якщо веж більш старі, тоді треба вибрати тверді насінинки. Для варки краще брати каструлю з товстим дном, щоб під час приготування, кабачкова ікра не пригорала

Готуємо кабачкову ікру

  1. Моркву і цибулю чистимо і ріжемо на невеликі кубики.
  2. Кабачки миємо, чистимо, за потреби видаляємо насіння.
  3. На м’ясорубку одразу у велику каструлю, в якій будемо готувати, перебиваємо цибулю, потім моркву, а потім шматочки кабачків.
  4. В отриману овочеву масу додаємо пів склянки (100 мл) олії – слідкуйте, щоб вона була без запаху. Все ретельно перемішуємо і ставимо на вогонь.
  5. Після закипання овочеву масу слід варити на невеликому вогні під кришкою протягом 40 хвилин, періодично помішуючи. Якщо ви не підготували банки заздалегідь, можна це зробити, поки ікра вариться на плиті.
  6. Через 40 хвилин знімаємо каструлю з овочами з плити та подрібнюємо до однорідності блендером із зануренням. Важливо бути обережними, щоб не отримати опіки від бульбашок. Якщо блендера немає, можна залишити ікру й кубиками.
  7. Перебита кабачкова ікра, її дієтичний варіант без смаження, буде жовтуватого кольору і зараз додаємо томатну пасту (150 г), яка і надасть золотавого відтінку нашій ікрі.
  8. Потім додаємо туди столову ложку солі, 4 столові ложки цукру, суміш перців – за вашим смаком і все ретельно перемішуємо.
  9. Після чого ставимо ікру знову на вогонь і уварюємо, щоб вона стала потрібної консистенції, це приблизно 20 хвилин. Варити ікру потрібно під кришкою з невеличкою щілиною для виходу пару.
  10. Доварюючи ікру, її потрібно регулярно помішувати, але слід бути обережними, тому що вона може «стріляти».
  11. Як тільки кабачкова ікра набула потрібної консистенції, натираємо туди (чи давимо через давилку) 3 зубчики часнику і все ретельно перемішуємо.
  12. Далі в ікру виливаємо оцет – кількість залежить від міцності (див. розділ «Інгредієнти»), перемішуємо, даємо закипіти і одразу знімаємо з вогню.
  13. Одразу, поки ікра максимально гаряча, розливаємо її по стерилізованим банкам. Ще раз нагадуємо про необхідність бути обережними, щоб не попекти собі руки!
  14. Банки наливаємо максимально повно, намагаючись, щоб не утворювалися повітряні «пухирі» і закручуємо гвинтовими кришками або закатуємо ключем.
  15. Після чого перевертаємо банки до гори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо охолоджуватися природнім шляхом (приблизно доба).

Ця кабачкова ікра, яка має своєрідний дієтичний варіант приготування, може зберігатися і в квартирі. Кількість цукру можна трохи зменшити, якщо вам не подобається солодкуватий присмак. Замість томатної пасти можна використати помідори, але їх повинно бути вдвічі більше, без насіння і з них треба зняти шкурку

Смачного!

Кухарство: корисні поради досвідчених господинь

Звісно, багато речей господині знають, але не зайвим буде нагадати.

  • Техніка безпеки. Це важливий пункт, тому що під час зимових заготовок ми часто обпікаємо пальці, руки. Тому треба слідкувати, щоб при помішуванні, наші перебиті овочі не надто сильно «булькали».
  • Всі банки і кришки під час стерилізації дуже гарячі, не забуваємо використовувати рукавички та «прихватки».
  • Краще використовувати посуд з антипригарним покриттям, з товстим дном, а для помішування зручніше мати дерев’яну ложку з довгою ручкою.
  • Не все можливо передбачити, тому під рукою треба мати хлоргексидин, для знезараження ран при порізах та пантенол, щоб обприскати рану у випадку опіку.

Існують різні способи стерилізації банок. Рекомендація: перед стерилізацією банки краще мити харчовою содою або гірчицею без використання миючих засобів

Для тих, хто дочитав – мій улюблений рецепт кабачкової ікри, який також вже інтерпретовано за смаками нашої сім’ї.

Діліться своїми рецептами та секретами приготування!

Що таке година диявола або відьомський час? В чому небезпека цієї нічної години

Година диявола або відьомський час – це небезпечний період, який припадає проміжок з 3 до 4 години ночі. Фахівці розповіли, що означає година диявола, в чому криється небезпека цієї нічної години, які важливі прикмети, пов’язані з цією годиною

Що таке година диявола або відьомський час? В чому небезпека цієї нічної години

Прокидаючись у відьомський час, важливо відстежувати тенденції. Якщо це сталося лише один разу, то нічого страшного Але, якщо це відбувається з певною періодичністю, варто замислитись.

Відоме прислів’я «Найтемніша ніч перед світанком» також можна віднести до відьомського часу – період з 3 до 4 ранку і це година перед світанком. І, як відомо, це час найскладніший, коли дуже складно дочекатися ранку, але надія на прийдешній незабаром світанок допомагає.

Чому період з 3:00 до 3:59 години ночі небезпечний?

Вважається, що в годину диявола нечиста сила найактивніша. Якщо проводити аналогії, то відьомський час схожий багато в чому на п’ятницю 13. У цей час стають активними духи, тому люди найчастіше чують або бачать примар якраз у період з трьох до чотирьох годин ранку.

  • В годину диявола часто відбуваються якісь незрозумілі та паранормальні явища.
  • З 3 до 4 години ночі більшість людей бачить страшні сни.
  • Ще в цей час було коїться безліч жахливих злочинів, багато з яких було скоєно людьми, які вважають, що ними керував сам диявол. Вони чули голоси в голові або перебували в якомусь трансі.
  • Саме в цей час проводиться більшість темних чаклунських обрядів, особливо на цвинтарях.
  • Фахівці застерігають – не можна ворожити з 3 до 4 годин ночі. Не слід проводити жодних ритуалів. Ні в якому разі не можна бажати нікому зла, не проклинайте нікого.

Що таке година диявола (відьомський час): прикмети та рекомендації

Якщо ви часто змушені бути на самоті в цей час, але при цьому не спите, тоді не можна проявляти агресію, лаятися. Не можна згадувати людей поганими словами, особливо якщо їх немає в живих.

Раптом довелося йти поночі між 3 і 4 годинами ранку і вам страшно, ні в якому разі не дивіться назад через ліве плече. Диявольська активність настільки велика, що може вас наздогнати, поки ніхто цього не бачить.

Прикмети

Згідно з прикметами, якщо ви прокидаєтеся о 3:33, це говорить про те, що до вас приходить сам диявол. Подібні візити не є небезпечними. Побачити демонів ви не зможете, але зможете їх відчути. Якщо це відбувається кілька ночей поспіль, це поганий знак, що вказує на те, що хтось вас прокляв. Це з тим, що 3:33 — це половина від 666 — числа звіра.

Натуральний засіб для догляду за волоссям, що зробить його шовковистим і блискучим

Існує безліч косметичних засобів для догляду за волоссям. Проте іноді їх вартість висока, але на допомогу приходять народні рецепти. Натуральний засіб для догляду за волоссям з одним простим інгредієнтом зробить його блискучим і шовковистим на дотик.

Натуральний засіб для догляду за волоссям, як приготувати та використовувати

  1. Щоб зробити цей засіб, нам знадобиться звичайний чорний чай. Можна використовувати будь-який чайний бренд, щоб зробити цю косметичну воду.
  2. Готуємо міцний чорний чай без домішок і переливаємо його (охолодженим) у чисту пляшку з розпилювачем.
  3. Після регулярного миття голови шампунем і кондиціонером, даємо волоссю повністю висохнути.
  4. Тепер розчісуємо волосся.
  5. Розприскуємо нашу підготовлену чайну воду по всій довжині волосся.
  6. Поки волосся вологе, можна зробити легкий масаж шкіри голови. Волосся сохне природнім шляхом (без фену).
  7. Не потрібно знову мити волосся. Після того, як ви висушили волосся, потрібно його ще раз розчесати.

Результати використання натурального засобу будуть помітні майже одразу.

Цей натуральний засіб з чорного чаю слід регулярно використовувати після миття голови. Наносити треба на сухе і розчісане волосся.

Зберігати рідину можна у холодильнику, але не більше одного тижня. Потім слід готувати свіжий розчин.

За бажанням можна додати кілька крапель лимонного соку або 1-2 краплі улюбленої ефірної олійки, щоб отримати приємний аромат.

Дитина знаку зодіаку Рак – характер, вподобання, сильні і слабкі сторони

Знак зодіаку Рак – належить до стихії води і дитина цього знаку, дуже чутлива, креативна, з яскравою уявою. Вони вразливі та гостро потребують безпеки, важко сприймають критику. Який характер і вподобання, сильні і слабкі сторони Рака малюка? Яка професія більше підходить Раку підлітку? Це та інші важливі поради батькам дітей знаку зодіаку Рак, дають астрологи.

Характер Рака

Раки зі сторони виглядають інтровертами. Насправді це добрі та дуже чуйні люди. Їм потрібно багато кохання, розуміння та уваги. Діти, народжені під знаком зодіаку Рак, дуже обдаровані, чудово розуміють інших і хочуть, щоб усі навколо почували себе добре.

Дорослі представники знаку зодіаку Рак живуть почуттями інших та вміють слухати. Вони завжди можуть прийти на допомогу, вислухати і підтримати.

Як вже зазначалося, знак зодіаку Рак представник водної стихії. Для неї типові люди, які керуються своїми емоціями. Не можна забувати й про вплив на Місяця, який символізує інтуїцію, розуміння та близькість. Такі люди часто можуть сприйматися як суворі зовні, але зазвичай виявляються м’якими всередині. У дитинстві вони захищають інших дітей, а в подальшому житті покладають на себе роль захисника і опікуна.

Що потребує дитина Рак?

Дитині-Раку потрібно багато кохання та емоційної безпеки. Для них особливо важливими є батьки. Недотримання цієї вимоги може мати серйозні наслідки. Людина, народжена під знаком Рака, вже в дитинстві може поводитися трохи по-дорослому.

Діти-Раки люблять рольові ігри, в яких вони отримують вихід для своєї багатої уяви. Перевага надається турботливим рольовим іграм типу мама-тато-дитина. М’які іграшки і ляльки часто входять до улюблених іграшок. Раки також люблять виявляти свою творчість, вигадувати, малювати, ліпити. Вони дуже артистичні та креативні.

Негативні риси дитини знаку зодіаку Рак

Раки іноді можуть бути надмірно чутливими та мати досить низьку самооцінку, легко ображаються. Діти знаку Рак швидко вступають у бійки зі своїми друзями, часто ображаються та плачуть, якщо відчувають, що до них ставляться несправедливо. У цей час вони можуть дозволити собі взяти гору, що проявляється в агресивній поведінці. В такому стані Діти Рак можуть говорити речі, які насправді не мають на увазі, але рідко вибачаються. Буває й так, що Раки чіпляються ніби пазурами і тримаються за те, що сприймають як власність. Це може бути ідея, річ чи людина.

Професії, які підходять Ракам

Ракам підходять професії, в яких потрібно проявляти турботу та порядку, наприклад, медсестра, поліцейський, вчитель тощо. Також їх можна зустріти у консервативних професіях, пов’язаних із збереженням старовини, таких як музейний працівник, архіваріус чи археолог. Уява та креативність дитини Рака можуть стати в нагоді у виборі професії. Тому серед них часто трапляються письменники, художники, дизайнери.

Порада для батьків, у яких дитина народилася під знаком зодіаку Рак

Батькам, у яких дитина знаку Рак, потрібно пам’ятати, що їх діти люблять спокійні ігри та спокій навколо себе. Можна завести для дитини домашнього улюбленця, тому що малюку подобається піклуватися про тваринку.

Дуже важливо для дітей цього знаку зодіаку, щоб батьки огорнули їх любов’ю, турботою, щоб було багато обіймів. Діти знаку зодіаку Рак потребують безпечної домівки і місця, де вони можуть усамітнитися та почуватися комфортно. Вони цінують можливість розповісти про свої почуття, тому ви, як батьки, повинні це заохочувати. Режим дня – час для їжі та сну сприятливий для маленьких Раків. Якщо ви наймаєте няню, поруч із дитиною має бути хтось із близьких.

Гороскоп дитини знаку зодіаку

Овен

Телець

Близнюки

Лев

Діва

Терези

Скорпіон

Стрілець

Козеріг

Водолій

Риби

Рецепт джему з цибулі

Заготовки до зими розпочалися і господині цікавляться їх рецептами. Цікавий рецепт джему з цибулі нескладно і досить швидко готувати. Щоб приготувати цю зимову заготовку, можна викристовувати як червону (ялтинську) цибулю, так і звичайну, білу. До уваги пропонужться 2 рецепти джему з цибулі – більш європейський варінт, і як готувати джем по-американські. Обидва рецепти дуже схожі між собою, але мають відмінності в процесі приготування.

Рецепт джему з цибулі: інгредієнти

Для приготування цибулевого джему нам знадобляться наступні продукти:

  • цибуля червона чи біла – 7 невеликих шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • вино червоне або біле (в залежності від кольору цибулі) – 2 склянки;
  • бальзамічний або винний оцет;
  • оливкова чи інша рослинна олія;
  • чебрець за смаком.

Рецепт джему з цибулі: приготування

  1. Почищену цибулю потрібно порізати напівкільцями.
  2. У сотейнику або глибокій пательні нагріваємо олію і закладаємо цибулю.
  3. Пасеруємо цибулю на середньому вогні до золотавого кольору.
  4. Додаємо цукор і припускаємо разом з цибулею, щоб вона почала карамелізуватися.
  5. Додаємо в сотейник вино, оцет, чебрець і тушкуємо на дуже повільному вогні поки рідина майже не випарується.
  6. Гарячий джем розкладаємо по баночках, накриваємо кришками і ставимо поступово охолоджуватися.

Американці дуже люблять різноманітні джеми. Рецепт цибулевого джему по-американськи трохи відрізається технологією приготування.

Рецепт джему з цибулі по-американськи: інгредієнти

Рецепт джему з цибулі
Вдалий варіант переробки цибулі при великому урожаї
  • оливкова олія – 1/4 склянки;
  • цибуля – 4 склянки, нарізаної кубиками середнього розміру;
  • цукор – півсклянки;
  • винний або бальзамічний оцет – півсклянки;
  • сіль – 1/4 ч. ложки;
  • мелений чорний перець за смаком.

Рецепт джему з цибулі по-американськи: приготування

В даному рецепті порядок приготування дещо відрізняється від попереднього.

  1. Потрібно нагріти рослинну олію у важкій сковороді на середньому вогні.
  2. Змішати цукор у рослинну олію дерев’яною ложкою, постійно перемішуючи, поки суміш не стане легкого карамельного кольору, близько 10 хвилин. Обережно! Суміш буде дуже гарячою.
  3. Перемішати цибулю, сіль і чорний перець в окремому посуді, не жмакати!
  4. Підсолену і перчену цибулю викладаємо у сотейник. Цибуля одразу почне карамелізуватися. Потрібно постійно перемішувати на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, а цибулю обсмажуємо приблизно 15 хвилин. Якщо цукор буде братися грудочками, потрібно зменшити вогонь і трохи довше розтоплювати.
  5. Потім наливаємо червоний винний оцет в суміш цибулі і кип’ятіть, поки суміш не отримає консистенцію джему, близько 30 хвилин.

Наш джем з цибулі по-американськи готовий. Його можна подавати до страв з м’яса.

Смачного!

Можливо, вас зацікавить рецепт смачних томатів на зиму

Щавель на зиму: консервований, заморожений, солоний, сушений

Якщо ви хочете радувати родину стравами з соковитим, злегка кислуватим щавлем протягом цілого року, потрібно подбати про це заздалегідь. Щавель на зиму можна зробити консервований, заморожений, солоний, сушений. Також, досвідчені кухарі дають пораду стосовно добавок до щавлю, щоб він був більш смачний і ароматний.

Консервований щавель: як консервувати щавель

Для консервування щавлю потрібно вибирати молоді, ніжні і м’які екземпляри.

  • Треба промити, обсушити і порізати листя щавлю.
  • Порізану зелень треба скласти в півлітрові банки, попередньо обдавши кожну окропом і насипавши на дно ложку солі.
  • Залити зелень окропом і простерилізувати банки у великій каструлі протягом десяти хвилин і закатати банки
  • Консервований щавель в банках треба перевернути і поставити на добу охолоджуватися під теплою ковдрою.

Цей спосіб гарантує збереження щавлю до нового врожаю, навіть якщо банки будуть зберігатися не в холодному погребі, а в квартирі при звичайній температурі.

Як заморозити щавель на зиму

Найпростіший і швидкий спосіб заготовити щавель на зиму – заморозити

  • Перед заморозкою потрібно підготувати порційні пакети, щоб відразу розкласти листя невеликими порціями для зручності дозування.
  • Слід відібрати молоді, ніжні листочки, промити, обсушити рушником.
  • Потім зрізати грубі стебла, залишивши тільки ніжне листя.
  • Далі слід порізати щавель соломкою і розкласти в пакети, потім герметично закрити, видавивши з кожного пакету повітря, і помістіть в морозилку.

Взимку досить буде дістати один або два пакети і розморозити для приготування будь-яких страв.

Сушений щавель на зиму

Перевага сушеного щавлю полягає в компактності його зберігання та мінімальної калорійності продукту.

  • Перш, ніж відправляти в сушку, листя потрібно перебрати, видаливши зіпсовані і надто жорсткі, промити і обсушити м’яким рушником.
  • Нарізати для сушки щавлеві листя не потрібно, так як в цілому вигляді воно краще зберігає свої корисні якості.
  • Найчастіше господині сушать щавель, зібравши листя в невеликі пучки і розвісивши їх у затіненому місці до повної втрати вологи. Крім того, можна використовувати для сушки сито або пластиковий ящик з перфорованим дном. Листя розкладається тонким шаром і потрібно періодично струшувати, щоб уникнути злежування.
  • Для прискорення процесу можна скористатися спеціальною електросушаркою або аерогрилем.

Повністю просушений лист при згинанні ламається або кришиться, тому сухий щавель зберігається в щільно закритій банці.

Як солити щавель для зимової заготовки

Солений щавель дуже добре підходить для приготування перших страв і для додавання у пироги

  • Береться 1 кілограм молодого щавлевого листа, перебираємо, видаливши зіпсовані і жовті листочки, промиваємо і обсушуємо рушником.
  • Нарізаємо листя, розмір не має значення. Краще різати так, як ви звикли готувати щавель для страв.
  • Порізану зелень викладаємо в миску і додаємо дві столові ложки солі з верхом. Руками перемішуємо зелень, щоб сіль розподілилася по листю рівномірно.
  • Залишаємо зелену масу постояти приблизно з годину, щоб листя пустили сік.
  • Розкладаємо масу в чисті сухі банки, щільно утрамбовуємо, щоб виключити бульбашки повітря.
  • Після чого закриваємо кришками і опускаємо в льох або ставимо в холодильник.

Кислота, що міститься в щавлі, послужить чудовим консервантом для цієї заготовки.

Якщо у вас немає льоху чи погребу, а всі заготовки зберігаються в квартирі при звичайній кімнатній температурі, солений щавель не зберігатиме довго, тому краще зберігати засолений щавель в холодильнику.

Корисні поради від кухарів для смаку щавлю в зимових заготовках

Щоб забезпечити приємний смак і аромат страв з щавлю, готуючи листя на зиму, можна відразу додати подрібнену зелень петрушки, кропу, селери, а також дрібно нарубані стрілки молодого часнику.

Кількість і пропорції кожна господиня визначає на власний смак. Як правило, достатньо, щоб добавка займала близько десятої частини обсягу щавлевої зелені.

Як можна стерилізувати банки різними способами

Підживлення овочів у червні у період цвітіння

Червень несе нові турботи по догляду за рослинами і, звичайно, не обійтися без підживлення всіх культур. Їх обов’язково потрібно поєднувати з поливом. Але зважаємо на погоду. Підживлення овочів у червні в період цвітіння з урахуванням потреб рослин допоможе їм у зростанні і правильному формуванні плодів.

Підживлення у червні помідорів і огірків у період цвітіння з урахуванням їх потреб

Помідори

Томати під час цвітіння для формування смачних плодів потрібно провести підживлення. Для цього треба додати суперфосфат 1-1,5 ст ложки і органічний настій 0,5 л – на 10 літрів води.

Огірки

На початку цвітіння огірків їх треба підтримати комплексними добривами: 1 столова ложка на 10 літрів води. У фазу плодоносіння для гарного росту пагонів і формування огірків, кожні 10 днів потрібно підживлювати розчином: 1 чайна ложка сечовини і сульфату калію, 0,5 л органічного настою на 10 літрів води.

Підживлення овочів у червні: перцю, баклажанів і капусти у період цвітіння з урахуванням їх потреб

Солодкий перець і баклажани

Перець і баклажани у період цвітіння підживлюємо по 1 ст. ложці комплексного добрива на 10 літрів води.

Білокачанна капуста

В період активного нарощування листя у капусти, треба її підживити органічним настоєм 0,5 л, розчиненим у 10 літрах води. Вологу землю між рядами потрібно розпушити і посипати золою (профілактика від попелиці).

Цвітна капуста

Для гарного формування цвітної капусти і броколі, треба підживити комплексними добривами. Акцент у їх складні на магній і бор. Поливати слід розчином органічний настій 0,5 л на 10 л води.

Підживлення у червні картоплі і гарбузів у період цвітіння з урахуванням їх потреб

Картопля

У період вегетації картоплі, її підживлюють за потреби.

У період цвітіння і бутонізації картоплі, формується майбутній урожай цього овочу. Азот їй вже не потрібний. А треба додавати калій і мікроелементи, які містить зола. Тому додаємо золу для зростання бульби.

Хвороби і шкідиники картоплі і як зними боротися, описано ТУТ

Гарбузи

Гарбузи підживлюємо органічною настоянкою – 1 л розчинити у 10 літрах води. Це допоможе зростанню пагонів, на яких формуються квітки і зав’язь.

Кабачки

Квітучі кабачки можна підживити органічною настоянкою 1 л і комплексними мінеральними добривами – 1 ст ложка. Все це розчиняємо у 10 літрах води і поливаємо.

Мариновані кабачки на зиму рецепт на літрову банку (відео)

Поки триває сезон кабачків, варто спробувати рецепт маринованих кабачків з карі. До уваги рецепт на літрову (банку) або пропорції на півлітрову, як швидко та смачно закрити мариновані кабачки на зиму (є й відео рецепт).

Інгредієнти і пропорції для маринованих кабачків на зиму рецепт на літрову банку маринаду (відео)

Даний рецепт дає пропорції для 1 л маринаду. З наведених продуктів розраховуйте закрити три 1 літрові банки або шість банок маринованих кабачків по 0.5 літри.

Які інгредієнти потрібні

  • кабачки – 1,5 – 2 кг;
  • цибуля ріпка – 1-2 шт. середнього розміру;
  • селера корінь, стебло або зелень

Для приготування 1 л маринаду нам знадобляться

  • вода питна – 4 склянки;
  • оцет столовий 9% – 200 мл;
  • цукор – півтори склянки;
  • сіль крупна – півтори столові ложки;
  • приправа Карі – 3 столові ложки.

Склянка для заміру об’ємом 250 мл.

Кабачки для маринування краще брати молоді.

Також потрібно взяти каструлю для приготування маринаду і ще одну для подальшої пастеризації маринованих кабачків з карі.

Мариновані кабачки на зиму покроковий рецепт на літрову банку маринаду (відео)

Всі овочі помити, цибулю і селеру почистити.

  1. В каструлю треба налити воду, туди додати столовий оцет, цукор і сіль та потім всипаємо приправу карі та все розмішуємо. (Оцет можна додати в самому кінці приготування маринаду).
  2. Доводимо суміш до кипіння і варимо маринад ще 5 хвилин.
  3. Поки готується маринад, треба порізати цибулю на півкільцями (товстими) та кабачки –кільця розміром до 1 см.
  4. На дно кожної стерилізованої банки викладаємо 1-2 кружечки цибулі.
  5. Туди ж на дно банки кладеться шматочок селери (стебло, корінь, листя).
  6. Порізані кружальцями кабачки викладаються в банки зверху на цибулю і зелень.
  7. Зверху треба залити гарячим маринадом.
  8. На дно великої каструлі треба постелити рушник чи серветку, влити води і поставити туди банки з маринадом, які зверху прикрити (не закручувати!) кришками.
  9. Якщо води мало, треба долити, щоб банки з кабачками були занурені у воду, але щоб не до самої кришки.
  10. Після того, як вода в каструлі закипить, треба стерилізувати
  • пів літрові банки – 10-15 хвилин;
  • літрові банки – 20 хвилин.

11. Після цього банки треба витягти з води, щільно закрити кришками з закруткою або закрутити ключем для консервації.

Банки з маринованими кабачками з карі треба перевернути до гори дном, накрити рушником і залишити охолоджуватися.

Смачного!

Привітання на Трійцю у прозі і в смс: короткі тексти найкращих побажань

Свято Трійці або, як в народі ще називають – Зелену неділю відзначають через 7 тижнів після Великодня, на 50 день після Пасхи. Привітання на Трійцю у прозі і в смс, короткі тексти найкращих побажань на свято Трійці, допоможуть передати добро ваших сердець близьким і рідним, які не поруч з вами. Ці привітання можна відправити по телефону чи листівкою у месенджері. Це додасть святкового настрою всім.

Привітання на Трійцю у прозі: короткі тексти найкращих побажань

Привітання на Трійцю у прозі і в смс: короткі тексти найкращих побажань
Привітання у прозі зі Святом Святої Трійці

Привітання можна написати самостійно, а можна скористатися вже готовими текстами. Головне, щоб побажання йшли від чистого серця і були щирими.

***

У свято Великої Трійці нехай здійсняться всі бажання і надії, а серця наповниться щастям!

***

Вітаю з Трійцею! Нехай Зелена Неділя принесе щастя і здоров’я у Вашу оселю! Хай навіки там поселяться любов і добро, удача й успіх.

***

У Зелену неділю бажаю тобі, щоб на життєвому шляху завжди були мир і радість у душі, розуміння і повага у родині.

***

Вітаю з Трійцею і щиро, від душі бажаю світла і щастя в житті! Нехай добрі вітри змін дмухають лише у кращу сторону.

***

Вітаю з Трійцею і всім серцем бажаю відчувати на собі подих удачі, прикрасити життя зеленню надій і строкатістю мрій на все життя.

***

Зі святом Трійці всіх вітаю!

Зичу щастя і добробуту. Щоб поряд з Вами завжди були мудрість, добро і терпимість! Нехай шляхи дорогих людей завжди ведуть додому!

смс привітання на Трійцю віршовані і у прозі

Привітання на Трійцю у прозі і в смс: короткі тексти найкращих побажань
смс Привітання на день Святої Трійці

За допомогою смс, привітання на свято Трійці  дістануться у найвіддаленіші куточки планети. І принесуть частинку добра і теплоти від Вас всі, кого Ви любите

***

З Пресвятою Трійцею,

Зі святом Світлим

Душа нехай наповниться

Золотом небесного світла!

Хай серце не знає,

Ні гріху, ні зла

Хай благословить Вас

На благі діла!

 

***

Свято чисте, свято світле

Свято Трійці Святої!

Нехай здійсняться надії

Буде Бог завжди з тобою!

***

Сьогодні День Святого Духа,

А також Сина і Отця!

нехай наповнюють по вінця

Ця радість – душу і серця!

***

Бажаю Вам добра і Світла

У свято Трійці Святої!

Нехай радує життя любов’ю,

щирістю і добротою!

***

З ранку дзвонять дзвони

В День Трійці Святої,

Нехай Господня благодать

Завжди буде з тобою!

Церковний календар 2022

Зелена неділя: картинки і привітання з днем Святої Трійці

Зелені свята – це народні гуляння, які відзначаються на Трійцю. Зелена неділя – дуже популярне свято в народі і тому в нагоді будуть картинки і привітання з днем Святої Трійці, всі ці листівки з побажаннями добра і миру передають гармонію і щастя дорогим сеерцю людям.

Зелена неділя: картинки вітання зі святом

З давна на зелені свята було прийнято прикрашати домівки, церкву і спільні споруди зеленню, букетами з квітів. У багатьох є спогади з дитинства цього чудового свята і аромат зелені і свіжості супроводжує нас багато днів потому.

***

Листівка на зелену неділю

Світ навколо зеленіє,

І душа тому радіє!

Бо прийшли зелені свята,

І в віночках вже дівчата,

Весело пісень співають,

На сопілках хлопці грають:

Із зеленими святами

Щиро нас усіх вітають!

***

Вітаю із Зеленими святами!

Всього тобі самого найкращого:

радості, любові,

світла і гармонії…

***

Озеленили ми оселі,

Щоби настрій був веселий,

Бо з давен у нас в народі,

Зелений колір в день цей в моді.

Все що квітне та буяє,

Нині серце зігріває,

В кожен дім несуть багато,

Радості Зелені свята!

***

картинки Вітаю із зеленими святами

Вітаю із Зеленими святами!

Нехай яскраве світло

цього великого свята

Святої Трійці

осяє сьогодні весь світ,

подарує надію,

радість і щастя людям.

***

картинки Вітаю із зеленими святами

Вітаю Вас із Зеленими святами!

Всі домівки в зелені купаються,

Бо зелені свята до нас наближаються!

Всіх вітаю щиро й хочу побажати –

У душі вам миру й Божої благодаті!

***

Листівка на зелені свята

День зелений на порозі!

Тож вітаннячка приймай!

Щоб не знали очі сльози,

З позитивом все сприймай!

Трійця славне дуже свято!

Тож хай щастя буде в хаті!

***

Зелена неділя картинки і привітання

Зелені свята наступають,

Дівчата м’яту вже збирають,

Берізки наче наречені,

І липоньки вже теж зелені,

Квітчаймо, друзі, всі оселі,

Зробімо ці свята веселі!

Картинки і привітання з днем Святої Трійці

День Святої Трійці один із найважливіших серед християнських святкових днів. Це свято відзначається на 50 день після Великодня. Це свято символізує сходження Святого Духа на апостолів. Ще цей день має назву П’ятидесятниця, Зелена неділя, Зелені свята

***

Вітання з Трійцею

Вітання з Трійцею!

Потрійного щастя та радощів!

***

картинки і привітання з днем Святої Трійці

Дух святий зійшов з небес

Для завершення чудес.

Дав апостолам наказ

Проповідувати серед нас

Про всі Божі справи

На різних мовах.

Храм явління увінчав,

День урочистим той став,

В душах оновлення,

Наші вітання!

***

картинки на свято Трійці

У свято Трійці вам бажаю

Багато радості, добра,

Хай море сонця подарує

Погожа літня ця пора!

***

картинки і привітання з днем Святої Трійці

Дух святий зійшов з небес

Для завершення чудес.

Дав апостолам наказ

Проповідувати серед нас

Про всі Божі справи

На різних мовах.

Храм явління увінчав,

День урочистим той став.

В душах оновлення,

Наші вітання!

***

картинки зі святом Святої Трійці, привітання

Привітання зі святом Святої Трійці!

Під урочисті і благодатні дзвони

Впустимо в серце любов і добро

Забудьмо образи

Наповнимо душу мудрістю,

Радістю та натхненням.

Нехай у ваших оселях панує злагода!

Привітання на Трійцю у прозі і в смс: короткі тексти найкращих побажань

Ви не можете копіювати текст