Сезон кабачків непомітно минає і з молодих, кабачки й цукіні перетворюються на старі та перезрілі. Не варто засмучуватися, адже покроковий рецепт підкаже, як приготувати смачний салат на зиму з перерослих кабачків.
Інгредієнти, щоб приготувати кабачкове лечо з перерослих кабачків на зиму
Досвідчені господині знають, що молоді кабачки швидко відходять, переростаючи у великі плоди. Дуже часто такими кабачками годують тварин, вважаючи, що нічого іншого зробити не можна. Але це не так. Запропонований рецепт – це можливість зробити чудову закуску на зиму з перерослих кабачків. Як бачимо з назви, ми отримаємо щось схоже на лечо. Ще важлива умова отримати гарну страву – кабачки мають добре визріти. Інгредієнти
- кабачки (цукіні) – 2 кг (вага м’якоті без шкірки та насіння);
- спілі помідори – 1 кг;
- перець солодкий – 500 г;
- цибуля – 500 г
- томатна паста – 350 г;
- олія – 250 мл;
- оцет 9% – 125 мл;
- сіль крупна – 1 столова ложка;
- цукор – 250 г;
- вода 1 л.
Для краси цибулю можна взяти звичайну ріпку та червону цибулю.
Якщо у вас не вистачає м’якоті старих кабачків (до 2 кг), тоді можна додати молоді кабачки, попередньо їх помивши та порізавши на кубики. Додавати до страви їх слід на етапі закладання цибулі – дивимося рецепт.
Салат з перерослих кабачків на зиму, покроковий рецепт приготування закрутки
Ті господині, хто вже готував кабачкове лечо кажуть, що чим старіший кабачок, тим кращу текстуру буде мати страва.
- Всі овочі миємо й чистимо.
- М’якоть кабачків нарізаємо кубиками приблизно півтора-два сантиметри.
- Солодкий перець нарізаємо великими кубиками.
- Помідори ріжемо на шматки (якщо це маленькі помідори, можна й навпіл або четвертинками).
- Цибулю можна різати як зручно. Якщо взяти червону цибулю, вона додасть яскравих кольорів салату з перерослих кабачків.
в каструлю виливаємо літр води, додаємо цукор, сіль, олія, доводимо до кипіння, додаємо оцет. - Як маринад закипів, викладаємо в каструлю кабачки й тушкуємо їх 40 хвилин на середньому вогні, регулярно помішуючи дерев’яною ложкою.
- Після цього додаємо порізаний солодкий перець й продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин.
- Викладаємо цибулю ще на 10 хвилин тушкування.
- В самому кінці до варива додаємо шматочки помідорів і томатну пасту й все перемішуємо й тушкуємо останні 10 хвилин.
- Готовий салат з перерослих кабачків на зиму закладаємо в стерилізовані банки закручуємо ключем для консервації чи щільно закриваємо кришками.
Закрутки залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі. Зберігати кабачкове лечо слід у прохолодному місці.