ГоловнаСмачногоМариновані кабачки на зиму рецепт на літрову банку (відео)

Мариновані кабачки на зиму рецепт на літрову банку (відео)

Поки триває сезон кабачків, варто спробувати рецепт маринованих кабачків з карі. До уваги рецепт на літрову (банку) або пропорції на півлітрову, як швидко та смачно закрити мариновані кабачки на зиму (є й відео рецепт).

Інгредієнти і пропорції для маринованих кабачків на зиму рецепт на літрову банку маринаду (відео)

Даний рецепт дає пропорції для 1 л маринаду. З наведених продуктів розраховуйте закрити три 1 літрові банки або шість банок маринованих кабачків по 0.5 літри.

Які інгредієнти потрібні

  • кабачки – 1,5 – 2 кг;
  • цибуля ріпка – 1-2 шт. середнього розміру;
  • селера корінь, стебло або зелень

Для приготування 1 л маринаду нам знадобляться

  • вода питна – 4 склянки;
  • оцет столовий 9% – 200 мл;
  • цукор – півтори склянки;
  • сіль крупна – півтори столові ложки;
  • приправа Карі – 3 столові ложки.

Склянка для заміру об’ємом 250 мл.

Кабачки для маринування краще брати молоді.

Також потрібно взяти каструлю для приготування маринаду і ще одну для подальшої пастеризації маринованих кабачків з карі.

Мариновані кабачки на зиму покроковий рецепт на літрову банку маринаду (відео)

Всі овочі помити, цибулю і селеру почистити.

  1. В каструлю треба налити воду, туди додати столовий оцет, цукор і сіль та потім всипаємо приправу карі та все розмішуємо. (Оцет можна додати в самому кінці приготування маринаду).
  2. Доводимо суміш до кипіння і варимо маринад ще 5 хвилин.
  3. Поки готується маринад, треба порізати цибулю на півкільцями (товстими) та кабачки –кільця розміром до 1 см.
  4. На дно кожної стерилізованої банки викладаємо 1-2 кружечки цибулі.
  5. Туди ж на дно банки кладеться шматочок селери (стебло, корінь, листя).
  6. Порізані кружальцями кабачки викладаються в банки зверху на цибулю і зелень.
  7. Зверху треба залити гарячим маринадом.
  8. На дно великої каструлі треба постелити рушник чи серветку, влити води і поставити туди банки з маринадом, які зверху прикрити (не закручувати!) кришками.
  9. Якщо води мало, треба долити, щоб банки з кабачками були занурені у воду, але щоб не до самої кришки.
  10. Після того, як вода в каструлі закипить, треба стерилізувати
  • пів літрові банки – 10-15 хвилин;
  • літрові банки – 20 хвилин.

11. Після цього банки треба витягти з води, щільно закрити кришками з закруткою або закрутити ключем для консервації.

Банки з маринованими кабачками з карі треба перевернути до гори дном, накрити рушником і залишити охолоджуватися.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст