Поки триває сезон кабачків, варто спробувати рецепт маринованих кабачків з карі. До уваги рецепт на літрову (банку) або пропорції на півлітрову, як швидко та смачно закрити мариновані кабачки на зиму (є й відео рецепт).
Інгредієнти і пропорції для маринованих кабачків на зиму рецепт на літрову банку маринаду (відео)
Даний рецепт дає пропорції для 1 л маринаду. З наведених продуктів розраховуйте закрити три 1 літрові банки або шість банок маринованих кабачків по 0.5 літри.
Які інгредієнти потрібні
- кабачки – 1,5 – 2 кг;
- цибуля ріпка – 1-2 шт. середнього розміру;
- селера корінь, стебло або зелень
Для приготування 1 л маринаду нам знадобляться
- вода питна – 4 склянки;
- оцет столовий 9% – 200 мл;
- цукор – півтори склянки;
- сіль крупна – півтори столові ложки;
- приправа Карі – 3 столові ложки.
Склянка для заміру об’ємом 250 мл.
Кабачки для маринування краще брати молоді.
Також потрібно взяти каструлю для приготування маринаду і ще одну для подальшої пастеризації маринованих кабачків з карі.
Мариновані кабачки на зиму покроковий рецепт на літрову банку маринаду (відео)
Всі овочі помити, цибулю і селеру почистити.
- В каструлю треба налити воду, туди додати столовий оцет, цукор і сіль та потім всипаємо приправу карі та все розмішуємо. (Оцет можна додати в самому кінці приготування маринаду).
- Доводимо суміш до кипіння і варимо маринад ще 5 хвилин.
- Поки готується маринад, треба порізати цибулю на півкільцями (товстими) та кабачки –кільця розміром до 1 см.
- На дно кожної стерилізованої банки викладаємо 1-2 кружечки цибулі.
- Туди ж на дно банки кладеться шматочок селери (стебло, корінь, листя).
- Порізані кружальцями кабачки викладаються в банки зверху на цибулю і зелень.
- Зверху треба залити гарячим маринадом.
- На дно великої каструлі треба постелити рушник чи серветку, влити води і поставити туди банки з маринадом, які зверху прикрити (не закручувати!) кришками.
- Якщо води мало, треба долити, щоб банки з кабачками були занурені у воду, але щоб не до самої кришки.
- Після того, як вода в каструлі закипить, треба стерилізувати
- пів літрові банки – 10-15 хвилин;
- літрові банки – 20 хвилин.
11. Після цього банки треба витягти з води, щільно закрити кришками з закруткою або закрутити ключем для консервації.
Банки з маринованими кабачками з карі треба перевернути до гори дном, накрити рушником і залишити охолоджуватися.