ГоловнаСмачногоКабачки мариновані швидкі, готова закуска за 15 хвилин

Кабачки мариновані швидкі, готова закуска за 15 хвилин

В сезон кабачків ми готуємо різноманітні страви з цим овочем. Можливо, вам буде цікаво спробувати рецепт, щоб приготувати кабачки мариновані швидкі – це готова закуска всього за 15 хвилин.

Кабачки мариновані швидкі: інгредієнти для закуски

Як ви зможете впевнитися нижче, нам знадобляться абсолютно прості продукти, щоб замаринувати кабачки. Більше того, в дужках позначимо продукти, які можна замінити на інші, якщо базових у вас раптом не буде. Або ж ви захочете трошки іншого відтінку смаку цієї закуски. Для приготування краще брати молоді кабачки.

Інгредієнти

  • кабачки молоді – 3 шт. (приблизно 700 гр);
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт. (80-100 гр);
  • кріп (або будь-яка зелень) – 15-20 гр;
  • часник – 2 середні зубчики;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – пів чайної ложки (за бажанням цукор можна замінити на ту саму кількість рідкого меду);
  • діжонська гірчиця – 1 столова ложка (можна використати звичайну гірчицю);
  • оцет яблучний –  3 столові ложки (можна яблучний оцет замінити на інший. Наприклад, можна додати звичайний 9% оцет – 2 столові ложки, або, за смаком – бальзамічний оцет, також 2 столові ложки);
  • перець червоний пекучий – на кінчику чайної ложки;
  • перець чорний мелений за смаком.

Цей рецепт не містить ніяких жирів у вигляді олії. Він нагадує рецепт приготування малосольних огірків в пакеті.

Кабачки мариновані швидкі, готова закуска за 15 хвилин: покроковий рецепт приготування

Перед початком приготування всі овочі і зелень треба помити, цибулю та часник почистити. Якщо шкірка кабачків дуже цупка, тоді краще почистити.

  • Кабачки ріжемо тонкими кільцями – чим тонші кружальця, тим краще.
Рецепт маринованих кабачків
Кабачки і цибулю ріжемо тонкими кружальцями
  • Цибулю нарізаємо також тонкими кільцями.
  • Зелень (кріп або петрушку, а можна додати й трохи м’яти) треба дуже дрібно порізати.
  • Підготовлені кружечки кабачків складаємо в пакет або в рукав для випікання (зав’язуємо його з однієї сторони).
  • Зверху на кабачки викладаються кільця цибулі, всипається порізана зелень.
  • Потім витрушуємо на овочі в рукаві (пакеті) чайну ложку солі, далі – пів чайної ложки цукру (цукор можна замінити на рідкий мед у тій же кількост).
  • Тепер додаємо гостроти – висипаємо червоний гострий перець, діжонську гірчицю (можна замінити на звичайну гірчицю, якщо ви не любите зернятка). За бажанням, якщо любите дуже гостреньке, можна додати чорного молотого перцю.
Кабачки мариновані швидкі, готова закуска за 15 хвилин, покроковий рецепт приготування з простих інгредієнтів і кухонного знаряддя
Всі інгредієнти складажмо в рукав для випікання
  • На все це виливаємо оцет в зазначеній в інгредієнтах кількості, а два зубчики часнику видавлюємо пресом чи тремо на дрібній тертці.
  • Наш рукав зав’язуємо з другого боку. Якщо ви брали пакет, тоді міцно скрутіть горловину і обережно перемішуємо все, що всередині. Це треба зробити ретельно, щоб всі складові повністю розійшлися по кабачкам.
рецепт маринованих кабачків
Кабачки ретельно перемішуємо і стивимо в холодильник
  • Пакет (рукав для випікання) з перемішаними овочами ставимо в холодильник на 15 хвилин.
  • Дістаємо кабачки з пакету (рукава) і викладаємо на таріль.

Мариновані кабачки за 15 хвилин

Наша закуска з маринованих кабачків готова!

Мариновані кабачки можна вживати як окрему страву – закуску. Також їх можна використовувати як гарнір до м’яса або риби. Чи ви можете подати ці мариновані кабачки як підгарніровку складного гарніру, наприклад, з молодою картоплею.

Смачного!

Рецепт малосольних огірків в пакеті з часником (відео)

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст