В сезон кабачків ми готуємо різноманітні страви з цим овочем. Можливо, вам буде цікаво спробувати рецепт, щоб приготувати кабачки мариновані швидкі – це готова закуска всього за 15 хвилин.
Кабачки мариновані швидкі: інгредієнти для закуски
Як ви зможете впевнитися нижче, нам знадобляться абсолютно прості продукти, щоб замаринувати кабачки. Більше того, в дужках позначимо продукти, які можна замінити на інші, якщо базових у вас раптом не буде. Або ж ви захочете трошки іншого відтінку смаку цієї закуски. Для приготування краще брати молоді кабачки.
Інгредієнти
- кабачки молоді – 3 шт. (приблизно 700 гр);
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт. (80-100 гр);
- кріп (або будь-яка зелень) – 15-20 гр;
- часник – 2 середні зубчики;
- сіль – 1 чайна ложка;
- цукор – пів чайної ложки (за бажанням цукор можна замінити на ту саму кількість рідкого меду);
- діжонська гірчиця – 1 столова ложка (можна використати звичайну гірчицю);
- оцет яблучний – 3 столові ложки (можна яблучний оцет замінити на інший. Наприклад, можна додати звичайний 9% оцет – 2 столові ложки, або, за смаком – бальзамічний оцет, також 2 столові ложки);
- перець червоний пекучий – на кінчику чайної ложки;
- перець чорний мелений за смаком.
Цей рецепт не містить ніяких жирів у вигляді олії. Він нагадує рецепт приготування малосольних огірків в пакеті.
Кабачки мариновані швидкі, готова закуска за 15 хвилин: покроковий рецепт приготування
Перед початком приготування всі овочі і зелень треба помити, цибулю та часник почистити. Якщо шкірка кабачків дуже цупка, тоді краще почистити.
- Кабачки ріжемо тонкими кільцями – чим тонші кружальця, тим краще.
- Цибулю нарізаємо також тонкими кільцями.
- Зелень (кріп або петрушку, а можна додати й трохи м’яти) треба дуже дрібно порізати.
- Підготовлені кружечки кабачків складаємо в пакет або в рукав для випікання (зав’язуємо його з однієї сторони).
- Зверху на кабачки викладаються кільця цибулі, всипається порізана зелень.
- Потім витрушуємо на овочі в рукаві (пакеті) чайну ложку солі, далі – пів чайної ложки цукру (цукор можна замінити на рідкий мед у тій же кількост).
- Тепер додаємо гостроти – висипаємо червоний гострий перець, діжонську гірчицю (можна замінити на звичайну гірчицю, якщо ви не любите зернятка). За бажанням, якщо любите дуже гостреньке, можна додати чорного молотого перцю.
- На все це виливаємо оцет в зазначеній в інгредієнтах кількості, а два зубчики часнику видавлюємо пресом чи тремо на дрібній тертці.
- Наш рукав зав’язуємо з другого боку. Якщо ви брали пакет, тоді міцно скрутіть горловину і обережно перемішуємо все, що всередині. Це треба зробити ретельно, щоб всі складові повністю розійшлися по кабачкам.
- Пакет (рукав для випікання) з перемішаними овочами ставимо в холодильник на 15 хвилин.
- Дістаємо кабачки з пакету (рукава) і викладаємо на таріль.
Наша закуска з маринованих кабачків готова!
Мариновані кабачки можна вживати як окрему страву – закуску. Також їх можна використовувати як гарнір до м’яса або риби. Чи ви можете подати ці мариновані кабачки як підгарніровку складного гарніру, наприклад, з молодою картоплею.