Цей рецепт не включає оцет, який часто використовується при закрутках помідорів. Простий рецепт закрутки помідорів на зиму, дозволить отримати солодкуваті помідори, в який відсутній «оцтовий» присмак кислинки. Інгредієнти перелічені з розрахунку на 3 літрову банку й надано кількість продуктів для літрової банки помідорів
Закрутки помідорів без оцту на зиму, рецепт
Цей рецепт актуальний для тих, хто не любить кислі смаки, а також для тих, кому протипоказані страви з оцтом.
Продукти для закрутки на 3 літрову банку томатів
- цукор – 5 столових ложок з верхом;
- сіль (крупна «Кам’яна») – 2 столові ложки (без гірки);
- лимонна кислота – 1 чайна ложка;
- часник – 2-3 зубчики;
- духмяний перець – 3-5 горошин;
- лавровий лист – 1 шт.;
- гвоздика за бажанням;
- кориця – декілька невеликих шматочків.
Покроковий рецепт закрутки помідорів без оцту на зиму
Перед тим, як консервувати, слід підготувати банки – простерилізувати їх зручним для вас способом. Помідори для закатки треба намагатися відібрати більш менш однакового розміру, щоб вони рівномірно вкладалися в банку.
- Процес консервування помідорів
- Помиті помідори рівномірно складаємо в банку.
- Заливаємо окропом і даємо охолонути, після чого зливаємо воду.
- Далі в цю банку слід покласти (кількість за наведеним рецептом) сіль, цукор, лимонну кислоту, духмяний перець, гвоздику та корицю (за бажанням). Після чого помідори знову заливаємо окропом та закриваємо ключем для консервування.
- Банку з помідорами перевертаємо, ставимо на кришку, накриваємо й даємо поступово охолонути.
Кориця дає цікавого присмаку, покращуючи смак помідорів.
Кількість продуктів, щоб закатати 1 літрову банку помідорів без оцту
Якщо плануєте зробити менше помідорів «на пробу», даємо приблизні пропорції інгредієнтів на 1 літрову банку
- цукор – 2 столові ложки без верху;
- сіль – трохи більше половини столової ложки;
- лимонна кислота – кавова ложка або приблизно пів чайної ложки;
- часник – 1 зубчик;
- лавровий листочок невеликий – 1 шт., або половинка;
- перець духмяний горошком – 1-2 штуки.
- гвоздика та кориця – 2-3 шт. за бажанням.
Смачного!
Заготовки на зиму: рецепти закруток помідорів
Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»
Помідори в желе на зиму з цибулею і зеленню
Помідори «в снігу» з часником: покроковий рецепт закрутки на зиму
Як закрити зелені помідори по-грузинськи
Солоні (мочені) помідори за простим рецептом
Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок
Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні
Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки