ГоловнаСмачногоЗакрутки помідорів без оцту, рецепт заготовки на зиму на 3 літрову та...

Закрутки помідорів без оцту, рецепт заготовки на зиму на 3 літрову та на 1 літрову банку

Цей рецепт не включає оцет, який часто використовується при закрутках помідорів. Простий рецепт закрутки помідорів на зиму, дозволить отримати солодкуваті помідори, в який відсутній «оцтовий» присмак кислинки. Інгредієнти перелічені з розрахунку на 3 літрову банку й надано кількість продуктів для літрової банки помідорів

Закрутки помідорів без оцту на зиму, рецепт

Цей рецепт актуальний для тих, хто не любить кислі смаки, а також для тих, кому протипоказані страви з оцтом.

Продукти для закрутки на 3 літрову банку томатів

  • цукор – 5 столових ложок з верхом;
  • сіль (крупна «Кам’яна») – 2 столові ложки (без гірки);
  • лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • духмяний перець – 3-5 горошин;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • гвоздика за бажанням;
  • кориця – декілька невеликих шматочків.

Покроковий рецепт закрутки помідорів без оцту на зиму

Перед тим, як консервувати, слід підготувати банки – простерилізувати їх зручним для вас способом. Помідори для закатки треба намагатися відібрати більш менш однакового розміру, щоб вони рівномірно вкладалися в банку.

  1. Процес консервування помідорів
  2. Помиті помідори рівномірно складаємо в банку.
  3. Заливаємо окропом і даємо охолонути, після чого зливаємо воду.
  4. Далі в цю банку слід покласти (кількість за наведеним рецептом)  сіль, цукор, лимонну кислоту, духмяний перець, гвоздику та корицю (за бажанням). Після чого помідори знову заливаємо окропом та закриваємо ключем для консервування.
  5. Банку з помідорами перевертаємо, ставимо на кришку, накриваємо й даємо поступово охолонути.

Кориця дає цікавого присмаку, покращуючи смак помідорів.

Кількість продуктів, щоб закатати 1 літрову банку помідорів без оцту

Якщо плануєте зробити менше помідорів «на пробу», даємо приблизні пропорції інгредієнтів на 1 літрову банку

  • цукор – 2 столові ложки без верху;
  • сіль – трохи більше половини столової ложки;
  • лимонна кислота – кавова ложка або приблизно пів чайної ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • лавровий листочок невеликий – 1 шт., або половинка;
  • перець духмяний горошком – 1-2 штуки.
  • гвоздика та кориця – 2-3 шт. за бажанням.

Смачного!

Місячний календар консервування серпень 2023: коли робити закрутки, коли квасити, солити, заморожувати

Заготовки на зиму: рецепти закруток помідорів

Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»

Помідори в желе на зиму з цибулею і зеленню

Помідори «в снігу» з часником: покроковий рецепт закрутки на зиму

Як закрити зелені помідори по-грузинськи 

Солоні (мочені) помідори за простим рецептом 

Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок

Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні

Мариновані помідори на зиму

Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст