ГоловнаСмачногоХрумкі зелені помідори консервуємо на зиму

Хрумкі зелені помідори консервуємо на зиму

Восени під кінець збору врожаю на городі часто залишаються томати, які вже не встигають достигати через брак тепла і сонячного освітлення. Пропонуємо простий рецепт зимової заготовки. Отже, хрумкі зелені помідори консервуємо на зиму за покроковим рептом і будемо мати чудову смачну закуску, яка своїм ароматом буде нагадувати літо.

Інгредієнти для консервації хрумких зелених помідорів на зимуІнгредієнти для консервації хрумких зелених помідорів на зиму

Для цієї консервації зручно брати томати різного розміру – так буде легше трамбувати їх в банці і вони будуть щільніше прилягати один до одного. Якщо у вас вликі помідори, їх можна розрізати на кілька частин. Дані пропорції надані з розрахунку на одну півтора літрову банку зелених помідорів. Перед приготуванням, банки і кришки потрібно простерилізувати.

Інгредієнти

  • помідори;
  • часник 2-3 зубчики;
  • чорний перець (горошок) – 6-7 шт.;
  • духмяний перець – 3 шт.;
  • кроп (зонтики або зелень);
  • петрушка;
  • лавровий лист 1 шт.;
  • сіль (крупна) – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • оцет 9% – 1,5 столові ложки;
  • вода.

За бажанням, якщо ви любите гострі смаки, можна додати гострий перець стручком.

Хрумкі зелені помідори консервуємо на зиму за покроковим рецептомХрумкі зелені помідори консервуємо на зиму за покроковим рецептом

Нагадаємо, що кількість інгредієнтів дана на одну банку 1.5 літри. Проте ви можете обрати інший об’єм банки, перерахувавши пропорціє інгредієнтів

  1. Помідори і зелень миємо, викладаємо на рушник для обсихання.
  2. Часник чистимо, якщо зубчики великі. Їх можна розрізати на кілька частин.
  3. Плодоніжку кожного томату видаляємо.
  4. В банку на дно складаємо: лавровий лист, перець чорний і духмяний. Для гостроти можна додати пекучий перець.
  5. Кладемо невелику кількість кропу і зелені.
  6. Тапер в цю банку складаємо підготовлені помідори.
  7. Коли банку заповнили на половину, зверху кладемо ще зонтики кропу і петрушку.
  8. Потім банку до самого верху щільно закладаємо помідорами (як вже зазначалося, краще брати томати різного розміру, щоб заповнювати «пустоти» в банці, так помідори викладаються щільніше).
  9. Заповнену банку з помідорами треба залити окропом, прикрити кришкою і залишити стояти 15 хвилин, щоб помідори добре прогрілися.
  10. Після чого зливаємо воду (вона нам більше не знадобиться).
  11. Потім вдруге заливаємо зелені помідори окропом, прикриваємо кришками. Тепер залишаємо їх стояти 20 хвилин, щоб томати добре прогрілися.
  12. Воду з банок зливаємо у ємність (каструлю) ставимо на вогонь, щоб довести до кипіння.
  13. Поки вода закипає, в кожну півторалітрову банку додаємо по 1 ч.л. цукру, по 1 ст.ложці солі, і потім вливаємо по півтори столові ложки 9% оцту.
  14. За цей час в нас якраз закипіла вода і цим окропом ми заливаємо зелені помідори з верхом (треба, щоб вода повністю закрила помідори) і щільно, герметично закручуємо спеціальну кришку або накриваємо кришкою і закатуємо ключем для консервації.
  15. Закриті банки з томатами перевертаємо і ставимо на кришку, накриваємо ковдрою чи іншими теплими речами, щоб зелені консервовані помідори на зиму поступово охолоджувалися.
  16. Наші хрумкі зелені помідори, які ми консервуємо на зиму за покроковим рецептом, готові!

Така консервація добре зберігається при кімнатній температурі.

Смачного!

Способи стерилізації банок

Помідори на зиму: цікаві рецепти зимової заготовки томатів

Рецепт консервації на зиму смачних зелених помідорів «по-грузинськи»

Помідори мариновані у яблучному соку готуємо за покроковим рецептом

Як закрити зелені помідори по-грузинськи 

Солоні (мочені) помідори за простим рецептом 

Помідори «під снігом»: покроковий рецепт закрутки томатів на зиму

Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок

Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні

Мариновані помідори на зиму

Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки

Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст