ГоловнаСмачногоЯк закрити зелені помідори з часником по-грузинськи – рятуємо врожай і готуємо...

Як закрити зелені помідори з часником по-грузинськи – рятуємо врожай і готуємо чудові зимові заготовки

Покроковий рецепт розповість, як закрити зелені помідори з часником на зиму по-грузинськи і це допоможе зробити чудові зимові заготовки. Так ми рятуємо врожай зелених плодів томатів. Зелені помідори по-грузинськи – це надзвичайно смачно і корисно.

Як закрити зелені помідори з часником по-грузинськи: інгредієнти за покроковим рецептом

Для закатки зелених помідорів варто обирати невеликі плоди приблизно однакового розміру, щоб зручніше було складати у стерилізовані банки.

Отже, нам знадобляться такі продукти: 

  • помідори зелені — 2,5 — 3 кг;
  • гострий перець — 50 г;
  • часник — 1 головка (якщо велика);
  • корінь петрушки — 2-3 шт.;
  • зелень петрушки — 1 пучок;
  • корінь селери із зеленню — 1 шт.;
  • зелень кропу — 1 пучок.

Для розсолу нам знадобляться такі компоненти:

  • вода холодна — 3 л;
  • оцет 9% — 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка з верхом;
  • сіль — 3 столові ложки.

Покроковий рецепт, як закрити на зиму зелені помідори з часником по-грузинськи

Зелені помідори з часником на зиму
Урожай зелених помідорів врятуємо за допомогою рецепту зимової заготовки

  1. Всі інгредієнти – овочі і зелень, добре миємо й просушуємо рушником.
  2. На помідорах гострим ножем робимо хрестоподібні надрізи.
  3. Зелень, коріння, перець і часник подрібнюємо в блендері або на м’ясорубці до однорідної маси.
  4. Отриману зелену масу укладаємо в надрізи в помідорі.
  5. Начинені помідори складаємо у банку.
  6. Готуємо розсіл: у холодній воді розчиняємо цукор і сіль, потім додаємо оцет.
  7. Помідори в банці заливаємо гарячим розсолом.
  8. Банку з помідорами у розсолі стерилізуємо в киплячій воді 25-30 хв. Нагадуємо, що на дно каструлі під банку треба підкладати серветку чи рушник, щоб банка не розбилася.
  9. Після стерилізації банку закатуємо кришками, перевертаємо і залишаємо поступово охолоджуватися.

Зберігати консервовані зелені помідори по-грузинські треба у прохолодному місці.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами