Цікавий варіант зимової заготовки — помідори «під снігом». Така закрутка на зиму сподобається завдяки вдалому поєднанню ніжного смаку томатів з бадьорим смаком часнику і духмяної гірчиці. А покроковий рецепт допоможе без проблем зробити закрутки на зиму з помідорів. Назва «під снігом» завдячує часнику і гірчиці, які візуально створюють ефект, який нагадує сніг.

Помідори «під снігом»: інгредієнти

Для консерваціїї за даним рецептом краще брати плоди томатів середнього розміру. Якщо закрутку робити у 2-літрових банках, ідеально підходять помідори-чері. Кількість помідорів дається орієнтовна, тому що залежить, скільки томатів поміститься у банку.

Отже

  • помідори спілі – 2 кг;
  • часник подрібнений – 3 чайні ложки;
  • перець духмяний горошком – 6 шт.;
  • зерна французької гірчиці – півтори чайної ложки;
  • оцет 9% — 4 столові ложки;
  • вода – півтора літри;
  • цукор – 6-8 столових ложок (більш солодкі помідори – 6 ложок, менш солодкі – 8);
  • сіль кам’яна – 3 столові ложки.

Помідори «під снігом»: покроковий рецепт приготування смачної закрутки на зиму

  1. Помідори миємо, проколюємо у плодоніжки дерев’яною зубочисткою і складаємо томати у стерилізовану банку, щоб заповнити її повністю.
  2. Додаємо перец горошкомі заливаємо крутим окропом. Накриваємо кришкою приблизно на півгодини. В цей час готуємо маринад з цукром і сіллю у вказаній кількості.
  3. Після 30 хвилин виливаємо воду з помідорів і додаємо подрібнений часник, зерна гірчиці і оцет.
  4. Потім заливаємо їх киплячим маринадом і закатуємо банку ключем.
  5. Закатані банки ставимо на кришку і накриваємо ковдрою, щоб закрутки поступово охолоджувалися.

Примітка: спочатку залити маринад може помутніти, якщо часник перебити у блендері. Якщо часник дрібнити ножем, тоді маринад залишається прозорим. Як тільки часниковий «сніг» осідає на червоних томатах, гостро-солодкий розсол станет чистим як сльоза.

Смачного!

Запрошуємо до обговорення!