Якщо після збору врожаю у вас залишилися зелені помідори, не поспішайте їх викидати, адже з них можна приготувати чудову закуску. Рецепт на дві 3-літрові банки підкаже, як зробити гострі мариновані зелені помідори – гарну закрутку на зиму
Мариновані зелені помідори гострі, рецепт на дві 3-літрові банки
Нагадуємо, що набір продуктів за цим рецептом, що наведено нижче, дається для закрутки на дві трилітрові банки
Інгредієнти
- зелені помідори – 3,2-3,5 кг;
- перець гострий – 2-3 шт.;
- петрушка – 1 пучок;
- кріп – 1 пучок;
- часник – 1 головка;
- перець чорний горошок – 10 шт.;
- духмяний перець горошок – 10 шт.
Інгредієнти на маринад
- вода – 2,5 л;
- сіль – 2,5 столових ложки;
- цукор – 10 столових ложок;
- оцет 9% – 300 мл.
Покроковий рецепт закрутки зелених помідорів
Нагадаємо, що банки потрібно простерилізувати. Це можна зробити у зручний для вас спосіб.
- Зелені помідори слід перебрати та помити, залишивши обсохнути на рушнику.
- Потім кожен помідор треба розрізати на 4 частини.
- Гострий перець також миємо, очищуємо від насіння, видаляємо плодоніжку й дрібно ріжемо.
- Петрушку й кріп миємо й подрібнюємо.
- Часник чистимо й давимо через прес або можна натерти на дрібну тертку.
- Всі продукти складаємо в миску, перемішуємо й залишаємо так на 15 хвилин. В цей час готуємо маринад.
- Гарячий маринад: воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, щоб вони розчинилися, а потім вливаємо оцет.
- Помідори з миски щільно викладаємо в 3-лірові банки, притрамбовуючи.
- Банки з помідорами заливаємо гарячим маринадом і залишаємо так стояти протягом 15 хвилин.
- Потім маринад виливаємо в каструлю й доводимо до кипіння.
- Оновленим киплячим маринадом заливаємо помідори та закриваємо кришками.
- Дві 3-літрові банки треба закатати, поставити на кришку й укутати, щоб банки поступово охололи.