Пізньої осені дозріває смачна та корисна горобина. До вашої уваги 2 рецепти: як приготувати горобиновий сік без цукру або рецепт, як зробити сік з горобини з цукром
Сік з горобини без цукру
Приготування горобинового соку за цим рецептом дуже просте й не потребує якихось видатних кулінарних навичок.
Рекомендація: для зберігання беріть скляні пляшки, наприклад, з-під соку – так буде зручніше наливати сік, коли ви його відкриватимете
Інгредієнти
- горобина – 2 кг;
- вода – 2 л.
Приготування
- Ягоди горобини слід помити й потім залити холодною водою.
- Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й варимо поки ягоди не стануть м’якими.
- Після того, як ягоди стали м’які, перетираємо їх через сито або можна перебити соковижималкою.
- Й потім отриманий сік виливаємо у стерилізовані скляні пляшки (банки).
Якщо бажаєте горобиновий сік без м’якоті, його можна процідити й потім вже заливаємо у стерилізовані ємності.
Горобиновий сік з цукром, рецепт
За цим рецептом до інгредієнтів додається цукор, щоб робити сироп
Інгредієнти
- горобина – 1 кг
- вода – 1 л
- сіль – 3 столові ложки
Для сиропу
- вода – 2 склянки
- цукор – 200 г
Як робити горобиновий сік за цим рецептом
- В каструльці доводимо до кипіння літр води, додаємо дрібку солі й на 3-5 хвилин занурюємо туди ягоди горобини.
- В цей час готуємо сироп: в 2 склянках кип’ятку розчиняємо цукор.
- Після того, яке вийшов час, горобину виймаємо й промиваємо холодною водою та протираємо ягоди через сито або перебиваємо м’ясорубкою.
- Отримане пюре перемішуємо з гарячим цукровим сиропом та переливаємо в чисті банки й ставимо на стерилізацію (літрова банка 15 хвилин).
Наш горобиновий сік готовий
Смачного!
Факти про горобину
Горобина — добрий консервант, тому її можна використовувати при заготівлі на зиму інших продуктів.
Збирати врожай краще після перших заморозків, коли горобина втрачає більшу частину своєї терпкості і стає солодшою.