ГоловнаСмачногоГоробиновий сік з цукром й рецепт горобинового соку без цукру

Горобиновий сік з цукром й рецепт горобинового соку без цукру

Пізньої осені дозріває смачна та корисна горобина. До вашої уваги 2 рецепти: як приготувати горобиновий сік без цукру або рецепт, як зробити сік з горобини з цукром

Сік з горобини без цукру

Приготування горобинового соку за цим рецептом дуже просте й не потребує якихось видатних  кулінарних навичок.

Рекомендація: для зберігання беріть скляні пляшки, наприклад, з-під соку – так буде зручніше наливати сік, коли ви його відкриватимете

Інгредієнти

  • горобина – 2 кг;
  • вода – 2 л.

Приготування

  1. Ягоди горобини слід помити й потім залити холодною водою.
  2. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й варимо поки ягоди не стануть м’якими.
  3. Після того, як ягоди стали м’які, перетираємо їх через сито або можна перебити соковижималкою.
  4. Й потім отриманий сік виливаємо у стерилізовані скляні пляшки (банки).

Якщо бажаєте горобиновий сік без м’якоті, його можна процідити й потім вже заливаємо у стерилізовані ємності.

Горобиновий сік з цукром, рецепт

За цим рецептом до інгредієнтів додається цукор, щоб робити сироп

Інгредієнти

  • горобина – 1 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 3 столові ложки

Для сиропу

  • вода – 2 склянки
  • цукор – 200 г

Як робити горобиновий сік за цим рецептом

  1. В каструльці доводимо до кипіння літр води, додаємо дрібку солі й на 3-5 хвилин занурюємо туди ягоди горобини.
  2. В цей час готуємо сироп: в 2 склянках кип’ятку розчиняємо цукор.
  3. Після того, яке вийшов час, горобину виймаємо й промиваємо холодною водою та протираємо ягоди через сито або перебиваємо м’ясорубкою.
  4. Отримане пюре перемішуємо з гарячим цукровим сиропом та переливаємо в чисті банки й ставимо на стерилізацію (літрова банка 15 хвилин).

Наш горобиновий сік готовий

Смачного!

Факти про горобину

Горобина — добрий консервант, тому її можна використовувати при заготівлі на зиму інших продуктів.

Збирати врожай краще після перших заморозків, коли горобина втрачає більшу частину своєї терпкості і стає солодшою.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст