Головна Блог Сторінка 145

Маски для прискорення росту волосся

Запропоновані маски для прискорення росту волосся, нескладно робити в домашніх умовах. При їх використанні, Ви вже скоро відчуєте результат. Крім більш швидкого росту волосся, буде й оздоровчий ефект: з’явиться блиск та більший об’єм нашої шевелюри.

Одне з правил, якого радять притримуватися фахівці – масаж голови. Ви самостійно можете його робити, бажано за годину до миття голови, щоб стимулювати роботу залоз і покращити кровообіг. Почніть з легкого розтирання скронь і лоба, поступово масажуйте всю голову, йдучи до потилиці.

Маски для прискорення росту волосся: гірчична маска

Склад інгредієнтів:

  • гірчичний порошок – 1 столова ложка;
  • тепла вода – 1 столова ложка;
  • оливкова олія – 1 столова ложка.

Приготування та використання гірчичної маски для росту волосся

Всі інгредієнти потрібно перемішати до однорідного стану. Нанести маску на шкіру голови і розподілити по довжині волосся. Накрийте голову махровим рушником. Через 20 хвилин змийте маску і мийте голову як звичайно з шампунем та бальзамам. Маску потрібно використовувати 2 рази на тиждень. Якщо у Вас довге волосся, треба пропорційно збільшити кількість інгредієнтів.

Маски для прискорення росту волосся: пивна маска

Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • пиво – 0,5 л.

Використання:

Потрібно взяти інгредієнти та змішати їх. На попередньо вимите і мокре волосся нанесіть маску і розподіліть її по всій довжині волоссі. Зверху надіньте шапочку для душу чи целофановий пакет, загорніть голову рушником. Через 10-15 хвилин потрібно змити пивну маску для прискорення росту волосся теплою водою.

Пивна маска замінює кондиціонер і її можна використовувати кожен раз після миття голови.

Маски для прискорення росту волосся: молочна маска

Інгредієнти:

  • сіль – 1 чайна ложка;
  • молоко – 100 мл.

Як використовувати маску для волосся, щоб прискорити його зростання

Змішайте інгредієнти, нанесіть маску на вологе волосся і через 5 хвилин змийте теплою водою. Проводити процедуру потрібно 1 раз на тиждень.

Рицинова олія для волосся від випадіння, для росту і маски, щоб не сіклися кінчики

Коли ви в домашніх умовах робите маски або наноситее новий крем, потрібно притримуватися кількох правил. По-перше, на невеликій ділянці шкіри перевіряйте чи не буде алергії. По-0друге, слідуйте інструкції, тобто беріть ті речовини і в тій кількості, як зазначається.

Цвітна капуста: особливості вирощування

Ми всі знаємо, що цвітна капуста – смачний і корисний овоч, який використовується у приготуванні великої кількості страв. Цвітна капуста має певні особливості вирощування, знання яких допоможе отримати гарний урожай.

Цвітна капуста: який грунт вибрати для вирощування

Грунт для цвітної капусти повинен бути нормальній кислотності. Городники вважають, що вона добре росте при наступних добавках, які вносимо:

  • ранньою весною – деревну золу;
  • восени – вапно або доломітове борошно.

При осінньому перекопуванні також бажано додавати органічні і мінеральні добрива. Склад грунту може бути будь-який, але цвітна капуста любить важкі, багаті гумусом, вологі. Тому найкращими для неї буде підзолисті чорноземи або суглинки.

Важливим чинником для отримання здорової рослини і гарного урожаю цвітної капусти, являється те, які рослини росли на ділянці перед цим.

Попередниками цвітної капусти можуть бути:

  • помідори;
  • картопля;
  • буряк;
  • цибуля;
  • огірки;
  • бобові культури.

Не рекомендується використовувати для вирощування грядки після її родичів:

  • капуста;
  • редис;
  • редька;
  • ріпа.

Цвітна капуста: способи вирощування з розсади і у відкритий грунт (безрозсадний)

Виростити цвітну капусту можна розсадним і безрозсадним способом. Для жителів північних регіонів країни більше підійде вирощування через розсаду, а для південних регіонів – посів прямо в грунт. Хоча скрізь можна пробувати обидва методи, адже багато залежить і від погодних умов у конкретний рік.

Вирощування цвітної капусти через посів у відкритий грунт (безрозсадний спосіб)

Зазвичай, цей метод вирощування капусти передбачає, що в середньому на початку травня потрібно висівати насіння в зволожену гряду, закладаючи їх на глибину близько 2 см. У липні з’являються перші головки.

Вирощування цвітної капусти з розсади більше підходить для центральних та північних регіонів.

Вирощування розсади цвітної капусти, основні правила

Етапи догляду за сіянцями цвітної капусти майже не відрізняються від вирощування розсади білокачанної капусти, тому зупинюся лише на важливі особливості:

  • у цвітної капусти слабо розвинена коренева система, тому при вирощуванні розсади в загальному ящику (десь за 6 днів до висадки) земля нарізується на квадратики, щоб саджанець сформував розгалужену кореневу систему;
  • оптимально – сіяти насіння цвітної капусти відразу в окремі горщики;

Важливо пам’ятати: чим раніше Ви висаджувати розсаду у відкритий грунт, тим вона повинна бути старше.

Терміни посіву насіння на розсаду (середньостатистичні)

Найкращий варіант – розрахувати термін посіву індивідуально для кожного сорту (гібрида).

Орієнтовні терміни висівання насіння цвітної капусти на розсаду:

ранні – з початку і до кінця березня;

середні – з десятих чисел квітня по 12 травня;

пізні – з середини травня до 10 червня.

Місячний посівний календар для капусти на 2022 рік вказує сприятливі дні. Також, уточнення подаються у щомісячних календарях городника на 2020 рік.

Вік розсади кольорової капусти перед висадкою, важливий параметр, який допоможе краще прорахувати всі строки:

  • для ранніх сортів – близько 60 днів;
  • для середніх – близько 40 днів;
  • для пізніх – близько 35 днів;

Терміни висадки розсади у відкритий грунт (орієнтовні):

  • ранні – з кінця квітня до середини травня;
  • средньостиглі – з середини травня до середини червня;
  • пізні – з початку до середини липня.

Пісна страва сочевиця зі шпинатом дуже смачна, нагадує за смаком гречану кашу і її просто приготувати за покроковим рецептом

Ця просто пісна страва – сочевиця зі шпинатом, яку можна приготувати за покроковим рецептом і їсти як під час посту. Звичайно в ті дні, коли дозволені гарячі страви з додаванням олії, дуже смачна і ситна. Її також можна включити в меню, якщо людина перебуває на дієті. Також, сочевиця зі шпинатом підходить для вегетаріанського меню, тому що до неї входять лише рослинні інгредієнти. За покроковим рецептом, який наведено нижче, буде дуже легко приготувати цю страву.

Пісна страва сочевиця зі шпинатом, які продукти необхідні для приготування

Запропонований рецепт у першу чергу буде цікавий тим, хто постує, на дієті або притримується вегетаріанства. Проте, ця просто їжа може бути до вподоби й іншим, якщо до неї для смаку додати 100 мл вершків.

Інгредієнти:

  • сочевиця – 500 г;
  • шпинат свіжий – 500 г;
  • стебло селери – 1шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • оливкова олія для смаження – 3-4 столові ложки;
  • винний або бальзамічний оцет для заправки;
  • сіль і перець за смаком.

Якщо готувати не пісний варіант, можна додавати молоко, вершки, сир.

Пісна страва сочевиця зі шпинатом: покроковий рецепт приготування

Сочевиця – чудовий продукт, який легко готувати – як рис. Цю проста пісна страва насправді дуже поживна. Після неї не залишиться почуття голоду. Отже, готуємо

  1. Суху сочевицю у дуршлаг, промиваємо проточною холодною водою протягом 2-3 хвилин.
  2. Промиту сочевицю складаємо у каструлю і треба залити, це важливо – холодною водою у пропорції 1 до 4 (сочевиця і вода).
  3. Потім туди ж додаємо селеру і часник і ставимо на сильний вогонь.
  4. Як тільки вода закипіла, треба посилити і додати перець, зменшити вогонь і накриваємо кришкою.
  5. Варити сочевицю треба протягом 30 хвилин повільному вогні. Потрібно слідкувати, щоб у каструлі була вода, якщо вона випарувалась (ввібрано крупою), треба додати гарячої води.
  6. В той час, коли сочевиця вариться, готуємо шпинат. Для цього на пательні розігріваємо оливкову олію і одразу ж туди додаємо півсклянки води і викладаємо весь шпинат. Спочатку його буде багато, але під час приготування шпинат швидко зменшується в об’ємі у кілька разів.
  7. До шпинату додаємо солі і готуємо 2-3 хвилини постійно помішуючи. Як тільки він зменшиться в об’ємі, зменшуємо вогонь до слабкого, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 10-12 хвилин. Важливо слідкувати, щоб шпинат не пристав до дна пательні. Для цього періодично перевіряємо, помішуючи. Якщо шпинат ввібрав всю воду, можна підливати трохи гарячої води, важливо, щоб дно пательні постійно було вологе.
  8. Відварену сочевицю перекладаємо у дуршлаг, щоб повністю позбутися води і перекладаємо у пательню до шпинату.
  9. Добре перемішуємо сочевицю і шпинат, за потреби доводимо до смаку за допомогою солі, перцю й інших спецій.
  10. Суміш сочевиці зі шпинатом залишаємо на маленькому вогні на 3-4 хвилини, щоб вони дійшли.

Якщо хочеться додати смаку і ви не перебуваєте на дієті або не постуєте, можна в кінці приготування додати 100 мл нежирних вершків. Просто прямо в пательню зі шпинатом і сочевицею додаємо вершки, прогріваємо, добре перемішуємо. Подавати на стіл варто з тертим пармезаном

Страва з сочевиці зі шпинатом виходить досить рідкою за консистенцією, тому її можна викладати у супову тарілку. Прикрасити можна зеленню.

Смачного!

Пісні котлети з квасолі, покроковий рецепт приготування

Покроковий рецепт приготування допоможе мати чудову страву, яка зацікавить вегетаріанців та людей, які тримають піст. Пісні котлети з квасолі – смачна та корисна страва, яка не містить тваринних жирів. Натомість, у квасолі є багато рослинних білків. Готувати її можна як з сирої квасолі, так і з консервованої.

Пісні котлети з квасолі, які інгредієнти знадобляться

Чим цікавий рецепт котлет з квасолі, крім його поживних цінностей і можливості вживати тим, хто не їсть тваринні жири, то це його низька вартість.

  • квасоля суха – 400 г;
  • манка – 4 столові ложки;
  • оливкова олія (можна замінити на іншу) – 4 столові ложки;
  • цибуля ріпчаста (середня) – 3-4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія для жарки
  • зелень – за смаком;
  • сіль, молотий перець – за смаком.

Пісні котлети з квасолі, покроковий рецепт приготування основної страви

  1. Щоб приготувати пісні котлети, потрібно заздалегідь (на ніч) замочити квасолю.
  2. Вказану кількість квасолі треба залити приблизно 3 л води.
  3. Через 6-8 годин відкинути квасолю на дуршлаг та промити під проточною водою.
  4. Помиту квасолю пересипаємо у каструлю, заливаємо 2-2,5 л води і доводимо до кипіння.
  5. Варити квасолю потрібно приблизно 2 години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності потрібно підсолити – 1 ч. ложка солі.
  6. Готову квасолю зливаємо і даємо трохи охолонути.
  7. Перекладаємо у блендер і збиваємо до стану пюре. Якщо квасолева маса занадто густа, додаємо кілька ложок кип’яченої води і перекладаємо у велику миску.
  8. У пюре з квасолі додаємо манку і 2 столові ложки оливкової олії і ретельно перемішуємо. Під час перемішування – солимо і перчимо. Відставляємо миску на 15-20 хвилин, щоб манка набухла (при кімнатній температурі), а в цей час готуємо овочі.
  9. Чистимо овочі і подрібнюємо цибулю, часник. Моркву треба натерти на середній тертці.
  10. У пательні з невеликою кількістю олії, припускаємо овочі. Важливо! Часник дуже швидко може підгорати, тому треба його закладати трохи пізніше за інші овочі і постійно помішувати.
  11. Овочі знімаємо з вогню, трохи даємо охолонути і додаємо до квасолевої маси. Ретельно перемішуємо.
  12. З отриманої квасолево-овочевої маси формуємо невеликі котлети. Щоб вони не прилипали до рук, потрібно періодично змочувати долоні у прохолодній воді.
  13. На підігріту з олією пательню викладаємо котлети і смажимо до скоринки. Приблизно 5-7 хвилин для кожної сторони на маленькому вогні.
  14. Зелень миємо, обсушуємо і дрібнимо.
  15. Готові котлети перед подачею посипаємо зеленню.

Смачного!

Пісні котлети з квасолі, поради

Якщо немає сухої квасолі, то котлети можна приготувати з консервованої, зливши з них воду. Під час приготування з консерви, може знадобитися трохи більше манки або муки. Слідкуйте за консистенцією суміші, щоб вона не була занадто рідка.

У котлети з квасолі можна також додати тертий твердий сир і яйце, якщо ці продукти не знаходяться у Вас у забороні для вживання.

Пісні котлети з квасолі добре смакують практично з усіма соусами. Наприклад, тартар, часниковий соус з зеленню, томатний соус, соус з горіхів і пряних трав.

Як вирощувати батат в Україні, щоб отримати «солодку» картоплю до свого столу

Батат поки що не сама розповсюджена культура на українських теренах. Але ця солодка картопля все більше завойовує серця господинь. Живцювання, посадка, вирощування, збір урожаю і зберігання бульби батату проводити досить нескладно, якщо слідувати агротехнічним правилам і прислухатися до порад фахівців

Як провести розмноження батату: живцювання

Як вирощувати бульби батат в Україні, щоб отримати «солодку» картоплю до свого столу
Живцювання батату і вирощування паростків у горщику для подальшої пересадки у відкритий грунт

Батат висаджують і в декоративних цілях, бо він має красиве листя. Але ще ця культура дає дуже смачні клубні солодкуваті на смак, які нагадують картоплю. Батат так і називають – солодка картопля.  Батат – теплолюбива рослина і може зростати до 180 днів. Для нашого регіону треба вибирати більш швидкостиглі сорти. І тоді, при висаджуванні живців у травні, у вересні ми отримаємо смачну солодку картоплю.

Якщо ви хочете спробувати виростити в себе на городі цей коренеплід, потрібно слідувати порадам фахівців.

Технологія живцювання батату проста:

  • треба купити в магазині кілька бульб батату;
  • бульбу ріжемо на кілька частин і складаємо у ємності;
  • коли з’являться паростки, живці бульби треба пересадити у горщики.
  • У травні батат садимо у відкритий грунт.

Батат: яку ділянку виділяти для вирощування

Батат: живцювання, посадка, вирощування, збір урожаю і зберігання бульби батату
Батат смачний овоч, яким можна оформлювати присадибну ділянку

Для вирощування батату слід виділити ділянку з гарним сонячним освітленням (максимальним на вашій ділянці), але важливо максимально закритому від вітру. Ця культура віддає перевагу легким і плодючим землям. У важкому грунті буде проблематично отримати гарний урожай.

Добрива для грунту під вирощування батату

Батат дуже реагує на підживлення. Тому восени під перекопування треба внести (на 1 квадратний метр):

  • 1/2 відра компосту або перегною;
  • 1 столову ложку сульфату калію;
  • 1,5 столові ложки суперфосфату.

Батат: посадка

Рослини сильно розростаються вшир, тому відведіть під цю культуру достатньо місця. Існує кілька схем посадки батату, класичний варіант: 70х70 см.

Важлива порада практиків:

  • вигідніше використовувати метод, при якому в ряді рослини розміщують близько один до одного (25 см)
  • міжряддя роблять шириною 1 м.

В такому варіанті посадки бадилля сусідніх рослин переплітається, утворюючи суцільний килим зелені, під якими формується сприятливий мікроклімат. Тобто під цим сплетінням листя в спеку грунт не перегрівається і земля довго залишається вологою після поливу.

Вирощування і догляд за бататом

Батат на початку росту любить рясний полив, потім його зменшують. Його висаджуємо на грядки вкоріненими живцями, які підготували з весни. Тому перший місяць їх треба рясно поливати – поки вони повністю не приживуться і добре не вкореняться.

Потім поливи поступово починаємо скорочувати – 1 раз на 10 днів цілком достатньо. Проте зважаємо на регіон і кліматичні умови, та яке літо видалося – спекотне чи досить вологе. А за 20-30 днів до збирання врожаю полив припиняємо зовсім.

Щоб ми отримали великі і смачні бульби, батату повинно вистачати калію. Тому слід підживлювати його, коли починають формуватися бульби – зазвичай це середина серпня.

  • Для підживлення батату підходить будь-яке калійне добриво, яке використовується для картоплі.
  • Можна підживлювати органічними добривами з золи. 1-2 склянки золи слід розвести в 10 літрах води і настоювати тиждень, час від часу помішуючи. Після чого проводимо прикореневе підживлення цим розчином – 1 л рідкого добрива під кожен кущ батату.

Батат: збір урожаю і зберігання

Як вирощувати батат в Україні
Збір урожаю батату майже такий, як і картоплі

Батат багато в чому подібний до картоплі. Тому і правила збору врожаю і зберігання багато в чому схожі, але мають і свої відмінності. Строки збору врожаю можуть трохи відрізнятися в залежності від регіони, строків живцювання і посадки батату.

Як збирати батат

Збирати урожай батату починаємо в середині вересня (орієнтовно). Це робиться до настання заморозків, у суху погоду. Батат, викопаний в сиру погоду, зберігатися не буде, тому його потрібно відразу переробляти. Ознака, що можна збирати батат – пожухле (в’януче) листя і бадилля.

Цю рослину краще копати вилами – як часто копають і картоплю. Адже бульби батату досить великі і вилами менше ризику пошкодити саму бульбу.

Після того, як батат викопали, його залишають в городі, щоб він просох. Десь на півдня. Підсохлі бульби очищають від землі і сортують – здорові й цілі відправляють на зберігання, хворі і пошкоджені – на їжу.

Як зберігати батат

Перший тиждень бульби слід тримати при температурі +28 ºC … + 30 ºC, вологість повітря повинна бути 85-90%, а приміщення, де батат зберігається слід регулярно провітрювати.

Після чого бульби батату складаємо для тривалого зберігання у неглибокі ящики. Далі зберігання відбувається за температурним режимом +10 ºC … + 15 ºC. Так батат може зберігатися кілька місяців і радувати нас своїм смаком у різних стравах.

Цибуля чорнушка (сіянка) і цибуля-севок, особливості вирощування

Вирощування ріпчастої цибулі, яку ми вживаємо у стравах, відбувається у кілька етапів. В рівних регіонах України назва цибулі на цих етапах може відрізнятися. Слід запам’ятати нюанси, чим відрізняється цибуля чорнушка (сіянка) і цибуля-севок (тиканка, арапчік чи арбажейка), які особливості їх вирощування.

Що таке цибуля чорнушка (сіянка) і цибуля-севок

Що таке цибуля чорнушка (сіянка) і цибуля-севок
Чорне насіння-чорнушка виростає у цибулю-севок

Зазвичай, цикл вирощування цибулі складає 2 роки.

1 рік – висівається насіння цибулі. Через це часто таке насіння називають – сіянка. Це насіння дуже дрібне, чорного кольору. Тому його часто називають – чорнушка. Тобто чорнушка або сіянка – це назва насіння цибулі.

Посіяне насіння цибулі в кінці сезону з виростає в дрібні цибулинки – близько 1 см в діаметрі.

На 2 рік садять вже ці дрібні цибулинки – “сіють”, тому і називають “севок” і з них виростає велика цибулина на їжу, наша звичайна цибуля, яку ми вживаємо. Тобто отримуємо врожай ріпчастої цибулі.

В деяких регіонах України дрібні цибулинки «севок», які виросли з насіння, називають ще тиканка, арапчік чи арбажейка.

Загалом, цибулю в різні етапи її вирощування називають

  • чорнушка або цибуля-чорнушка, сіянка;
  • севок або цибуля-севок, він же сіянець, сідушка або тиканка, арапчік чи арбажейка;
  • вибірок;
  • цибуля-ріпка, ріпка;
  • цибуля-матка, маткова цибуля (з неї потім беруть насіння-чорнушка).

Якщо взяти трирічний цикл вирощування цибулі – від насіння до насіння, це відбувається наступним чином

  1. Перший рік. Навесні посів чорнушки (сіянки). В кінці літа отримуємо севок, який збираємо і зберігаємо всю зиму.
  2. На другий рік севок висаджуємо навесні і в кінці літа отримуємо цибулю для вживання. Також, виростає цибуля-матка.
  3. Третій рік. Навесні садять цибулю-матку і в кінці літа отримують насіння цибуля-чорнушки.

Агротехнічні правила вирощування цибулі

Незалежно від сорту і виду цибулі, вирощувати слід, притримуючись основних агротехнічних правил.

  1. Для вирощування цибулі краще обирати слаболужні ґрунти. Якщо грунт кислий, слід провести вапнування.
  2. Підготовка грядок для вирощування цибулі краще проводити восени. В цей час перекопується ділянка, вносяться добрива: перегній, фосфорно-калійні.
  3. Найкраще, якщо до цибулі на цій ділянці росли огірки, картопля, помідори або капуста.
  4. На одній і тій же ділянці не можна вирощувати цибулю більше 2х років поспіль.
  5. На ділянки, на яких росли цибуля або часник, не варто висаджувати ці ж культури протягом 3 наступних років. Тобто сівозмін не менше 3 років.

Як перевірити кислотність грунту

Цибуля-сіянка: рекомендації щодо висадки навесні у відкритий грунт

Цибуля-порей: посадка і вирощування

Як садити овочі на городі

Який тиск нормальний в залежності від віку?

Нормальний тиск, який відповідає параметрам віку, вказує на гарне самопочуття людини. Адже підрівня тиску залежить безліч функцій організму. Медики назвали, який тиск вважається нормальним в залежності від віку і статі. Важливо розуміти, що в залежності від віку, норма тиску відрізняється.

Який тиск нормальний у дітей і молоді до 20-ти років в залежності від віку і статі

Який тиск нормальний в залежності від віку?
Норми тиску у дітей від 1 року і у молоді 20 років

Вказується верхній показник тиску / нижній показник тиску

Діти, яким виповнилося 1 рік

  • хлопчик – 96/66
  • дівчинка – 95/65

Нормальний тиск для 10-річної дитини

  • хлопчик – 103/69
  • дівчинка – 103/70

Молодь до 20 років параметри нормального тиску

  • юнаки – 123/76
  • дівчата – 116/72

Який тиск нормальний для людей від 30 до 50 років в залежності від віку і статі

Який тиск нормальний в залежності від віку?
Показники тиску для людей від 30 до 50 років

Молоді люди, яким близько 30 років

  • молодь-чоловіки – 126/79
  • молоді жінки – 120/75

Який нормальний тиск для людей середнього віку (в районі 40 років)

  • чоловіки – 129/81
  • жінки – 127/80

Параметри нормального тиску для п’ятдесятирічних людей

  • чоловіки – 135/83
  • жінки – 137/84

Який нормальний тиск для людей похилого віку

Який тиск нормальний в залежності від віку?
Який артеріальний тиск повинен бути у похилих людей?

Нормальним для 60-річних людей вважається тиск:

  • чоловіки – 142/85
  • жінки – 144/85

Люди, яким виповнилося 70 років і більше повинні орієнтуватися на норми тиску своєї вікової групи

чоловіки – 145/82

  • жінки – 159/83

Тиск для людей, які перейшли 80-річний рубіж віку

  • чоловіки – 147/82
  • жінки – 157/83

Тиск для літніх людей за 90 років, якій вважається у межах норми

  • чоловіки – 145/78
  • жінки – 150/79

Звичайно, це надані середньостатистичні показнику тиску, який медики вважають оптимальним в залежності від віку і статі. Але потрібно зважати на особливості організму, стану здоров’я, способу життя. Тому, індивідуальну норму артеріального тиску слід визначати разом з лікарем.

Корисні поради, як правильно вимірювати тиск і продукти, які можуть його нормалізувати

Як правильно вимірювати тиск, щоб отримати точні значення

Вплив спекотної погоди на тиск і корисні поради, як його стабілізувати у такій ситуації

Продукти, які позитивно впливають на стабілізацію тиску

Спеції, які позитивно впливають на стабілізацію тиску

Як виміряти продукти склянкою та ложкою

За допомогою «гранчастої» склянки – гранчака, столової ложки і чайної ложки, можна виміряти вагу продуктів під час приготування.

Як виміряти продукти склянкою та ложкою – сіль і сода

Скількі солі в склянці і в ложці

1 склянка крупної солі – 360 г

1 склянка дрібної солі – 400 г

1 ст. л. солі з гіркою – 30 г

1 чайна ложка солі з гіркою – 10 г

1 чайна ложка солі без гірки – 7 г

Скільки харчової соди в одній склянці і в одній ложці

1 склянка – 200 г

1 ст. ложка – 25 г

1 чайна ложка соди з гіркою – 12 г

1 чайна ложка соди без гірки – 7 г

Як виміряти продукти склянкою та ложкою – скільки цукру в одній склянці і в ложці

Цукор білий

1 склянка – 200 г

1 столова ложка з гіркою – 25 г

1 чайна ложка з гіркою – 7 г

Цукрова пудра

1 склянка – 180 г

1 столова ложка з гіркою – 12 г

1 чайна ложка з гіркою – 4 г

Скільки олії в склянці і скільки вершкового масла в одній ложці

1 склянка олії – 200 г

1 склянка вершкового масла – 240 г

1 столова ложка вершкового масла – 15 г

Як виміряти продукти склянкою та ложкою – борошно

1 склянка борошна – 160 г

1 столова ложка борошна – 10 г

1 чайна ложка борошна – 3 г.

Дана інформація стане в пригоді багатьом господиням. Адже часто рецепти вказують кількість продукту не в грамах, а в склянках, ложках – чайній чи столовій. Також часто ситуація складається навпаки – рецепт дає кількість продукту в грамах, а ваги для зважування у нас відсутні. В такому випадку можна скористатися наданою інформацією, щоб взяти необхідну кількість інгредієнтів, яку вказує рецепт приготування.

Корисні поради

За даним посиланням можна дізнатися, як виміряти склянкою вагу крупи, горіхів і ягоди

Також, в нагоді може стати інформація, як різними способами можна стерилізувати банки в залежності від наших можливостей.

Емпати мають надзвичайну силу

Здатність емпатів співпереживати і любити робить життя навколишніх людей кращим. Емпати мають надзвичайну силу, про яку багато з них навіть не знають. Безумовно, відчувати чужий біль у сучасному світі надто важко. Але ж в цьому є й унікальні переваги. Езотериви виділили 4 сили, якими володіє кожний емпат.

Читання думок

Емпати вміють читати, відучувати думки оточуючих. Вони здатні зрозуміти мотивацію і бажання людей, які поряд з ними.

Емпати, як правило, розумні. Вони здатні відрізняти погане від хорошого. Завдяки цьому, емпати мають надзвичайну силу і це надає їм багато переваг у спілкуванні.

Вміння емпата усвідомлювати свої емоції і почуття

Емпати усвідомлюють не тільки свої емоції, а й почуття навколишніх людей. Завдяки цьому, розуміючи причини, емпати можуть допомагати не тільки собі, а й іншим людям.

Здатність перетворювати негатив у позитив

Розуміння що добре, а що погано, тобто вміння емпатів відрізняти негатив від позитиву дозволяє завжди знаходити хороше у будь-якій ситуації. Така сила дає змогу більш позитивно ставитися до життя.

Навички емпата діють на практиці

Вміння відчувати людей, їх мотивацію, здатність відрізняти добре від поганого – такі якості можуть стати в нагоді у професійній діяльності емпата. Такі люди можуть обрати собі професію консультанта, терапевта чи цілителя – роботу, пов’язану зі спілкуванням. Та й у повсякденному житті такі вміння допоможуть краще розуміти людей і, відповідно, вибудовувати гарні стосунки.

Емпат: які ознаки свідчать про цей дар

Тес, щоб дізнатися ви емпат чи ні

Скільки можна зберігати яйця без холодильника і як краще це робити

Яйця завжди є на кухні у господині. Адже цей продукт являється і інгредієнтом, і окремою справою. Іноді бувають ситуації, коли немає можливості зберігати їх у холодильнику. Тому поради досвідчених господинь, скільки і як можна зберігати яйця без холодильника, можуть стати в пригоді багатьом. Надані поради, як краще це робити і для сирих яєць, і для відварених.

Отже

Скільки можна зберігати сирі яйця без холодильника і як краще це робити

У власній садибі, якщо є погреб, зберігати яйця без холодильника не проблема – вони добре можуть лежати там у прохолоді. А ось у міських умовах, потрібно знати і строки і як це правильно робити.

Скільки можна зберігати сирі яйця без холодильника:

  • домашні – до 2х тижнів;
  • магазинні – не більше 1 тижня.

Інколи бувають ситуації, як, наприклад, очікування великої кількості гостей чи на Великдень, купується багато яєць і вони не всі поміщуються у холодильник. Тоді можна скористатися кількома перевіреними роками способами.

Спосіб зберігання сирих яєць № 1

  1. Спочатку кожне яйце потрібно сполоснути теплою водою, щоб змити бруд (можна протерти вологою серветкою).
  2. Яйця добре висушуються (можна рушником) і шкарлупка кожного яйця обмазується олією. Олію можна наносити серветкою або пензлем для змащування випічки.

Плівка, яка утворюється на шкарлупці, забезпечує захист яйця.

Спосіб зберігання сирих яєць № 2

Для цього способу потрібно взяти папір або старі газети. Кожне яйце обгортається папером і зберігається у темному і добре провітрюваному приміщенні. Строк зберігання залежить від навколишньої температури. Зазвичай, так яйця можуть зберігатися протягом місяця.

Скільки можна зберігати варені яйця без холодильника і як краще це робити

Скільки можна зберігати яйця без холодильника і як краще це робити
Строки зберігання варених яєць залежать від того, як вони були приготовлені

Строки зберігання варених яєць залежать від того, як вони приготовлені: вкруту, некруто. Якщо виконувати певні вимоги, то можна зберегти варені яйця протягом 3-4 днів.

Варені вкруту яйця часто використовують для перекусу в дорозі. Щоб яйце було свіжим, не треба його загортати в поліетилен, інакше воно може стати непридатним для вживання. Яйця з тріщинами чи іншими пошкодженнями шкарлупи не варто зберігати без холодильника. Якщо під час варки яйце тріснуло, тоді його треба одразу використати, наприклад, у салат або з’їсти.
На Великдень зазвичай вариться багато яєць, які потім фарбуються, з них робляться чудові писанки. Кількість відварених яєць велика. Якщо крашанки покриті плівкою, що не пропускає повітря, тоді їх можна зберігати без холодильника 3-4 дні. Коли під час розмальовування пасхальних яєць використовувати натуральні фарбники, а потім обробити шкарлупку олією (вона ще надасть блиску крашанкам), тоді без холодильника вони не будуть псувати до 10 днів.

Варені некруто яйця зберігаються без холодильника значно менше. Якщо шкарлупа яйця не буда пошкоджена, то при кімнатній температурі їх можна зберігати максимум 2 дні. Очищені, без шкарлупи, яйця без холодильника взагалі не варто зберігати. Тому що вже за добу вони можуть зіпсуватися і спричинити харчове отруєння.

Щоб продовжити термін зберігання варених яєць без холодильника, не варто загортати їх у поліетиленові пакети. Краще для цього використовувати фольгу або папір.

Корисні посилання для господинь:

Поради господинь, як зберігати продукти без холодильника, можна прочитати ТУТ

Які продукти і скільки можуть зберігатися – читати ТУТ

Ви не можете копіювати текст